Săptămâna trecută am trecut pragul celor de la Casa Bunicii 2 pentru a doua oară. Dacă prima dată a fost undeva prin septembrie anul trecut când vremea era încă superbă și ne-am putut bucura de liniștea terasei lor, de data asta vremea ne-a obligat să luăm masa înăuntru. Prânzul l-am luat alături de colega mea, Ratatoullia, dar cum ea v-a povestit deja despre experiența ei cu faimoasele spatzle din meniul de la Casa Bunicii, e rândul meu să vă zic cum mi-a plăcut.
Piept de rață cu ananas
Chiar înainte să mergem acolo v-am întrebat pe Facebook ce ne recomandați să mâncăm și am observat că pieptul de rață e tare faimos și îndrăgit. M-am uitat și pe foursquare să văd ce zice lumea și am văzut că și acolo apare menționat de câteva ori așa că nu am rezistat tentației de a-l comanda.
Piept de rață cu ananas și orez cu ciuperci și cașcaval a fost alegerea mea și mă bucur tare că v-am ascultat. După cum spune Bunica în meniu, și pentru că eu nu aș putea să o spun mai bine, pieptul de rață se crestează și se trage puțin la tigaie, apoi se dă la cuptor cu grijă ca să păstreze un interior roz și fraged. Ananasul se dă la tigaie în puțin unt, se adaugă puțin zahăr, ghimbir, chilli, miere și se stinge cu oțet balsamic, compoziția fiind așezată pe cele două bucăți mari de ananas. Un deliciu, și nu exagerez deloc. Pieptul de rață era roz, moale și foarte suculent, iar combinația de gusturi care mai de care mai interesante se completau reciproc întru-un mod perfect. Oțetul balsamic cu a sa aromă puternică, în combinație cu mierea dulce și cu gustul pronunțat de ghimbir de deasupra, m-au făcut să cred că cele 350 de grame de carne nu sunt de ajuns. 😀
Nici orezul nu s-a lăsat mai prejos, mai ales că nu era încărcat cu ulei și era foarte bine gătit. S-a potrivit astfel tare bine cu pieptul de rață scăldat în sosul de arome delicioase. În concluzie, e un fel de mâncare pe care îl voi comanda acolo cu prima ocazie când mai ajung pentru că a fost tare, tare bun.
Oricât de bun ar fi fost, tot a mai fost loc de desert. Ratatoullia a mers pe mâna mea și m-a crezut pe cuvânt că cheesecake-ul de la Casa Bunicii e un must. La final, uitându-mă la ce a rămas în farfurie, se pare că și ea a fost de aceeași părere. 😀
Prețuri
Prețurile pentru ce am mâncat sunt cam așa:
- piept de rață cu anans (350 gr.) – 31.99 Lei
- orez cu ciuperci și cașcaval (250 gr.) – 7.99 Lei
În ceea ce privește localul, acesta seamană foarte bine cu Casa Bunicii 1 însă este parcă puțin mai întunecat. Oricum, pe timp de vară, terasa pe care o au e locul perfect pentru a lua masa. Servirea este bună și nu am așteptat foarte mult după mâncare ceea ce a fost ok având în vedere că am ajuns la 1, exact la ora la care toți oamenii ies la prânz.
Ah, apropo, am uitat să vă spun că la Casa Bunicii 2 există muzică live joi, vineri și sâmbătă începând cu orele 19 pentru ca cina servită acolo să fie și mai specială. 😀
Vă mulțumesc încă o dată pentru sugestia făcută! Tare mi-a plăcut pieptul de rață! 😀
1001 nopti de rasfaturi culinare | FoodCrew
[…] nopţi este un restaurant aflat lângǎ Cişmigiu, loc unde amatorii bucǎtǎriei libaneze se pot înfrupta din bucatele […]
Cina pe drum | FoodCrew
[…] de partea de aperitiv, am zis că măcar felul principal de cină să fie bun. Am optat pentru o fripturică mică la grătar (mușchi de vită) cu câțiva creveți scăldați în sos de smântănă, bucățele de roșii, […]
Rasfat pe terasa la Casa Bunicii 2 | FoodCrew
[…] e luna mai, o lună cu soare, bucurii şi care te îmbie aşa la viaţă, împreună cu colega Nuţi, am decis să luăm prânzul undeva la o terasă. Ştiam clar că vrem terasă, dar mai ştiam şi […]
Prânz "aparte" la Radha Cuisine, restaurantul indian din oraș! | FoodCrew
[…] la farfuria vecinei și din cele relatate de Ratatoullia despre Khichari se pot spune următoarele: combinația de orez cu linte și alte legume este una mai specială. Orezul avea o aromă puternică, iar Ratatoullia a ales un sos iute, care […]
Pranz maiestuos la Flora | FoodCrew
[…] prânz ușor, și totuși sățios. Toate legumele și fructele din salată au fost proaspete, iar pieptul de rață era exact așa cum trebuie: fraged și nu foarte bine făcut, adică nu foarte prăjit. De obicei […]
Musiu – un loc pe care nu trebuie să îl ratezi în Timișoara | FoodCrew
[…] preparat care mi-a adus aminte de Căpițe și da, este o prăjitură cu măr, la fel ca cea făcută de bunica în […]
Cină romantică la Baracca sau cum am ajuns să scap de prejudecăţi | FoodCrew
[…] meu a testat pieptul de raţă, aşezat pe pere caramelizate şi pe o cremă delicioasă de dovleac copt presărată cu seminţe, […]
Nici un comentariu