De ceva vreme am ochit acest Steakhouse din centrul vechi și chiar eram curios cum se descurcă la capitolul fripturi de vită.
Red Angus este o rasă de vită din familia Aberdeen Angus care crește foarte repede, este rezistentă, mică de statură și are carnea cu acele firicele de grăsime care-i dau gustul deosebit. Bineînțeles, ca multe lucruri în viață, ce-i gustos nu-i sănătos, grăsimea e cea care face gustul în carnea de vită.
E dificil să mergi într-un Steakhouse cu gânduri vegetariene sau de sănătate culinară, așa că am purces cu gânduri carnivore și cu așteptări ridicate pentru o friptură gustoasă și roșie, rare spre medium.
Locul este foarte bine așezat, lângă Hanul lui Manuc, pe Strada Franceza nr 56. Interiorul este bine decorat, am urcat la etaj, nu de alta dar vroiam să încerc și tabla de darts pe care o au. Am aflat că este și biliard, au o masă bună și costă 15 lei ora. Tonomatul a fost pentru mine un plus excelent, poți să alegi între diferite piese sau radio. Deci, o idee excelentă de decorațiune funcțională.
După o discuție despre preparatele lor și despre carnea importată din Statele Unite, am hotărât să comand ca entree, maduva la grătar, apoi o friptură Master Rib Eye Stake la recomandarea ospătarului. Îmi făcuse cu ochiul meniul cu hamburger, dar m-am răzgândit pentru că e totuși steakhouse, nu burger house.
După cum vă spuneam, am ales locul de sus tocmai pentru a încerca și tabla de darts. Am fost, am testat și este de calitate așa că te poți juca fără probleme dacă ești pasionat. Masa de biliard din camera alăturată este o masă bună de asemenea, iar prețul de 15 lei pe oră este foarte atrăgător.
Personalul este foarte bine pregătit în ceea ce privește preparatele, chiar am avut o discuție placută și interesantă cu unul din ospătari care m-a ajutat sa iau o decizie în legătură cu felul 2.
Măduva a fost excelentă, a venit însoțită de pâine prăjită albă și neagră, sare de mare grunjoasă și ceapă roșie tocată. Știu că este un preparat puțin dubios, dar eu am crescut la țară, așa că aceste tipuri de mâncare îmi sunt familiare și nu mă dau în lături să le încerc dacă am ocazia.
Friptura a fost exact cum am cerut-o, rare spre medium, carnea foarte gustoasă și acompaniată de câțiva cartofi wedges și sos de mustar. Am cerut și o salată de rucola cu roșii pentru a îmbunătăți gustul cărnii. Paharul de vin roșu sec nu trebuie să lipsească la un asemea preparat, deci am cerut ceva moldovenesc. M-a bucurat să văd că servesc vin la pahar care nu e vin varsat, ci din sticla desfacută la fața locului.
Pentru desert am ales prăjitura casei, Red Angus signature cake cu ciocolată, portocale, migdale și cu cremă de ciocolată la mijloc. Excelentă!
Locul este încăpător, bine amenajat, foarte curat deci potrivit pentru întâlniri sau mese business. Evident și preturile la un asemenea local sunt puțin piperate, dar având în vedere câtă grijă au pentru carnea de vită și având în vedere faptul că este de import, putem înțelege.
- Roasted Marrow Bones (măduva) – 19 lei;
- Salată rucola cu roșii cherry – 18 lei;
- Master Rib Eye Stake (350 de grame) – 149 de lei;
- Red Angus signature cake – 19 lei.
Un plus este că au și darts și biliard de calitate, deci nu te plictisești dacă ești pasionat mai mult de bar games decât de fripturi de vită.
The Bob - un restaurant 4 in 1 | FoodCrew
[…] el numai de bine am auzit până să ajungem acolo. Se pare că e un local foarte popular și cunoscut de toți cei care locuiesc în zona respectivă. Partea cea mai cool la The Bob este […]
Nici un comentariu