Cronică de eveniment – seara germană la Cărtureşti

Restaurant Goethestrasse
Timișoara

Al treilea eveniment din seria “Cultură de gust” a strâns şi de această dată un număr mare de gurmanzi. La vremea cinei, Ceainăria Cărtureşti începuse să semene cu un bistro german, doar berea mai lipsea. Restaurantul Goethestrasse ne-a oferit mai mult decât o degustare, un meniu în adevăratul sens al cuvântului. Amatorii de carne au putut încerca 3 specialităţi diferite: Krustenbraten – Friptură de porc în crustă, Hähnchenbrustgeschnetzeltes eltes mit Champignon in Rahmsoße – Fâşii de carne de pui cu ciuperci Champignon în sos de smântână şi Rinderbraten – Friptură de vită.

Cultura de gust la Carturesti

Cultura de gust-seara germana

Ceai Carturesti

Garniturile au constat în Spätzle – Specialitate din paste făinoase şi Bratkartoffeln – Cartofi rustici.  Rotkohl , salata de varză roşie pe care nemţii o servesc caldă a fost o adevărată supriză.

Degustare de produse cu specific german

Friptura de porc in crusta

Fâşii de carne de pui cu ciuperci Champignon în sos de smântână

Friptura de vita in sos

Rinderbraten

Seara germana

Spätzle

Cei interesaţi să mai servească bunătăţi ale gastronomiei germane chiar în Timişoara, o pot face la Restaurant Goethestrasse, Aleea Martir Ianos Paris (denumire veche: Valenii de munte, Cartier: PIATA CRUCII), Nr. 17.

Mâncarea a fost asezonată cu un film bine ales, Bella Martha, a cărui poveste a gravitat tot în jurul gatronomiei. Am pătruns într-un restaurant renumit din Hamburg şi am cunoscut povestea Marthei, bucătar de profesie, care e nevoită să devină tutorele nepoatei sale.    Viaţa nu este o reţetă pe care să o urmezi cu rigiditate, aşa că Martha trebuie să se adapteze la noua situaţie. Expansivul bucătar italian Mario, adjunctul Marthei, se dovedeşte soluţia de care aceasta avea nevoie pentru a trece peste presiunile din viaţa personală şi profesională.

Vizionare de film la seara germana

Eveniment FoodCrew

Eveniment FoodCrew la Carturesti

Mai multe poze de la eveniment puteţi găsi pe pagina noastră de Facebook.

Vă aşteptăm cu drag şi la evenimentele viitoare din seria “Cultură de Gust”, despre care puteţi afla noutăţi urmărind foodcrew.ro.

Evenimentul este organizat de FoodCrew şi Cărtureşti cu sprijinul: Restaurant Goethestrasse, Centrul Cultural German din Timişoara şi Goethe-Institut.

Parteneri media: 24FUNevive.rotimisoara.roviajoa.ro şi Orenlla Design.

[…] Friptura a fost exact cum am cerut-o, rare spre medium, carnea foarte gustoasă și acompaniată de câțiva cartofi wedges și sos de mustar. Am cerut și o salată de rucola cu roșii pentru a îmbunătăți gustul cărnii. Paharul de vin roșu sec nu trebuie să lipsească la un asemea preparat, deci am cerut ceva moldovenesc. M-a bucurat să văd că servesc vin la pahar care nu e vin varsat, ci din sticla desfacută la fața locului. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul