Cine a spus că cheesecake-ul poate să fie doar cu brânză și fructe? Varianta cu Nutella e de-a dreptul delicioasă, mai ales că are o cremă pufoasă, asemănătoare cu un mousse la consistență. Să nu uităm ca are și un blat crocant din biscuiți Oreo. Yumm… Partea bună e că nu se face deloc greu, dar atenție că este bogat în calorii! Îți recomand să îl pregătești la ocazii speciale.
Număr porții:
16Timp pregătire:
30 minTimp gătire:
60 minTimp total:
90 minIngredinte
Instrucțiuni
Blat: Pentru blatul crocant trebuie să mărunțești biscuiții Oreo și să-i amesteci bine cu untul topit. Mai apoi, golește aluatul sfărmicios într-o tavă rotundă și înaltă și tasează bine aluatul cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar cu fundul drept. Dă la cuptor blatul pentru 10 miute, la 180 °C.
Crema: Folosește un mixer pentru a amesteca crema de brânză/mascarpone cu smântâna pentru frișcă. Când amestecul este pufos și omogen, adaugă Nutella, vanilia și sarea și amestecă bine. Incorporează ouăle, unul câte unul, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amestecă foarte bine pentru că altfel crema nu va fi pufoasă.
Pornește cuptorul la 150 °C și așează pe nivelul de jos o tavă cu apă (aceasta va ajuta cheesecake-ul să se coacă cu ajutorul aburilor). După ce crema e gata, golește-o peste blat și dă tava la cuptor pentru o oră. După ce s-a copt, lasă cheesecake-ul să se răcească pentru a-l putea „îmbrăca” ăntr-un strat delicios de ganache de ciocolată și Nutella.
Ganache: Golește ciocolata și smântâna pentru frișcă într-un bol și așează bolul deasupra unei cratițe în care fierbe apă. Când ciocolata aproape s-a topit, adaugă și Nutella și amestecă bine, iar apoi toarnă glazura peste cheesecake-ul rece.
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Flavor Tailors
Nici un comentariu