Cheesecake cu Nutella

Printează | Email

Cine a spus că cheesecake-ul poate să fie doar cu brânză și fructe? Varianta cu Nutella e de-a dreptul delicioasă, mai ales că are o cremă pufoasă, asemănătoare cu un mousse la consistență. Să nu uităm ca are și un blat crocant din biscuiți Oreo. Yumm… Partea bună e că nu se face deloc greu, dar atenție că este bogat în calorii! Îți recomand să îl pregătești la ocazii speciale.

Cheesecake cu Nutella

 

Număr porții:

16

Timp pregătire:

30 min

Timp gătire:

60 min

Timp total:

90 min

Ingredinte

Blat:
250 gr biscuiți Oreo
6 linguri unt
Cremă:
600 gr brânză fină / mascarpone
180 ml smântână pentru frișcă
vanilie
1/2 linguriță sare
450 gr Nutella
4 ouă
Ganache:
120 ml smântână pentru frișcă
90 gr ciocolată neagră
50 gr Nutella

Instrucțiuni

Blat: Pentru blatul crocant trebuie să mărunțești biscuiții Oreo și să-i amesteci bine cu untul topit. Mai apoi, golește aluatul sfărmicios într-o tavă rotundă și înaltă și tasează bine aluatul cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar cu fundul drept. Dă la cuptor blatul pentru 10 miute, la 180 °C.

Crema: Folosește un mixer pentru a amesteca crema de brânză/mascarpone cu smântâna pentru frișcă. Când amestecul este pufos și omogen, adaugă Nutella, vanilia și sarea și amestecă bine. Incorporează ouăle, unul câte unul, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amestecă foarte bine pentru că altfel crema nu va fi pufoasă.

Pornește cuptorul la 150 °C și așează pe nivelul de jos o tavă cu apă (aceasta va ajuta cheesecake-ul să se coacă cu ajutorul aburilor). După ce crema e gata, golește-o peste blat și dă tava la cuptor pentru o oră. După ce s-a copt, lasă cheesecake-ul să se răcească pentru a-l putea „îmbrăca” ăntr-un strat delicios de ganache de ciocolată și Nutella.

Ganache: Golește ciocolata și smântâna pentru frișcă într-un bol și așează bolul deasupra unei cratițe în care fierbe apă. Când ciocolata aproape s-a topit, adaugă și Nutella și amestecă bine, iar apoi toarnă glazura peste cheesecake-ul rece.

Cheesecake cu Nutella

Poftă bună și spor la „croit arome”!
Flavor Tailors

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul