Top meniul zilei în Timişoara

Casa Bunicii 1
Timișoara

Am scris deja despre un număr frumuşel de localuri în care am servit meniul zilei în Timişoara. Restaurantele acestea ne-au oferit deopotrivă motive de laudă şi de ocară, după priceperea şi bunăvoinţa celor care ne-au întâmpinat şi ne-au avut în grijă. Topul meniul zilei, în opinia FoodCrew îl găsiţi aici.

În topul nostru au intrat primele 5 localuri în care am servit meniul zilei, în funcţie de calificativele pe care le-am acordat cu ocazia vizitelor noastre. Aşadar, în ordine inversă, păstrându-l pe cel mai bun la final, vi le prezentăm:

Locul 5 – Denis Fox, în Complexul Studenţesc

Aflat la o aruncătură de băţ de Sala Olimpia, pe Bulevardul Eroilor, prima impresie pe care o lasă restaurantul Denis este una de kitsch. Mesele a câte 6 locuri trădează specificul localului, acesta fiind vizitat cu precădere la ora prânzului când mai toată lumea este în căutarea unui chilipir culinar.

La Denis chilipirul constă în cantitatea porţiilor şi în gustul mâncării. Acesta i-a dus numele localului într-o zonă în care fast food-urile fac legea, aşadar cine întârzie prea mult s-ar putea să nu mai aibă posibilitetea de a alege din cele 2-3 versiuni de meniu.

Localul nu te îmbie să zăboveşti mai mult de un prânz, iar rapiditatea cu care se succed seriile de muşterii se poate observa uşor. Deşi cei 2-3 ospătari robotesc într-una mesele nu sunt tot timpul debarasate la preluare, deci atenţie pe unde vă puneţi coatele.

Locul 4 – Ready’s, restaurantul grecesc din Complexul Studenţesc

Ready’s e un local pe care îl recomandăm mai ales în zilele însorite de primăvară târzie şi vară, deoarece atunci poţi să te bucuri de meniul zilei la aer pe micuţa terasă dosită de agitaţia Aleii Studenţilor. Când vremea se răceşte povestea se schimbă puţin – sistemul de aerisire al celor de la Ready’s nu face faţă mirosului de mâncare ce vine din bucătăria lor şi nici mirosului de fum ce vine de la mesenii fumători.

Baza la Ready’s e în felul doi, ciorbele şi supele lor aducând mai degrabă a apă de ploaie. La meniul zilei nu intră preparate tradiţionale greceşti dacă v-ar bate gândul să serviţi ceva deosebit la prânz. Pentru preparatele greceşti trebuie să scoţi ceva mai mult din buzunar, undeva peste 18 lei.

S-a întâmplat ca o dată să avem o experienţă neplăcută cu o domnişoară ospătar, în ideea că dumneai nu avea chef de lucru, iar noi nu aveam chef de toanele sale. Nu cred însă că e nevoie să generalizez.

Locul 3 – Bosfor, restaurantul turcesc din Piaţa Operei

Pentru pofticioşii amatori de arome orientale, însă sătui de shaorma de gheretă, restaurantul Bosfor ar putea fi o surpriză plăcută. Spre deosebire de restaurantul grecesc, la Bosfor meniurile includ preparate cu specific turcesc.

Supa de linte acrită cu lămâie pe care a încercat-o Gură Mare a fost foarte bună, la fel şi musacaua pe care a luat-o la felul doi. Recomandarea la musaca este să o încercaţi cu smântână, asta în cazul în care nu au rămas cumva fără aşa cum i-am găsit noi după ora prânzului. Shaorma pe care am servit-o a venit cu garnitură de orez şi cu salată de varză roşie, un gust cu totul diferit de ce ţi se oferă prin Complexul Studenţesc.

Concluzia legată de mâncare este că se poate şi mai bine. Altfel, spaţiul în care se află localul nu pare unul tocmai unul potrivit pentru restaurant, meniul zilei se serveşte până la ora 16, iar personalul este de amabil.

Locul 2 – Stradivarius, bistro de Piaţa Unirii

Să prinzi o masă la Stradivarius la ceas de prânz poate fi mare provocare, meniul zilei fiind la mare căutare. Un mare plus care merită menţionat aici este eficienţa cu care se mănâncă în acest local – cam într-o jumătate de oră serveşti două feluri, desertul şi ai timp să achiţi şi nota.

În cazul vizitei Cârtiţei cele două feluri au fost o ciorbă de văcuţă, respectiv pulpe de pui la tavă cu cartofi cartofi ţărăneşti, iar la desert un ştrudel cu mere pudrat generos cu zahăr. Porţiile sunt decente, mâncarea este bine gătită, iar meniul include şi o băutută la alegere – apă, bere sau vin.

Spaţiul nu este chiar generos, iar mesele nu pot fi aranjate după pofta unui grup mai mare de clienţi.

Locul 1 – Casa Bunicii, un restaurant pentru toată familia în zona Bălcescu

Restaurantul Casa Bunicii este unul dintre localurile pe care îl poţi recomanda fără emoţii, fie că este vorba despre o masă de familie la o ocazie specială, o ieşire cu prietenii în weekend sau o simplă masă de prânz în timpul săptămânii.

Meniul zilei pe care l-am încercat noi a însemnat o supă cremă de ciuperci cu crutoane la felul întâi şi cotlet de porc pane cu piure şi salată asortată la felul doi. Pentru cei cărora le era dor de mâncarea pe care o gătea bunica, localul va fi o surpriză plăcută.

În plus, restaurantul este aranjat cu ştaif, iar ospătarii sunt amabili şi bine pregătiţi. Loc este potrivit pentru fiecare: nefumători şi fumători în zone amenajate special, iar cei mici au la dispoziţie un loc de joacă frumos amenajat şi supravegheat.

Acestea fiind spuse suntem curioşi să aflăm ce alte locaţii care şi-ar putea găsi mai apoi locul în acest top ne sugeraţi să vizităm pentru a servi meniul zilei la prânz.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Bunicii 1

Adresă:
Str Virgil Onițiu nr. 3 Zona Balcescu
Telefon:
Website:

[…] Top meniul zilei în Timişoara […]

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew, Alex Albu, FoodCrew, Adi Dragos and others. Adi Dragos said: RT @adelavacaru: Top meniul zilei în Timişoara | FoodCrew http://t.co/FCLXCa0 […]

[…] foodcrew.ro a apărut un top al localurilor care oferă meniul zilei în Timişoara. Aş completa lista cu Irish Pub […]

[…] dar localul tot golaş a rămas. Nu m-aş mai duce a doua oară, sunt multe alte locuri în unde se mănâncă mult mai bine în Timişoara şi, mai ales, unde ţi se prezintă şi un meniu […]

[…] amiază de weekend, mânaţi fiind de dorinţa de a mânca o supă, şi sătui fiind de clasicul meniul zilei în care ai parte cam de aceleaşi preparate (supă de pui, ciorbă de văcuţă, şi să nu uităm […]

Comentarii

Cristina_TM

22 October 2010 at 14:49

Mie-mi place cel mai mult în Irish Public House. Au niște ciorbe la meniul zilei, de te lingi pe degete. Yummi

    Infidel Gastro

    22 October 2010 at 14:54

    Trebuie să-i încercăm şi să vedem unde ar avea loc în următoarea ediţie a topului 😉

    Gură Mare

    22 October 2010 at 18:06

    @Cristina: mie nu-mi place să-mi mănânc ciorba acolo pentru că e prea mult fum. În rest doar de bine.

    Cea mai bună ciorbă e la Casa Bunicii.

Naiada

25 October 2010 at 15:30

Infidel, sunt curioasă de părerea ta asupra meniului zilei de la Casa Bunicii. Sincer. Colegii tăi au fost încântaţi. Eu şi ai mei nu. Probabil că unele zile au meniuri care nu pot da greş, însă când deja îi dai mai multe şanse şi tot se simte că nu găteşte bunica, te necăjeşti şi spui pas la alte prânzuri.
De multe ori am văzut că au meniuri atrăgătoare, dar n-am mai fost dispusă să încerc. Poate se nimerea ceva bun. 🙂

    Infidel Gastro

    25 October 2010 at 15:54

    Eu la meniul zilei nu am fost încă la ei, deci nu mă pot pronunţa. Facem o incursiune împreună să ne dăm şi noi mai apoi cu părerea? 😀

Naiada

26 October 2010 at 22:48

Am putea, deşi nu am aşteptări prea mari. Sau cine ştie, poate chiar va găti bunica şi-mi dă peste nas cu asta. 🙂

Dana

7 November 2010 at 15:28

Sigur e mai răsărit locu’ din cât e de lăudat, dar mai da oricine rateu. De curiozitate totuși, la ce bani e meniul zilei de la bunica ?

    Infidel Gastro

    8 November 2010 at 20:35

    16 lei e meniul zilei la Casa Bunicii, nu include băutură, iar pâine e la discreţie.

veveritza pofticioasa

11 November 2010 at 11:13

Pentru mine, pe locul 1 la “meniul zilei” ramane Thalia (Lipovei). MZ = supa/ ciorba, carne, garnitura, desert si paine din partea casei. Portii generoase, mancare foarte buna. Singurul minus e ca mai uita sa aduca desertul uneori, dar trageti chelnerita de maneca cu incredere si se rezolva.

    Infidel Gastro

    11 November 2010 at 19:21

    Meniul zilei de cartier sună bine 🙂

emy

16 November 2010 at 11:01

da chiar, de ce nu ati detaliat si pretul, dimensiunea portiiilor etc? mai clar, pare foarte impersonala prezentarea, nu ma face sa imi vina sa merg la niciunul. si nu pot citi de banda din stanga care ma “obliga” aproape sa dau like. Me not like that!

    Infidel Gastro

    16 November 2010 at 11:10

    Mulţumim pentru remarce, Emy! Acest top sintetizează experienţa noastră cu cele 5 restaurante, detalii mai multe putând să găseşti în articolele scrise despre fiecare local în parte.

    Am reţinut sugestiile tale, iar la următoarele topuri vom folosi şi detaliile despre care ai amintit. Apropo, ţie care ţi se pare cel mai bun loc pentru a servi meniul zilei în Timişoara?

sanda

28 December 2010 at 10:42

Eu mananc la Banateana la pranz ,mancarea este foarte buna ,potiile sufuciente iar servirea buna de pret ca este tot mediu 17.5 lei

    Infidel Gastro

    28 December 2010 at 13:42

    Bănăţeana lângă Bega? Sunt curios dacă au clientelă la meniul zilei, fiind mai ferit locul.

richie

1 February 2011 at 9:08

Ar trebui sa incerc si eu Casa Bunicii. La Ready’s am mancat o data.. cred.

    Infidel Gastro

    1 February 2011 at 11:07

    Mergem împreună “pe teren”? 🙂

Guest

15 February 2011 at 15:52

Daca imi permiti, o corectie: nu este Piata Operei, ci Piata Victoriei (de la Revolutie incoace).

In rest, merci pt toate informatiile utile, si tineti-o tot asa 😀

    Infidel Gastro

    15 February 2011 at 23:27

    Pertinenta remarca, merci!

    Am folosit Operei pentru a nu confunda cu Piaţa Victoriei din Bucureşti. Timişorenii aşa sunt obişnuiţi cu ea.

    Aşteptam feedback în continuare! 🙂

Claudiu

11 December 2011 at 0:43

Ar prinde bine o reactualizare a acestui top…

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul