Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Într-o tigaie cu puţin ulei şi o lingură de unt călim ceapa tăiată mărunt sau julienne până începe să se caramelizeze. Adăugăm pudra de curry, Garam Masala, o lingură de rădăcină de ghimbir ras, pudra de ghimbir şi seminţele de coriandru.
Usturoiul îl tocăm împreună cu un vârf de cuţit de sare de mare, mărarul şi pătrunjelul le adăugăm de asemenea în tigaie cu roşiile tocate şi decojite şi le mai lăsăm puţin la călit.
Metoda cea mai simplă de decojit roşiile e să le crestăm vârful în patru şi să le punem într-o oală în care fierbe apa, cam un minut, după care le scoatem şi le punem într-un bol cu apă rece şi câteva cuburi de gheaţă tot cam un minut. Le scoatem şi le decojim de unde am făcut crestăturile.
După ce amestecul nostru pentru pasta de curry s-a călit, îl lăsăm să se răcească şi îl punem într-un blender cu o lingură de zahăr brun până se face pastă.
Punem puiul într-o tigaie la prăjit cu puţin unt şi ulei, iar după ce s-a prăjit puiul adăugăm pasta de curry şi laptele de cocos, asezonăm cu sare şi piper alb şi îl lăsăm până dă în clocot.
La sfârşit punem o mână de frunze de coriandru tocat.
Ca şi garnitură putem servi curry-ul cu orez, sau după cum îmi place mie, cu couscous.
Couscous-ul îl punem 6 minute într-o oală cu apă care fierbe, îl scoatem, îl scurgem de apă, îl aeram cu o furculiţă şi râdem nişte coajă de lămâie peste el.
Poftă bună!
Această reţetă a fost trimisă de Pompiliu Aranyos pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.
Nici un comentariu