Papardelle picante cu ciuperci

Printează | Email

Zilele trecute, în jurul prânzului, nu știam ce să mai gătesc și cum să mai combin ingredientele în ceva bun, simțindu-mă complet lipsită de creativitate. Așa am ajuns să cotrobăi prin frigider și prin cămară, să văd ce am disponibil la îndemână, și am încropit niște papardelle picante cu ciuperci.

Pastele le aveam cumpărate de ceva vreme de la Kaufland, ustuiroiul de la Lidl e nelipsit din frigider, borcane cu ciuperci întotdeauna am cumpărate vreo 2-3, iar cu smântâna de gătit a celor de la Gran Cucina am început să mă tot joc prin bucătărie în ultima perioadă. Ceapa verde și ardeiul iute le aveam tot prin frigider și fiindcă nu voiam să se strice, m-am gândit să le alătur și pe ele în acest proces.

Mai jos trecem prin lista de ingrediente și pașii de preparare, iar mai departe vă invit să gătim împreună!

Papardelle picante cu ciuperci - Ingrediente

Număr porții:

4

Timp pregătire:

10min

Timp gătire:

50min

Timp total:

1h

Ingredinte

Papardelle picante cu ciuperci:
500 g papardelle
500 g ciuperci felii
250 g smântână de gătit Gran Cucina
50 g de unt
1 căpățână de usturoi
2 cepe verzi micuțe
1 ardei iute

Instrucțiuni

  • Am pus apa pentru paste la fiert (nu știu să vă spun cantități, pentru că am pus după ochi, cât să aibă loc tot pachetul de papardelle).
  • Am pus ciupercile felii într-o strecurătoare.
  • Am curățat căpățâna de usturoi și am tocat în felii fiecare parte.
  • Separat am început să pun untul la foc mic pentru a se topi și am tocat ceapa verde mărunt.
  • Am tocat ardeiul iute (al meu era destul de picant, așa că am tăiat mai puțin), iar vouă vă recomand să puneți după gust.
  • Am adăugat cele 500g de ciuperci peste ceapa care începea să se călească.
  • Când au format împreună un mic sos și s-au călit amândouă potrivit, am adăugat smântâna pentru gătit de la Gran Cucina și am amestecat până s-au omogenizat complet. Apoi am lăsat să fiarbă pentru aproximativ 7-10 minute, cât să se îngroașe compoziția.
  • În continuare am adăugat usturioul, cu vreo 2min înainte pentru a le oferi o aromă, dar pentru a nu permite ca usturoiul să se ardă. La final de tot am adăugat în compoziție și ardeiul iute tocant mărunt.
  • Când apa fierbe, adaug pastele și le las să fiarbă din nou, după preferințe. Mie îmi plac mai al dente, motiv pentru care le-am oprit după 3-5min.
  • Scurgem pastele de apă, le punem peste compoziția de ciuperci cu usturoi și ardei iute și le amestecăm pe toate împreună.
  • Ele se servesc calde, iar vouă vă urăm spor la gătit cu mult bun simț în bucătărie!

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul