Knorr promite sosuri de cinci stele

Restaurant Palazzo
Oradea

Noi nu ne jucăm aici. Suntem peste tot pe unde miroase a mâncare și, dacă se nimerește să fie și-o aromă de vin bun în combinație, cu atât mai bine. Spre exemplu, ieri am dat o fugă până în Oradea, să-mi bag nasul de fițoasă prin cratițele bucătarilor de la Knorr. M-au invitat oamenii să gust bunătate de sosuri care vor fi lansate pe piață cât de curând. Toată treaba a fost asezonată cu niște vinuri bune, pentru că se știe că o mâncare delicioasă merge mai bine dacă e stropită cu puțin vin.

Degustarea Knorr pentru bucătarii din Oradea

Am avut ocazia să aflu că la Knorr e multă muncă pentru a face un sos. dacă nouă ne ia 3 minute să transformăm conținutul unui plic într-un sos delicios, lor le ia câteva luni să creeze aromele astea. Se testează de nenumărate ori fiecare rețetă, până când un bucătar experiementat ajunge să facă foarte greu diferența între un sos preparat din ingrediente cumpărate din piață și sosurile Knorr. Și pe bucătarii aceștia nu-i păcălești ușor, m-am convins ieri.

Din partea organizatorilor am avut doi bucătari, pe Robert Voicu și pe Paul. În sală au mai fost aproximativ 120 de bucătari, patroni de restaurante și bloggeri din Timișoara, Arad și Oradea. L-am avut prezent și pe Sergiu Nedelea, somelierul de serviciu cunoscut FoodCrew încă de la Cupa Banatului în Gastronomie, care ne-a învățat cum să asortăm un sos cu un vin.

După cuvintele de deschidere, adresate de Cristina Dima din partea Unilevel, a urmat direct degustarea. Knorr ne-a servit 4 sosuri diferite: sos fin de brânză, sos de ciuperci, sos pentru preparate din carne de pui și sos pentru friptură. Ca să fie treaba corectă, am avut parte de un blind testing, pentru că la fiecare sos propus de Knorr am primit și varianta făcută din ingrediente cumpărate de la piață. Sincer vă spun că nu am prea reușit să-mi dau seama care era făcut din plic și care din legume de la piață. Singur sosul de ciuperci s-a dat de gol. Dar probabil din cauză că am mâncat de atâtea ori sos din acesta că nu mai am cum să-l confund.

Am învățat că sosul de brânză mai poate fi îmbunătățit, după gust, cu mai multe feluri de brânzeturi, cu sau fără mucegaiuri, că se potrivește cu mâncărurile cu carne slabă, de pui sau de alte tipuri de pasăre sau la paste și că se asortează cu un vin alb, demi-sec. Sosul de ciuperci a fost propus spre consumare împreună cu un vin alb sec, spre exemplu o Fetească Regală. Pentru preparatele din pasăre ni s-a recomandat să folosim sosul special dedicat lor. Ca sugestie, se recomandă să fie servit cât mai cald, dar nu fierbinte. Preparatele ar putea fi asortate cu un Pinot Noir Rose. Sosul pentru fripturi mi-a plăcut foarte mult. Este un sos de carne, recomandat pentru fripturile din vită sau porc. Poate fi îmbunătățit cu legume, ciuperci sau 2 linguri de vin roșu, care transformă compoziția în ceva absolut divin. Ca băutură, somelierul a recomandat o Fetească Neagră din colecția familiei regale (că tot a fost ieri ziua regelui).

Degustarea Knorr pentru bucătarii din Oradea la Restaurant Pallazio

În timpul degustării de sosuri a trebuit să dăm calificative fiecărui sos în parte, că era produs de Knorr sau de bucătarii locului. Sunt curioasă câte sosuri am nimerit din cele pe care le-am gustat. Voi avea ocazia să aflu acasă, pentru că am primit în teste vreo 7 feluri de sosuri pe care am de gând să le testez în viitorul apropiat.

Mi-a plăcut și locul în care s-a desfășurat evenimentul. Restaurant Palazzo din Oradea este într-adevăr potrivit pentru evenimente cu pretenții. De la chelneri cu mănuși, la barmani profesioniști, tot personalul este impecabil. Prețurile, în schimb, sunt pe măsura calității serviciilor. Așadar, grijă ce comandați, că s-ar putea să ardă la buzunare. În plus este un loc pentru nefumători. Terasa și băncuțele din curte sunt dedicate fumătorilor care pot asculta și muzică clasică în timp ce își savurează viciul. Nu știu ce s-o întâmpla la iarnă cu ei, dar momentan curtea este o soluție foarte elegantă.

Bloggerii arădeni și orădeni au făcut suficiente poze în timpul evenimentului, așa că vă invit să le vedeți pe blogurile lor: DubluQ și Orădeanul (foto credits).

Restaurant Palazzo

Adresă:
Str. Ciheiului Nr.67, Oradea
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul