Shakshuka cu feta

Printează | Email

Nici nu îți imaginzi ce bunătate de Shakshuka poți găti din câteva ingrediente super simple pe care, cu siguranță le ai în frigider!

Pentru un plus de aromă, eu am parfumat-o cu chimion și scorțișoară, iar la final, am presărat feta și ceapă verde. Și ca să amestec gălbenușul moale și cremos, am prăjit niște bastonașe de pâine pe care am frecat-o apoi cu usturoi. Wow… spectacol a fost!

shakshuka cu feta

Număr porții:

4

Timp pregătire:

25 min

Timp gătire:

10 min

Timp total:

35 min

Ingredinte

Shakshuka cu feta:
o cană cu vin alb
o ceapă mare
3 căței de usturoi
un ardei roșu
1 linguriță de boia afumată
1 linguriță de chimion
1/4 linguriță scorțișoară
fulgi de chili
sare și piper
o linguriță zahăr brun
o conservă de roșii bucăți
4 ouă
ceapă verde
100 de grame brânză feta

Instrucțiuni

  1. Începe prin a curăța și tăia ceapa și usturoiul mărunt și apoi taie ardeiul cubulețe. Călește într-o tigaie ceapa și ardeiul roșu și când au prins culoare, adaugă și usturoiul.
  2. Când usturoiul începe să miroase delicios, adaugă condimentele: boia afumată, chimion, chili, scorțișoară, sare, piper și zahăr brun. Zahărul se folosește pentru a reduce aciditatea roșiilor.
  3. Amestecă bine să se combine aromele și adaugă conserva de roșii bucăți și vinul alb. Trebuie să fiarbă pentru 10-15 minute, să se înmoaie ardeii, timp în care mai trebuie să amesteci din când în când să nu se prindă.
  4. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 °C. Când legumele sunt făcute, fă patru adâncituri în sosul de legume, presară jumătate din brânza feta sfărmițată și sparge în fiecare adâncitură un ou. Trebuie să folosești o tigaie care poate fi băgată la cuptor sau să muți sosul de legume într-un recipient care rezistă în cuptor.
  5. Dă shakshuka la cuptor pentru 5-10 minute, în funcție de cât de tare îți dorești să fie oul, iar când e gălbenușul e pe placul tău, presară ceapă verde și brânză feta.
  6. Shakshuka cu feta se servește cald. Poftă bună!

Shakshuka cu feta

Poftă bună și spor la „croit arome”!

Flavor Tailors

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul