Restaurant Merlot – cu adevărat de excepție

Restaurant Merlot
Timișoara

De multe ori mi-am planificat să ajung la Restaurantul Merlot, dar cum socotalea de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, nu am reușit să ajung. Asta până acum. Am primit recomandări bune, iar acum am avut ocazia să mă conving și singură. Și a meritat 100%.

Am ajuns acolo marți seara, în jurul orei opt, având rezervarea făcută. De la intrare am fost primiți de personalul foarte cald și bine pregătit, care nu s-a abătut de la standarde deloc. Am fost conduși la masa noastră și spre surprinderea mea, restaurantul nu era chiar plin.

Restaurant Merlot

LOCAL

Totul este foarte frumos la Merlot: de la pianul din incintă, la amenajările interioare și detaliile de pe mese.

Interior Merlot

Chiar și terasa de afară, cu toate că este la stradă, mi se pare foarte liniștită și frumoasă. Cu siguranță data viitoare voi alege să servesc masa afară.

Chelnerul care s-a ocupat de noi a fost foarte atent și știa foarte bine meniul și ce conține fiecare preparat. A fost mereu pe fază, ne-a ajutat și cu îndrumări pentru cină, iar rezultatul a fost excelent.

MENIU

Cu toate că de mai multe ori am analizat varianta online a meniului lor, am fost plăcut surprinși să vedem că meniul de la restaurant este mult îmbunătățit. După câteva minute eram aproape siguri ce dorim să comandăm, dar opțiunea noastă s-a schimbat rapid odată cu recomandările venite din parte chelnerului.

Meniu Merlot

Până să primim preparatele alese, despre care vă povestesc mai jos, am primit din partea casei câte un aperitiv format pate din ficat de pui în unt aromatizat, realizat în bucătăria lor.

Ficat de pui in unt aromatizat

Astfel, ca aperitiv am ales să încerc vinete a la parmegiano, un preparat foarte gustos și aromat. Simplitatea preparatului în sine lăsa să se întrepătrundă aroma fiecărui ingredient, iar rezultatul final a fost foarte, foarte bun.

Vinete a la parmegiano

Partenerul meu de cină a ales o salată de năut cu ardei copți și sos de gorgonzola. Lui i-a plăcut foarte mult, dar pentru mine avea cam mult năut, față de celelalte ingrediente, acestea pierzându-și aroma. Oricum, mi-era greu să pun această salată la egalitate sau superior ”bunătății” de vinete a la parmegiano.

Salata de naut cu ardei copti

La felul principal, din recomandarea chelnerului am ales pulpa de rață confiată cu varză roșie și cartofi dauphinoise. Bonusul pentru papilele mele gustative a fost sosul de ghimbir cu mere verzi, care dădea întregului preparat o notă superioară. Chiar și varza, de care îmi era mai frică la început (pentru că nu sunt un fan al verzei gătite) era pregătită într-un fel foarte interesant. Mi-a plăcut foarte mult. De rață nu mai am ce să spun. Am fost averizată de la început că a stat șapte ore la cuptor, iar asta s-a simțit prin ușurința cu care se putea mesteca, dar și prin faptul că se dădea jos de pe os foarte frumos.

Rata pe pat de varva rosie

Partenerul de cină a ales și el la recomandarea chelnerului turnedo de vită angus cu foie gras și garnitură de sparanghel. Pe lângă faptul că arăta incredibil de bine, am rămas uimiți cât de ușor se tăia acea bucată groasă de carne și ce aromă intensă avea. A fost foare suculentă, iar combinația cu foie gras-ul a fost de nota 10!

Turnedo de vita angus cu foie gras

Sparanghel

Chiar dacă ne-a fost greu să mai savurăm și un desert, am ales totuși să împărțim o pavlova cu cremă mascarpone și înghețată, tocmai pentru că nu mai încercasem acest desert de ceva timp, când l-am preparat chiar eu acasă. Nu prea se regăsește în meniul restaurantelor, poate pentru că este destul de pretențios. Am fost foarte mulțumiți de alegerea noastră, deși poate puțin cam tare.

Pavlova

PREȚURI

Ca și preț, la Merlot poți să alegi de la preparate cu prețuri medii, la preparate cu prețuri ridicate, dar asta pentru că preparatele sunt într-adevăr unele de înaltă clasă. La ceea ce am ales noi să consumăm, prețurile au stat în felul următor:

  • vinete a la parmegiano – 25 lei
  • salata de năut cu ardei copți – 19 lei
  • pulpa de rață confiată cu varză roșie și cartofi – 45 lei
  • turnedo de vită angus cu foie gras – 89 lei
  • sparanghel saute – 29 lei
  • pavlova – 19 lei

În ceea ce privește partea de băuturi, au un întreg meniu de vinuri din care puteți alege. Noi am ales vin la pahar rose, de la Terra Romana, la 18 lei și apă, limonadă – care aveau prețuri medii.

Experiența a fost una excepțională și cu siguranță o vom repeta. După cum am precizat și mai sus, bugetul poate varia de la unul mai limitat la unul mai bogat, asta depinde de fiecare. Cu siguranță este un restaurant cu preparate foarte bune și cel mai important, foarte bine gătite. Oricine poate să găsească minim un preparat pe propriul plac, iar acestea fiind spuse îl recomand cu toată încrederea.

***

Acest articol a fost scris în cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie. Coca Prăjiturescu, deși face deja parte din comunitatea de autori și cu siguranță i-ați mai citit recenziile, ea scrie cu mult drag rețete delicioase și pe blogul personal.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Merlot

Adresă:
Splaiul Nistrului nr 1 (fostele Bai Neptun) Timișoara, Romania
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul