Cronică de eveniment: Serata Italiană & Wine Tasting

Le Monelline
Timișoara

În general, promisiunea unei seri petrecute în oraș este genul de activitate care ne trezește simțurile la realitate și ne face să uităm ce înseamnă răbdarea. Iar pentru că ne era dor de evenimente culinare și ieșit în oraș, dorința s-a sincronizat perfect cu invitația celor de la Le Monelline de a ne alătura la Serata Italiană & Wine Tasting – așa am ieșit în oraș la un prim eveniment post-pandemie.

Evenimentul promitea a fi unul care să te trimită pe meleagurile Italiei, atât prin aromele propuse în meniul serii, cât și printr-o degustare de vin tradițional italian, produs chiar de familia Monelli. Acesta a debutat în curtea interioară de la Casa Artelor, o curte feerică ce găzduiește în mijlocul său un copac care ne-a trimis cu gândul la Copacul Vieții. Locația a fost decorată asemeni teraselor italiene și dichisită cu tot ce a fost nevoie ca igienizare atât logistic, cât și din punct de vedere al reprezentanților Le Monelline.

Il aperitivo

După cum îi spune și numele, serata italiană a debutat cu muzică live, unde o pereche de tineri talentați au încântat auzurile celor prezenți prin cântece interpretate la pian și chitară. În continuare, cei doi chefi prezenți la eveniment (Chef Claudiu Avram, bucătarul casei Le Monelline, și Chef Marco Giovanardi, un bucătar cu o experiență vastă în bucătării internaționale cu stele Michellin) au aromat seara cu diferite preparate delicioase, despre care urmează să vă povestim mai jos.

După ce toți invitații și participanții la eveniment s-au reunit în jurul meselor, s-a dat curs degustării vinului, un Lambrusco alb, parfumant și frizante, dar și primului aperitiv al serii, compus din creveți tempura cu sos de portocale, mini-frigărui cu cașcaval și struguri sau cu roșii, mozzarella și busuioc.

Piatto principale

Meniul a continuat cu un platou de somon și fructe, tortellini cu sos de parmezan și o salată caldă cu fructe de mare. În urma acestuia, degustarea a luat o notă romantică și aparte, zicem noi, fiindcă datorită unei pene de curent ce a avut loc în oraș, atmosfera a rămas una difuză la lumina lumânărilor.

Deși unii ar fi cârcotași la adresa incidentului, pentru că o parte din live cooking nu s-a mai putut face în fața noastră, noi spunem că a fost contextul perfect pentru a privi flambarea unei roți de parmezan și gătirea unui risotto delicios. Dincolo de aspectele gurmande ale incidentului, reprezentanții Le Monelline s-au adaptat foarte bine, mutând totul cât ai spune Ciao amici! în bucătăria localului.

Deserto

Pana de curent însă nu a ținut foarte mult și a venit la timp pentru a descoperi desertul sub ochii noștri. Încă de la simțul mirosului deja au început să ne tremure papilele gustative și ne-am întrebat ce bunătate ni se așterne în farfurie.

Astfel, am aflat că la desert ni se pregătise carpaccio de ananas cu vanilie. Iar pentru că știm deja că pastele marca Le Monelline sunt pregătite manual, i-am tras de limbă pe organizatori și am aflat că toate preparatele au fost gândite și preparate cu grijă, inclusiv desertul, pentru care bucătarii au feliat ananasul proaspăt și l-au lăsat la aromat într-un suc de ghimbir, anason stelat și alte condimente aromate.

Pentru noi a fost o seară frumoasă, unde ne-am simțit ca între prieteni și care ne-a făcut poftă de călătorit în Italia. Totodată, ne-am bucurat să vedem și alte personalități cunoscute local, precum Simona Neumann (de la Timișoara 2021) sau Roxana Puris (Pur Clothing) prezente la eveniment.

Le Monelline

Adresă:
Strada Episcop Augustin Pacha Nr. 5, Timișoara 300254
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul