Prajitură cu prune

Printează | Email

Număr porții:

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

Ingrediente:
1 linguriţă praf de copt
4 buc. ouă
100 ml lapte
1 vârf de sare
250 gr zahăr
100 ml ulei de floarea soarelui
250 gr faină albă
2 buc. plicuri de zahăr vanilat
500 gr prune

Instrucțiuni

Gălbenuşurile de la cele 4 ouă le batem cu 250 gr de zahăr, după care adăugăm pe rând cei 100 ml ulei şi 100 ml lapte continuând să mixăm uşor.

La cei 250 gr. de făină adăugăm linguriţa de praf de copt şi zahărul vanilat care împreună se adaugă la compoziţia de gălbenuş mixând în continuare.

Albuşurile le batem spumă cu 1 praf de sare, după care o adăugăm la compoziţia de gălbenuş. Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi compoziţia rezultată o turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Aşezăm peste compoziţie prunele tăiate pe jumătate una lângă alta, cât mai strans, după care dăm tava la cuptor. Lăsăm iniţial la foc mare timp de 5 minute până începe blatul să se ridice, apoi reducem focul la minim şi lăsăm să se coacă. După ce s-a răcit, o tăiem cuburi şi o pudrăm cu zahăr vanilat.

Prune pentru prajitura

Prajitura cu prune

Acum e gata! Poftă bună!

Prajitura cu prune pentru concurs foodcrew

Această reţetă a fost trimisă de Angheluţa Elena pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul