O tigaie grill dă un aspect frumos, în dungi acestui preparat mexican, fajitas, dar puteţi folosi şi o tigaie mare sau un wok. Dacă folosiţi o tigaie grill, amestecaţi tot timpul ingredientele ca să nu se ardă sau să se lipească de fund. În mod normal, nu v-aş recomanda să adăugaţi mai mult ulei într-o tigaie fierbinte, dar în acest caz este bine să mai puneţi câţiva stropi de ulei din când în când, astfel încât puiul şi ardeii să aibă un aspect frumos şi lucios.
Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Puneţi tigaia grill la foc iute. • Tăiaţi în jumătate ardeiul gras, scoateţi-i seminţele, apoi feliaţi-l în fâşii subţiri. • Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în jumătate, apoi tocaţi-o mărunt. • Tăiaţi puiul pe lung în fâşii pe cât posibil de aceeaşi mărime cu cele de ardei gras. • Puneţi bucăţile de ardei, ceapa şi bucăţile de pui într-un vas cu paprica şi chimenul. • Stoarceţi peste ele zeama de la o jumătate de lămâie, stropiţi cu puţin ulei de măsline, asezonaţi cu un praf de sare şi piper, apoi amestecaţi bine. • Puneţi-le deoparte să se marineze aproximativ 5 minute, cât faceţi sosul de salsa. • Tocaţi mărunt ardeiul iute. • Tăiaţi mare roşiile şi coriandrul cu tulpini cu tot. • Puneţi ardeiul iute şi roşiile într-un al doilea vas cu un praf zdravăn de sare şi piper şi cu zeama de la o lămâie. • Adăugaţi o lingură zdravănă de ulei de măsline extravirgin şi amestecaţi şi coriandrul tocat.
Folosiţi un cleşte ca să puneţi toate bucăţile de ardei gras, ceapa şi puiul în tigaia încinsă şi lăsaţi-le acolo 6 până la 8 minute, până ce puiul devine auriu şi este pătruns. • Pentru că tigaia va fi foarte fierbinte, întoarceţi mereu bucăţile de pui şi de legume ca să nu se ardă — vrem doar să se prăjească uşor şi să aibă o aromă plăcută. • Daţi puţină atenţie tigăii şi vă veţi amuza. • Încălziţi turtele în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie uscată şi încălzită.
Puneţi turtele pe câte o farfurie. • La masă, cu grijă, puteţi să vă puneţi în farfurie pui şi legume direct din tigaia grill. • Dar asiguraţi-vă că puneţi tigaia pe un fund sau pe alt suport ca să nu ardă faţa de masă. • Tăiaţi lămâia rămasă în două şi stoarceţi zeama peste ingredientele care sfârâie în tigaie. • Serviţi-le alături de cupe pline cu smântână, guacamole şi brânză Cedar, o răzătoare şi proaspătul sos salsa.
Timp de preparare
19 minute
Reţetă din volumul „Jamie Oliver, ministrul hranei sănătoase” Curtea Veche Publishing, 2012.
Nici un comentariu