Cronică de eveniment: seara franceză

Carrousel des Delices
Timișoara

Ediţia dedicată Franţei a evenimentului “Cultură de Gust” ne-a îndulcit cu aroma celebrilor macarons. A fost o degustare festivă,  multicoloră şi apetisantă, perfectă pentru această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă. Seara a început pe ritmuri de acordeon care au adus în ceainăria de la Cărtureşti un aer boem, parizian. Apoi ne-am delectat cu o ceaşcă de ceai cald şi macarons oferiţi de Carrousel des Délices, urmărind la final “Ma vie en l’air”, un film …. la înălţime 🙂

Carrousel des delices

Ceai cald

Ceai la Carturesti

Francezii sunt renumiţi pentru varietatea şi rafinamentul dulciurilor. Printre cele mai populare, atât în Franţa cât şi în lume, se numără macarons, bezele făcute cu pudră de migdale, albuş de ou, zahăr unite cu cremă în diverse arome.

Cultura de gust

Degustare de macarons

Eveniment Carturesti

Eveniment cu degustare de macarons

Aceste delicii au ajuns în Franţa prin intermediul bucătarilor italieni ai Caterinei de Medici, atunci când s-a căsătorit cu Henry al II-lea. Reţetea care a câştigat cea mai mare popularitate a fost creeată în sec. XX de Pierre Desfontaines, bucătarul renumitei patiserii pariziene La Durée. În timp, au ajuns pe primele locuri în topul preferinţelor.

Degustare macarons la Carturesti

Eveniment foodcrew

Macarons

Macarons deliciosi

Varietăţile de macarons sunt uimitoare. Pot fi întâlniți într-o multitudine de arome și culori și sunt surprinzător de buni tocmai datorită simplității lor: înveliş crocant umplut cu o cremă delicioasă de unt.

Să vă spunem drept, degustarea ne-a făcut o poftă teribilă aşa că am notat cu atenţie locaţiile în care putem să găsim macarons în Timişoara.

  • Let’s Chocolate, în Iulius Mall
  • Cafeneaua Zai
  • Bibliotheka
  • Spirit Cafe
  • Zai Apres Cafe
  • Symphony Cafe Bastion
  • Comenzi la telefon: 0761 138 807 sau 0722 419 635

Mai multe poze apetisante puteţi găsi pe pagina noastră de Facebook.

Evenimentul a fost organizat de FoodCrew şi Cărtureşti cu sprijinul Carrousel des Delices şi Institutul Francez din Timişoara.

Parteneri media: 24FUNevive.rotimisoara.roviajoa.ro şi Ornella Design.

a:3:{s:7:"address";s:34:"Timișoara, Timiș County, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.7488716";s:3:"lng";s:17:"21.20867929999997";}

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul