Cultură de gust: seara germană

Restaurant Goethestrasse
Timișoara

Hallo,

După o seară dedicată Spaniei şi o incursiune aromată în incredibila Indie, ne continuăm călătoria gastronomică şi culinară vizitând o nouă ţară europeană: Germania. Ca şi la ediţiile precedente, vom învăţa lucruri inedite prin intermediul gustului şi al cinematografiei.

Restaurantul Goethestrasse ne va delecta cu o varietate de specialităţi culinare tradiţionale:

  • Krustenbraten – Friptură în crustă
  • Hähnchenbrustgeschnetzeltes eltes mit Champignon in Rahmsoße – Fâşii de carne de pui cu ciuperci Champignon în sos de smântână
  • Rinderbraten – Friptură de vită
  • Spätzle – Specialitate din paste făinoase
  • Bratkartoffeln – Cartofi rustici
  • Rotkohl – Varză roşie

După o degustare delicioasă, rămânem în bucătărie, unde o vom cunoaşte pe Bella Martha. Creatoarea unor feluri de mancare sublime, într-un restaurant din Hamburg, e nevoită s-o ia la ea pe nepoata sa de opt ani. După moartea surorii, tensiunile dintre ele nu se vor rezolva decât datorită prezenţei unui bucătar italian, adjunctul Marthei.

Evenimentul este gratuit şi avem un număr limitat de locuri (30). Pentru a te înscrie trebuie să laşi un comentariu la afişul evenimentului de pe pagina noastră de Facebook.

NOTĂ 1: sunt rugaţi să lase comentarii doar cei care ştiu sigur că pot să participe. Mulţumim! 🙂

NOTĂ 2: vor avea prioritate cei care nu au participat la serile anterioare, pentru a oferi şansa tuturor să participe la evenimentele pe care le organizăm.

Regula de selecţie e simplă: primul venit, primul servit.

Luni, 24 august va fi afişată lista celor care vor putea participa, pentru a putea obţine confirmările până în ziua evenimentului.

Evenimentul va avea loc marţi25 septembrie 2012, începând cu orele 18:30.

Evenimentul este organizat de FoodCrew şi Cărtureşti cu sprijinul: Restaurant Goethestrasse, Centrul Cultural German din Timişoara şi Goethe-Institut.

Parteneri media: 24FUNevive.rotimisoara.ro, viajoa.ro şi Orenlla Design.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul