Pescăresc cu aromă de gorgonzola

Sabres
Timișoara

Dacă zilele trecute vă vorbeam despre restaurantul Al Duomo şi mă plângeam că nu prea aveam ce să aleg din meniu, fiind foarte mult bazat pe peşte, de data aceasta aş vrea să vă povestesc despre alt restaurant care mărturiseşte singur că are specific pescăresc, şi anume „Sabres”.

Spre deosebire de Al Duomo, „Sabres” ne oferă un meniu mult mai variat. Din câte îmi amintesc, mai demult aveau şi preparate din carne de pui.

„Sabres” se află aproape de Casa Tineretului, lângă benzinăria OMV şi magazinul Profi. Este situat într-o casă şi recunosc că i se potriveşte. Când e vreme frumoasă, ne putem răsfăţa cu deliciile acestui restaurant pe o terasă minunată care ne cucereşte încă de la intrare. Pentru mine a fost o încântare terasa lor. Mai ales dacă luăm masa seara, toate acele lumini care sunt aprinse au un farmec aparte.

Prietenii cu care am fost, adevăraţi devoratori de peşte, au numai laude la adresa acestui local. Preferă în mod deosebit „Carpaccio spada” şi „Somon afumat”. Fiind gustări reci, carne crudă, sunt însoţite de salate care recunosc că arătau foarte bine. Eu am încercat cotletul de porc, care a fost numai bine prăjit, dar nu m-am putut abţine să nu gust şi sosul de gorgonzola care a fost servit alături de muşchi de vită. Acest sos a fost absolut delicios, cel mai bun de acest gen pe care l-am gustat la noi în oraş.

Preţurile sunt relativ la fel ca la oricare restaurant din această clasă, dar spre deosebire de altele, aici am simţit că am cheltuit bine banii, iar porţile sunt mai mult decât potrivite.

Servirea este şi ea pe măsură, chelneri amabili, răbdători şi cu feţe senine.

Puncte minus nu am găsit deocamdată, dar nu le-am vizitat încă baia. 🙂 Doar se spune că o casă o citeşti după cum îi este baia. 🙂 Până la o eventuală vizită şi în baia „Sabres”, numai de bine!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sabres

Adresă:
str. Craiova nr.1
Telefon:
Website:

[…] Pescăresc cu aromă de gorgonzola […]

[…] This post was mentioned on Twitter by FoodCrew, Andrei Mărin. Andrei Mărin said: Pescăresc cu aromă de gorgonzola http://t.co/zMLofk7 #timisoara via @foodcrewro […]

Comentarii

veveritza mancacioasa

12 November 2010 at 13:04

Cu preturile cum stau? M-ar tenta si pe mine, sunt mare amatoare de peste. 🙂

    Naiada

    12 November 2010 at 13:37

    Nu sunt cele mai mici preţuri din oraş, dar nici exagerate ca prin alte locuri. Având în vedere că e totuşi un restaurant care tinde spre lux, pot spune că se merită plata. Cel puţin la produsele încercate de noi.

ramona

12 November 2010 at 13:10

recomand cu caldura la ei ciorba de peste,facuta dupa reteta de Szeged(am inteles ca uneori vine un bucatar de acolo) si e delicioasa.ce am mai incercat au fost paste cu fructe de mare,care au fost si ele bune iar un amic e innebunit dupa muschiul lor de vita cu sos de piper.si baia e f decenta 🙂

    Naiada

    12 November 2010 at 13:39

    Mmmm sos de piper. Şi mie îmi place! Data viitoare îl încerc! Mersi de idee!
    E bine de ştiut că şi baia lor e în acelaşi ton cu restul localului. 🙂

sandru andrei

17 November 2010 at 12:59

ba deci chiar e mega bun acolo. Tot. Daca sunteti 2 persoane si va luati ciorba la ceaun, luati o portie caci este 2 persoane. daca cereti din instict 2 portii (cum ar fi logic pentru 2 persoane) riscati sa nu puteti manca tot. 😀

    Naiada

    17 November 2010 at 20:03

    Multumim Andrei!
    Bine de ştiut despre ciorbă! 🙂

iosif

25 November 2010 at 1:29

Pofta nu vine doar …mancand! …si cum ai putut manca …poc cand era minunatul peste?

razvan

2 February 2011 at 14:19

chiar voiam sa va trimet link in legatura cu sabres ca sa vedeti ce parere va faceti.
eu unul am fost foarte incantat de local mai ales legat de calitatea mancarii, extraordinara este cuvantul potrivit.
a meritat toti banii,
intr-adevar daca vrei sa comanzi ceva fara 50 de roni nu ai cum sa pleci de acolo, insa este foarte ok raportul calitate pret.
referitor la baie, eu personal am vizitat-o pentru a ma spala pe maini.
este chiar foarte curata, si nu are mirosul acela specific de clor cum gasesti in alte restaurante, fiin un miros interesant de la un pulverizator.
singurul incovenient este faptul ca usa de la intrare in baie da intr-un hol prea mic, incat daca sunt doua persoane care se intersecteaza, e cam complicat cu accesul in unitate.
mie mi-a lasat o impresie deosebita

    Infidel Gastro

    Infidel Gastro

    2 February 2011 at 14:30

    Mulţumim pentru detalii Răzvan! Se pare că Sabres sunt constanţi în serviciile pe care le oferă, ceea ce e destul de rar pentru un restaurant.

vau

3 June 2011 at 14:30

apetisant dupa notele tale …Ce peste ai caracterizeaza , si cum al pregatesc , poate cine stie , cativa km. in plus merita , si comandam de doi , sa nu fie atata drum aiurea!

    Naiada

    Naiada

    10 June 2011 at 10:50

    😀 Vau, oricând treci prin Timişoara eşti invitatul meu!
    Eu însă nu mânânc peşte. Surprinzător, nu? 🙂 Aşa că nu-ţi pot da prea multe detalii, dar cu siguranţă găsim amatori care să ne însoţească. 🙂

Gabriel Cristinel

3 June 2011 at 16:52

Mulțumesc! Tentant!

    Naiada

    Naiada

    10 June 2011 at 10:51

    Gabriel, te mai aşteptăm! 🙂

iosif

5 June 2011 at 23:00

Cred ca n-ai fi in stare sa manaci orice preparat din peste….dar te apreciez ca faci propaganda ! Ciudat: pestele vesnic se scalda-n apa si oricat l-ai spala in apa miroase a peste….dar nimic nu-i mai placut de mirosul fripturii pestelui proaspat prins

    Naiada

    Naiada

    10 June 2011 at 10:53

    😀 Nu fac propagandă, mai ales la peşte. 😀 Apreciam localul cu tot ceea ce înseamnă el. Pe mine m-a încântat. Alţii pot să nu fie de aceeaşi părere. E o chestiune de gusturi şi de rezonanţă. 🙂
    Cât despre miros, ai dreptate. Eu nu-l pot suporta. 🙂 Dar cu toate astea, am dat notă maximă unui local pe care poate l-aş fi ocolit dacă era să mă iau după preferinţele mele. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul