Deoarece uneori se doreşte ceva rapid, dar care să fie şi gustos şi săţios şi uşor de făcut, ei bine, astăzi avem în meniu aşa ceva!
Număr porții:
5Timp pregătire:
20 min.Timp gătire:
40 min.Timp total:
o orăIngredinte
Avem nevoie de:
10 felii piept de pui subţiri
2 morcovi
1/4 ţelină
boia de casă
sare
piper
1 buc lămâie
ulei măsline
10 scobitori
Instrucțiuni
- Se stropeşte fiecare felie de piept de pui cu puţin ulei de măsline şi sucul de la o lămâie.
- Separat, într-un vas se amestecă ingredientele (boia, sare, piper). Cu amestecul astfel obţinut se condimentează fiecare felie de piept de pui, se aşează într-un vas, se rade coaja de la lămâie şi se lasă la combinat arome în frigider.
- Între timp se curăţă morcovul şi ţelina şi se taie felii subţiri sub formă de beţişoare.
- Se pun alternativ 2 felii de morcovi şi două de ţelină şi se rulează pieptul de pui, iar pentru a ne asigura că va rămâne compoziţia împreună se foloseşte câte o scobitoare la final, ca un ac cu aţă ce coase compoziţia.
- Se procedează la fel cu fiecare felie, iar apoi se aşează în tava unsă foarte bine şi se introduc la cuptor pentru 40 minute, pentru a se rumeni pe ambele părţi, iar legumele se înmoaie la interior, iar pe margini devin crocante.
- Se serveşte ca atare sau alături de o garnitură gen salată, orez sau ce mai pofteşte inimioara oricui.
- Pe final, ca sfat, puiul condimentat se poate lăsa peste noapte în frigider, iar gustul condimentelor va fi mai puternic.
- Spor la treabă şi Poftă buna!
Nici un comentariu