Ieri a început gastro-nebunia la Street Food Carnival Timișoara

Timișoara

Aseară am dat o fugă la Muzeul Satului pentru că nu am vrut să ne scape cel mai mare festival de gastronomie din Europa, care se întâmlpă de data aceasta chiar sub nasul nostru. Încă de la intrare se poate observa decorul colorat și vesel și multă lume binedispusă. Ploaia nu a fost un impediment pentru timișorenii care au veni să se delecteze cu muzică și mâncarea bună.

Deja ne era foame, așa că am făcut o tură pe la toate camionetele și rulotele în căutare de ceva bun asezonat cu mult bun simț. Ne-am bucurat să vedem un număr mare de comercianți, fiind peste 40-50 cu preparate diverse, pentru toate gusturile și poftele.

Găsiți aici de la burgeri, pleskavita, buritos, grill, sea food până la clătite și alte deserturi. Partea cea mai bună este că zona este organizată în funcție de tipul și originea bucătăriei: mexicană, asiatică, burgeri și barbeque, deserturi ș.a. Dacă în prima zi mergeți și vă familiarizați cu bucătăria, următoarele zile nu aveți decât să mergeți direct acolo unde vă duc papilele gustative.

Prețurile sunt rezonabile, ca la oricare alt eveniment de street food, burgerii îi gasiți în jur de 25-30 lei, am găsit și mici pe pâine la 20 de lei serviți cu cartofi și castraveți murați, pleșcavița între 17-25 lei. Pentru iubitorii de gusturi mexicane se găsesc burritos între 25-30 lei, iar vegetarienii pot alege preparate precum veggie wrap (23 lei), cartofi (7-10 lei/porția), vegan buritos, etc.

Și nu în cele din urmă se pot bucura de o gustare bună iubitorii de seafood, aici găsiți renumita paella de La Finca Alioli la 30, sau calamari prăjiți (30 lei), midii pane (20 lei), etc. Personal aș fi preferat să găsesc un sortiment mai bogat de fructe de mare, dar am ales să mă delectez cu o paella. A fost bună și am primit-o cu lămâie și sos de usturoi. Sosul avea un gust mai neobișnuit față de alte sosuri de usturoi care le-am încercat până acum, dar a fost bun.

Pentru zona de deserturi ne propunem să trecem azi și revenim cu detalii dulci. De aici nu lipsesc nici berea, vinurile, cocktailurile, freshurile pe care le poți lua de la lounge barurile amenajate cu stil.

Toate acestea se pot cumpără doar pe baza unui card BT, care sunt în premieră pentru Timișoara în cadrul unui eveniment. Cardurile se pot încărca cu suma dorită și plăti la fiecare comerciant. Avantajul este că acestea carduri se pot și descărca în cazul în care îți rămân bani la sfârșitul carnavalului.

Ne vedem mai târziu la carnaval și mâine pe blog pentru un alt articol.

P.S. Recomandarea mea e să încălțați cizme de cauciuc și să vă luați haine călduroase pentru seară, totuși mâncarea nu ține de cald.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul