O gustare de prânz de la Bagel Brunch

Bagel Brunch
Timișoara

De când cu căldurile astea, nici să mănânc parcă nu-mi mai vine, dar fiindcă e cam greu să stau 8 ore fără nici un fel de aliment, am hotărât să încerc o variantă mai light pentru un prânz de vară şi să optez pentru o salată.

Cum Piaţa Unirii oferă o paletă largă de localuri care oferă acest tip de mâncare, am mers până la urmă pe mâna celor de la Bagel Brunch, un local relativ nou deschis în Timişoara, cu un aer uşor americănesc.

Bagel Brunch este situat în zona Pieţei Unirii, pe strada Emanoil Ungureanu numărul 17. Localul e simpatic şi are un suflu diferit faţă de ce mai găseşti în Unrii pe acest segment. Ei oferă o gamă largă de cafele, frappe-uri, fresh-uri, limonade şi alte băuturi revigorante de vară.

Meniu bagel-uri

În ceea ce priveşte meniul de mâncare pe care Bagel Brunch îl pune la dispoziţie clienţilor, acesta nu este unul extrem de variat însă puteţi încerca unul din cele 8 tipuri de Bagel-uri în diferite combinaţii, 3 tipuri de salată (cu pui, cu ton şi coleslaw) iar pentru mic dejun puteţi încerca bagel-uri simple, cu stafide şi scorţişoară sau cu afine la care puteţi adăuga un topping de nutella, unt Lurpak sau faimosul peanut butter and jelly. Tot la ei găsiţi şi un Party Box Bagels în cazul în care doriţi să puneţi rapid de-un mic party.

Meniu bauturi la Bagel Brunch

Aşa bine arătau în poze bagel-urile că aproape m-am lăsat convinsă să renunţ la salată şi să încerc unul din meniu. Am făcut însă un pas în spate în momentul în care am văzut preţul puţin piperat, dacă nu chiar exagerat pentru un bagel. Cel mai ieftin e 9,90 iar cel pe care am pus eu ochii era 13,90. Apăi de 13,90 mănânci un meniul zilei pe undeva prin zonă, meniu al zilei care conţine 2 feluri de mâncare şi dacă ai noroc ai şi desert inclus.

Salata de pui la pachet de la Bagel Brunch

Brunch înseamnă de fapt o combinaţie între breakfast şi lunch, iar un bagel ar trebui să fie o gustare şi nu neaparat o masă, astfel că nu găsesc nici cum o justificare a preţului.

Revenind la salata mea cu pui, aceasta costă 11,90 RON şi are aproximativ 350 de grame, suficient pentru o masă de prânz, mai ales pe temperaturile astea.

Salata de pui

Ca şi ingrediente, în salată am putut identifica: roşii, castraveţi, măsline negre, ceapă roşie, salată verde, brânză cheddar şi pastramă de pui iar dressing-ul pe care l-am ales a fost herbs. Opţiunile pentru dressing sunt variate şi poţi alege dintre: barbeque, pesto, garlic, thousand islands, herbs sau honey-mustard.

Salata de cruditati cu pui

Salata nu a fost rea, a fost ok, însă mi-ar fi plăcut să găsesc bucăţi de piept de pui în ea în loc de acea pastramă de pui care nu mi-a plăcut de fel. Legumele în schimb erau proaspete şi bune la gust, la fel ca  şi brânza cheddar care a fost delicioasă. Nu a fost cu siguranţă una din salatele mele preferate însă a fost o opţiune cât de cât nimerită ca preţ şi cantitate.

Pentru că îmi comandasem o salată, în timp ce aşteptam ca aceasta să fie pregătită, mi-a făcut cu ochiul una din prăjiturile din vitrină, un cheesecake extraordinar, după cum zicea cel de după pult. Fiind un fan declarat al orice înseamnă prăjitură cu brânză, fie că se cheamă ea cheesecake sau pască, mi s-a făcut instant poftă şi nu am rezistat tentaţiei de a încerca cheesecake-ul de la Bagel Brunch.

Cheesecake

Păcat că gustul cheesecake-ului a fost invers proporţional cu entuziasmul meu. A fost ca o prăjitură normală cu brânză, fără să aibe nimic în comun cu un cheesecake veritabil. N-a fost rea, da’ nici prea bună. Plus că a costat 6,90 RON, un preţ nu tocmai mic.

Recomand Bagel Brunch dacă vă e poftă şi de altceva însă pe mine nu m –au cucerit iremediabil. Să nu uităm totuşi că specialitatea lor sunt bagel-urile pe care eu (încă) nu le-am încercat. 🙂

Sunt curioasă dacă voi aţi încercat bagel-urile de la ei? Dacă da, v-au plăcut?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bagel Brunch

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] rămas datoare cu încă o vizită la Bagel Brunch pentru că la prima să zicem că nu am găsit exact ceea ce căutam. Bine, data trecută mi-am […]

FoodCrew – La bunica acasă

16 February 2016 at 16:57

[…] (prăjitură cu blat de biscuiţi şi cremă fină de brânză ricotta) pentru mine, că doar v-am povestit eu mai demult cât de mare fană […]

[…] ocazia unei alte vizite am mai gustat și Key Lime Cheesecake, cu un blat subțire și o cremă fină de brânză cu lime. Puțin cam prea acrișor pentru gustul […]

Comentarii

crinutza

30 July 2012 at 15:39

Nu e rau la gust bagelul, dar nu prea tine de foame. Insa pretul e mult prea mare pentru ce ofera.

Nuți Foame

30 July 2012 at 15:44

Aşa e. Sunt convinsă că trebuie să fie delicioase, dar e un preţ exagerat pentru un bagel. 🙂

De care ai încercat?

crinutza

30 July 2012 at 21:05

Unul cu pui si unul cu ceva de porc. 🙂

Adrian

4 August 2012 at 18:05

Am incercat eu bagelul cu sunca. Am ales “inelul” cu masline. A fost destul de ok. Insa e prea scump, nu te saturi si n-ai nici ceva lactat sa te ajute la mancat. Pe deasupra e si foarte scump. 13,90. Ca sa ma satur am fost la fast-food-ul de langa Cafe Colt si am plusat cu un mini hotdog si mini nu mai stiu ce, ambele totalizand 8,9.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul