Număr porții:
Timp pregătire:
2.5 hTimp gătire:
Timp total:
2.5 hIngredinte
Pentru patru porții am folosit:
300 g năut
4 căței de usturoi
2 linguri bulion de roșii
1 linguriță de garam masala (se poate comanda de la Cămara cu Mirodenii)
ulei de măsline
Instrucțiuni
Năutul se lasă la înmuiat de seara până dimineața. Se fierbe două ore în apă cu sare.
Într-o cratiță teflonată am pus un strat de ulei de măsline. Am adăugat usturoiul tăiat mărunt și l-am lăsat să se rumenească foarte puțin. Peste ustoroi am adăugat năutul fiert, scurs de apă. Am pus cele două linguri de bulion, lingurița de garam masala și apoi am acoperit totul cu o cană de apă.
L-am lăsat să fiarbă la foc mic încă jumătate de oră
La final am oprit ochiul și am presărat frunze de țelină tăiate mărunt.
Nici un comentariu