Când ai la dispoziție doar 30 de minute pentru prânz, te gândești că în timpul ăsta poți savura cel mult un sandwich sau o gustare rapidă. Iar când te mai afli și în Piața Unirii în plină oră de vârf, îți închipui că e imposibil să înfuleci ceva atât de repede fără  noduri în gât. Am descoperit însă că se poate, chiar și în buricul Unirii, să mănânci bine, ieftin și mai ales rapid în ore de vârf, la Stradivarius.

Am văzut că era lume multă înăuntru încă din afara restaurantului, totuși am intrat  pentru că la o privire rapidă am zărit pe  o tăbliță Meniul zilei: Ciorbă de văcuță, Cartori țărănești cu Pulpe la tavă, Desert/Cafea, Apă/Vin/Bere – 16 Lei. Am știut instant că e o afacere bună și nu am stat pe gânduri.

Înăuntru m-a întâmpinat genul de aspect specific bistro-ului. Tapet maro, mese de culoare mahon, de lemn, în față barul, cu scaune elegante. Ambianță plăcută, caldă. Spațiul nu era foarte mare, iar mese nu erau foarte multe, și toate ocupate. Încă studiam atmosfera și mă întrebam unde o să iau loc, când un chelner trece în grabă și spune: “Se elibereaza imediat o masă”, și într-adevăr chiar lângă noi, în nici un minut se ridică doi tipi și pleacă.

Pentru că eram în grabă, dar și pentru că meniul zilei suna foarte bine, nu m-am mai deranjat să comand altceva, cu toate astea am pus mâna pe meniu pentru o răsfoială superficială – am constatat rapid că în fiecare zi au meniul zilei, și că au un meniu bogat. Prețurile erau ca pentru Piața Unirii. Între timp ne-am răcorit de la canicula de afară, pentru că în restaurant era aer condiționat.

Cât ai zice “meniul zilei”, chelnerul – un băiat chelios cu o figură cam agresivă ne întreabă dacă preferăm apă, bere sau vin. Alegem apă, și instant ni se aduc două pahare cu apă cam caldă, dar având cuburi de gheață. Semăna puțin cu apă de la ghiuvetă, dar era ok. Între timp observam și clientela , în mare parte oameni care își luau pauza de prânz de la serviciu, și care majoritatea gustau meniul zilei.

N-am apucat să mai observ nimic, chelnerul a și venit cu chifle de pâine cu susan, tacâmuri, și imediat și cu ciorbița. Pâinea era puțin cam … întărită, dar la modul decent, ciorbiță caldă, proaspătă, legume multe, carne fragedă. Porția era suficientă  – un bol nici prea mare, nici prea mic.

Nici n-am apucat să mă șterg la gură și să mai arunc o privire în jur ca să găsesc un motiv de critică, că ni s-au luat deja farfuriile goale din față, am fost întrebați dacă mai dorim pâine și ne-am și trezit cu felul doi pe masă. Pe o farfurie mare, erau 2 pulpițe de pui, la tavă, foarte gustoase, și cartofi țărănești, rumeniți, puși cu dărnicie. Doar într-un colț erau niște castraveciori murați care erau cam sfrijiți, dar în rest buni la gust.

La final am avut de ales: desert sau cafea. Nici nu a apucat să ne spună ce e la desert, că am și zis “desert”, și am văzut un ștrudel cu mere în față, care l-am și păpat imediat. Era proaspăt, și pudrat tăcticos cu zahăr.

Astfel, în exact 3o de minute am reușit să mâncăm un prânz complet, decent, cu tot cu desert, și am și plătit.

Părerea mea e că e o afacere foarte bună, pentru orice zonă, mai ales pentru Piața Unirii, și rapiditatea și eficiența chelnerilor îi mai dau un plus. Numai să aveți noroc să prindeți loc la o masă. Am observat însă că puteți comanda meniul și să reveniți cam în 10 minute să îl luați la pachet.

Prânz rapid și ieftin, cât ai zice Stradivarius. Ce alte oferte care sparg gura târgului mai știți prin Unirii?

Despre alte întâmplări asemănătoare

Ruladă de porc cu piure şi salată de ardei la meniul zilei în Irish Public House din Timişoara Cum e când la Irish le iese mâncarea
Orez_fasole_carne_japonez_sushi_ya_timisoara Meniul zilei la Sushi Ya
Comentarii:

Comentarii Clasice

  • Oioi

    Sper ca “ghiuveta” este o figura de stil…
    Despre local aprob pozitiv: mers, mancat, (platit,) placut. Bun dil! ;)

  • M-am interesat mai bine: apa era de la bidon. Cred că impresia de ghiuvetă am avut-o de la faptul că era cam caldă.

    În rest totul a fost foarte ok.:)

  • Grigore Brânzescu

    :) am mâncat de nenumărate ori acolo. cel mai eficient restaurant din Timișoara, după părerea mea.

    merită :D

  • Grigore Brânzescu

    Apropo, e și loc bun de impresionat șefi. Șefu-meo când vine prin Timișoara numa pe-acolo mai vrea să mănânce.

    • E bine de știut. :)

      Pare locul pt a-l duce pă șăfu’, dar pentru o masă obișnuită, nicidecum pt a-l impresiona.

      Dacă e ușor impresionabil, atunci merge! :)

  • La Stradivarius nu mai merg de 1 an de zile, am avut o proasta experienta cu un chelner necioplit… numara bani in timp ce imi lua comanda si avea un ton de plictisit si indolent.
    m-am ridicat si am plecat. nu mai calc ever in acel loc.

  • Am observat si noi ca in ultima vreme servirea cam lasa de dorit. Foarte rar e acolo un chelner care sa fie politicos si sa zambeasca. Un mare minus la partea asta. :)

  • constantin

    Mi s-a furat o bricheta foarte scumpa de catre chelneri, lucru negat pana in momentul in care am amenintat cu politia.Dintr-o data nu a mai fost aruncata la cos ca in povestea initiala, ci mi-a fost inapoiata.In prealabil m-au lasat sa caut in cosul lor de gunoi, sustinand ca au aruncat-o fara sa vada. Mai mult decat jenant, in Timisoara, oras european!!

  • Alexandru

    Stradivarius a revenit printre preferatele mele din nou mancare buna si servire inpecabila . Din cate am inteles vor sa se extinda sunt curios ce o sa faca .

  • Alexandru

    nu ar fi o idee rea :))

  • bogdan

    Cine vrea sa stie unde sa manance la pranz bine si repede recomand stradivarius din piata Uniri nr 5 cea mai buna mancare din toate meniurile pe care le-am incercat . iar platourile ala cart au cantitate si calitate foarte buna . Bucataria se misca foarte bine si ospatari isi fac treaba , seara ai atmosfera placuta si linistita “asta in cazu in care nu e meci :)) “

2 linkuri înapoi

  1. Meniul zilei la Sushi Ya | FoodCrew
  2. Top meniul zilei în Timişoara | FoodCrew

Comentariu nou

*
*
*

Comentarii Facebook