Mâncare simplă de năut

Printează | Email

Număr porții:

Timp pregătire:

2.5 h

Timp gătire:

Timp total:

2.5 h

Ingredinte

Pentru patru porții am folosit:
300 g năut
4 căței de usturoi
2 linguri bulion de roșii
1 linguriță de garam masala (se poate comanda de la Cămara cu Mirodenii)
ulei de măsline

Instrucțiuni

Năutul se lasă la înmuiat de seara până dimineața. Se fierbe două ore în apă cu sare.

Într-o cratiță teflonată am pus un strat de ulei de măsline. Am adăugat usturoiul tăiat mărunt și l-am lăsat să se rumenească foarte puțin. Peste ustoroi am adăugat năutul fiert, scurs de apă. Am pus cele două linguri de bulion, lingurița de garam masala și apoi am acoperit totul cu o cană de apă.

L-am lăsat să fiarbă la foc mic încă jumătate de oră

La final am oprit ochiul și am presărat frunze de țelină tăiate mărunt.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul