Prânz cu muzică live și vedere la Dunăre

Panoramic Pabaria
Galați

Dacă eşti gălăţean, nu se poate să nu ştii unde este Restaurantul Panoramic. Dacă eşti turist sau doar în trecere prin oraş, oricine te poate îndruma pentru că este emblematic pentru Galaţi. Panoramic a fost prima pizzerie apărută în oraş după revoluţia din ’89 şi poate cea mai frumoasă.

Panoramic Pabaria

Cred că mulţi gălăţeni mai au încă nostalgii cu terasa de lemn a vechii pizzerii, plină de flori de unde puteai admira în voie vapoarele plutind pe Dunăre. Atmosfera era feerică seara pe terasă, aşa incât gălăţenii o luau cu asalt şi în doar câţiva ani devenise absolut neîncăpătoare. O schimbare era necesară şi inevitabilă. Aşadar Panoramic a crescut, s-a modernizat şi s-a transformat într-un restaurant-pub foarte cochet, pe 2 niveluri care a luat locul vechii pizzerii cu terasa din lemn, dar a păstrat aceeaşi poziţie superbă pe faleza superioară a Dunării. Terasa este acum mai mare şi mai elegantă, flancată de geamuri transparente pentru ca nimic să nu obtureze panorama asupra bătrânului fluviu.

Terasa Panoramic Pabaria
Din păcate, în sâmbăta în care noi am ales să luăm prânzul la Panoramic ploua uşor şi nu am putut sta pe terasă. Dar datorită ferestrelor imense şi din interior priveliştea spre Dunăre este deosebită. Rezervasem o masă pentru două persoane în zona de nefumători de la parter. Masa ne aştepta pregătită la geam aşa cum ne doream. Surpriza frumoasă a fost că deşi erau doar orele prânzului am avut parte de muzica ambientală live, ceea ce a făcut ca atmosfera să fie una specială. Ştiam că de obicei seara se cântă live la Panoramic şi nu ne aşteptam deloc să găsim aşa ceva la ora 13.

Interior Panoramic Pabaria

Meniul este echilibrat şi ordonat, a fost uşor să alegem. Nu e genul de meniu cu multe pagini, stufos de să te pierzi în el, ci are la fiecare secţiune câteva preparate care cred că acoperă toate gusturile. Mi-a plăcut să constat că s-au gândit şi la cei care ţin post sau sunt vegetarieni şi aveau o secţiune specială de meniu şi pentru aceştia.
Noi am comandat meniu clasic de prânz şi am început cu o supă de pui pentru mine şi o ciorbă de perişoare servită desigur cu smântână şi ardei iute pentru soţul meu. La perişoare nu mă bag, soţul mi le-a lăudat şi merg pe mâna lui. Dar ce pot să spun în deplină cunoştinţă de cauză este că supa mea a fost grozavă! Suficient de concentrată, cu steluţe, cu un gust desăvârşit şi mai ales cu tăieţei de casă, spre bucuria mea! Sincer, dacă porţia ar fi fost mai mare, cred că nu m-ar fi deranjat absolut deloc, atât de bună era! 🙂

Supa de gaina
La felul doi eu am ales morun cu sos de lămâie şi piper roşu, servit cu garnitură de orez şi verdeţuri (30 Ron/porţia). Nu-mi dau seama cum era făcut sosul ăla de lămâie, dar mi-a plăcut foarte tare gustul şi textura lui şi mergea de minune peste bucăţile rumene de morun.

Morun cu orez

Soţul meu a ales un fel de specialitate a casei şi anume ceea ce în meniu se numea “beef Panoramic”, adică vită cu sos de funghi porcini şi cartofi copţi (40 Ron/porţia). Cartofii au venit ascunşi în două “lebede” care au făcut deliciul camerei foto. Cineva acolo la bucătărie are imaginaţie şi îndemânare, nu glumă! Şi un strop de umor 🙂

Panoramic beef

Toate ca toate, dar momentul meu mult aşteptat oriunde aş merge este desertul însoţit de o binemeritată cafea fără de care nu pot declara complet niciun dejun. Ei bine, tortul de ciocolată cu nuci (12 Ron/felia) cu care am încheiat masa de la Panoramic primeşte nota 10 cu felicitări bucătarului! Blatul este aerat şi uşor umed, crema e potrivit de dulce şi deloc grea, aproape ca un mousse, iar nucile le-am ghicit că au fost în prealabil puţin rumenite în cuptor. Nu mult, ci exact atât cât trebuie ca să nu devină amare. 😉 Aşadar, am avut un desert perfect alături de un mic expresso (6 Ron).

Tort de ciocolată cu nuci
Domnul meu a ales un desert ceva mai uşor : tort de iaurt cu fructe de pădure (tot 12 Ron/felia). Dehh, el a avut felul doi mai consistent decât mine, deci trebuia să echilibrăm cumva balanţa. 🙂 Să fiu sinceră, nu m-am îndurat deloc să îmi stric gustul de ciocolată ca să gust din tortul lui, dar la cât de bine arăta, mi-am promis mie însămi că îl voi încerca neapărat data viitoare. Soţul meu l-a acompaniat cu un Irish Coffee (15 Ron) şi papilele lui gustative au fost pe deplin mulţumite.
Dacă ar fi să schimb ceva la deserturile astea, aş schimba doar decorul în care sunt prezentate. Nu au deloc-deloc nevoie de moţul ăla de frişcă la tub din farfurie, care nici măcar nu îşi păstrează textura pe drumul de la bucătărie la masă. Prăjiturile sunt perfecte aşa cum sunt, arată grozav, nu mai au nevoie de niciun decor suplimentar.

Tort cu fructe de padure
Ce ar mai fi de spus despre prânzul nostru la Panoramic? Aş puncta din nou faptul că muzica live din restaurant a transformat un prânz ce putea fi banal, într-unul deosebit de plăcut, aşa cum de altfel a fost întreaga atmosferă din restaurant. Servirea a fost foarte promptă, timpii de aşteptare aproape că nu au existat, sau în orice caz au fost foarte rezonabili. Există o parcare destul de generoasă în faţa restaurantului, aşa încât dacă veniţi cu maşina, nu trebuie să vă faceţi mari probleme.
Într-o atmosferă atât de plăcută şi cu un asemenea peisaj în faţă, nu cred că îi mai arde cuiva să butoneze smartphone-ul, dar în caz că vreţi să vă chemaţi şi prietenii de pe Facebook alături de voi, e totuşi bine de ştiut că la Panoramic găsiţi internet free şi merge foarte bine 🙂

***
Dincolo de campania Bun Simț la Farfurie, Cofeina e un fel de 2 în 1, adică inginer şi blogger culinar. Scriu cu drag într-o Carte de Bucate Aromate şi sunt dependentă de gătit, de călătorii, de lectură şi de cafeaua bună. Nu neapărat în această ordine 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Panoramic Pabaria

Adresă:
Str. Portului 1-4, Galați
Telefon:

Comentarii

Pirvu

18 May 2015 at 19:00

– Bravo Octavus pentru meniul asta cu morun , sampanie , icre negre si meciuri de hochei Dunarea Galati promit ca vin in concediul asta la soba aia veche din fonta dantelata !

MancaciosaQ

30 June 2015 at 15:20

Mi-am luat o singura data pizza de aici si era arsa, blatul prea subtire si absurd de sarata. Inclin sa cred ca nu se pricep deloc. Sa nu mai spun ca bauturile sunt destul de scumpe. O prietena si-a luat salata si nu era spalata bine,iti crantaneau dintii. Platouasele alea cu “degetele de pui” sunt delicioase si mari.
Daca vreti localuri calumea in Galati, incercati Cajou, Cozy, Cormoran (e pe vaporas), Casa Gustului (mancare raw) si pentru deserturi sunt uimitori aia de la cofetaria Paula din centru.

    Muffin Queen

    30 June 2015 at 15:30

    Mulțumim pentru sugestii și ne pare rău că ai avut o experiență mai puțin plăcută. Sperăm să ajungem în toate locațiile menționate și revenim cu detalii.

SIMONAsimoniq

30 June 2015 at 17:48

Poate cineva din Galati sa testeze lantul de fast-food-uri Passage?imi amintesc cat erau de buni la inceput dar acum au aparut zvonuri pe facebook ca au mancare cu viermi si nu stiu care e adevarul

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul