Little Hanoi de la noi

Little Hanoi
Timișoara

Na, că s-a deschis! Cu surle şi trâmbiţe, cu tobe şi saxofoane, cu DJ şi cu şampanie, cu prăjiturele şi cu promoţii de nerefuzat, noul mall al Timişoarei s-a ţinut de cuvânt când zicea că dacă nu în 31 martie, atunci când!? O fi învăţat ceva de la trecutul „cântăreţ” Fizz care spunea că dacă nu el, atunci cine… Nu am fost singura care involuntar a ajuns la această asociere. Dar să trecem direct la ce ne interesează pe noi de fapt şi anume, mâncarea.
Ei bine, food court-ul din Shopping City Timişoara este destul de mare, cel puţin are multe mese şi scaune. ☺

Food Court Shopping City

Fotografia este din a doua zi de deschidere, în prima fiind muuuult mai aglomerat.

O grămadă dintre localuri/tarabe ne sunt cunoscute, fie din Iulius Mall, fie de dinainte, cum ar fi 3F. Alte localuri cunoscute sunt: Grill Sârbesc, Pizza Hut, Crazy Donut, Salad Box, KFC. Din cele mai puţin cunoscute, de mine cel puţin, găsim aici:

  • Mesopotamia (Doner (kebap) şi alte preparate în acelaşi stil cu carne de curcan)
  • Little Hanoi (specialităţi asiatice)
  • Hercule (aproape fix la fel cu Spartan)
  • Transylvania Burger (burgeri, bineînţeles)
  • Chop Sticks (specialităţi asiatice)
  • TLV (specialităţi gen kebap, shaorma – din păcate tot închis era când am fost eu)
  • Shannhay (specialităţi asiatice)

După cum observaţi predomină mâncarea chinezească sau asiatică (să nu mă opresc doar la chinezească, pentru că pare să fie şi vietnameză ☺ ), kebap-urile, shaormele, şi prea puţin mâncarea gătită, ca la mama cum se zice. Mi-ar fi plăcut să fie un local cu paste sau unul cu supe sau măcar cu chiftele, dar nu, nimic. Cu siguranţă shaormele prind cel mai bine, nu? ☹

Acum că ştiţi ce vă aşteaptă în noul mall, pentru cei care nu aţi fost încă, să vă prezint totuşi astăzi şi unul din localurile amintite mai sus şi anume, Little Hanoi.

Little Hanoi

După ce m-am plimbat pe la toate tarabele care erau deschise în prima zi (pentru că unele nu au reuşit să termine de amenajat), am decis ca prima încercare s-o fac cu nişte tăiţei de orez cu pui, pentru că era ceva sigur, ceva ştiut şi nu prea aveam dispoziţie de încercat ceva nou. Bun. Mă pun la coada, relativ mică, 3 persoane, rog fata de la casă să mă lămurească şi să-mi explice diferenţa între paste cu pui şi paste din grâu cu pui. Aşa aflu că pastele cu pui sunt de fapt paste de orez mai late, cum se găsesc şi în comerţ. Am zis nu, mai bine rămân pe tăiţeii aceia subţiri, cunoscuţi de toată lumea.

Diferenţa între Little Hanoi şi celelalte 2 localuri cu mâncare asiatică este că la Little Hanoi nu vedeai ce comanzi, totul se prepară pe loc, de aceea trebuie să fii înarmat cu multă răbdare până să-ţi primeşti comanda. Multă însemnând undeva la jumătate de oră, în condiţiile în care erau doar 3 comenzi (mici) înaintea mea.

Aşteptând acolo în faţă, mi-am dat seama că nu sunt atât de răbdătoare precum credeam. Dar am avut ocupaţie. Am studiat ce se întâmplă în spatele tejghelei. Erau cel puţin 3 asiatici, 2 fete şi un băiat care munceau, pe lângă ei mai erau şi 2 români, plus fata de la casă. Cu toate astea, se mişcau foarte încet, ba nu, groaznic de încet. Până la urmă cred că doar unul singur gătea. Cât timp am aşteptat, fata de la casă a încurcat 3 comenzi, adică pe toate cele 3 de dinaintea mea. ☺ Ce şanse erau să nu o încurce şi pe a mea? Am fost se pare o norocoasă pentru că venise una din fetele asiatice s-o certe, destul de blând totuşi, şi mi-a luat ea bonul şi s-a ocupat de comandă. Aşa că am primit ce am comandat. Cost? 15 lei.

Paste cu Pui Little Hanoi

Diferenţa dintre aceşti tăiţei cu pui şi de care am mai mâncat pe la celelalte localuri cunoscute din oraş, este că la Little Hanoi se pune ceapă crocantă deasupra. Un plus zic eu pentru că avea gust fain. Iar mie îmi place ceapa crocantă, care, din păcate, se înmoie dacă iei la pachet.

Tăiţeii mei nu au fost o nebunie, nu aveau un gust extraordinar, erau comestibili şi atât. În schimb puiul, după cum se vede şi din poze, a fost în cel mai bun caz, fiert, nicidecum prăjit. Nu avea gust, nu avea nimic. Dezamăgitor acest aspect.

Din păcate prima mea vizită în food court-ul Shopping City Timişoara, nu a fost cu prea mari satisfacţii. După cum veţi vedea în scrierile următoare, a doua aproape la fel, în schimb la a treia vizită am fost dată pe spate. ☺

Sunt curioasă cum au fost primele voastre experienţe aici.

Share on Facebook28Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Comentarii

azrael

22 April 2016 at 11:37

Ca o completare a celorlalte locuri noi

Chop Stix: pret mare pentru ce primesti(lunch box-ul de 17 lei, cred ca asa ii spune) iar orezul nu a avut gust. un loc pe care sigur il voi evita de acum inainte.
Transylvania Burger: ar fi fost frumos sa scrie undeva si ce contine burgerul. eu nu am vazut sa fie undeva ingredientele lui. am comandat unul si m-am trezit cu mustar cu hrean in el, eu nefiind fan al acestui tip. un alt loc care m-a dezamagit.
Hercules: pana acum cel mai ok dintre cele 3. gyros-ul este decent, mai mult de atat nu pot spune. inferior celui de la spartan, dar nici nu ma asteptam sa se ridice la nivelul lui. santorini chicken, cam mic, doar 3 fasii de crispy in farfurie.

    Muffin Queen

    Muffin Queen

    22 April 2016 at 14:20

    Și eu eram tare curioasă de Transylvania Burger, dar nu i-am încercat încă. Am fost în schimb la Hercule și am aruncat jumătate de gyros, era groaznic de sărat… O fi fost vreun bucătar îndrăgostit 😛

    Naiada

    Naiada

    25 April 2016 at 8:48

    Şi eu am aceeaşi părere despre Chopstix. Urmează să scriu despre acest local.
    În legătură cu Transylvania Burger, da, e foarte important să ştim ce conţin burgerii. Eu când am fost prima oară am întrebat, iar fata de la casă a fost nevoită să meargă să aducă o lista, pentru că habar n-avea, iar din listă mi-a citit selectiv, bineînţeles. 🙂
    Hercule… off… aveam aşteptări mai mari.

bungee

22 April 2016 at 15:37

Chiar daca nu ti-a placut servirea si mancarea, mi-ai starnit interesul din doua motive:
1. Dupa cum ai descris lucrurile, acest local pare sa fie un adevarat fast-food asiatic, unde totul se petrece in fata ta intr-un wok incins. Acum totul depinde de ei si de clienti. Ei ar trebui sa rezolve problema cu gas vs. electric si sa nu se zgarceasca la ingrediente (ma refer la inlocuirea ingredientelor din asia cu cele de pe la noi). Iar clientii trebuie sa inteleaga ca gatitul dureaza. Daca nu dureaza, inseamna ca nu e proaspat, atunci insa sa nici nu ai pretentii. Poti sa treci la coada de la shaormerii cu sosuri lor speciale, adica maioneza din galeata alba amestecata cu kechup din galeata rosie.
2. Reactia patronului, care a stiut sa accepte critica negativa. Si ceea ce spune ea pare credibila, mallurile din pacate se descid cu mult inainte sa fie totul pus la punct, banii din chirie trebuie sa vina iar lumea e nerabdatoare parca n-ar mai fi ziua de maine si n-ar mai fi vazut destule malluri. Apoi comerciantii sa se descurce cum pot.

    Minh

    23 April 2016 at 9:52

    multumesc din suflet !

    Naiada

    Naiada

    25 April 2016 at 8:54

    Dacă ţi-am trezit interesul e perfect! 🙂
    De acord cu tine, ai mai mari şanse să primeşti totul proaspăt dacă e gătit pe loc, însă lucrurile nu se întâmplă chiar în faţa ta, pentru că doar dacă stai lipit de tejghea vezi ce e de fapt în spate. Şi ideal ar fi fost să se ştie de la început că durează, pentru că dacă eşti în criză de timp, cum am fost eu în prima zi, am stat la rând la casă, am plătit, ca apoi să văd cum se petrec lucrurile. În alte condiţii aş fi luat loc frumos la masă şi n-ar fi fost nicio problemă. Sau să se spună că durează jumătate de oră sau aşa, că îmi găseam ceva de făcut în timpul ăsta.

    Şi eu apreciez răspunsul lui Minh, chiar au crescut în ochii mei datorită acestui fapt. Ştii cum e, la un local dacă mergi de 10 ori poţi avea 10 experienţe diferite, aşa că nu e exclus ca pe viitor să fiu încântată de ei.

Daniel

22 April 2016 at 16:44

Am incercat astazi Little Hanoi si am ramas placut surprins.

Astazi, treaba s-a desfasurat mult mai “smooth”, dar intr-adevar staff-ul inca se comporta ca si cum au multe de invatat. Daca prinunti denumirile in Vietnameza, intotdeauna pare sa le dea bataie de cap :P.

Pentru o mai buna experienta, merita cei 1 leu pentru sosul picant.

Tind sa cred ca problemele sesizate mai sus au legatura cu faptul ca erau primele zile de la deschiere.

PS: Intodeauna intrebati de betigase — that’s the proper way to eat it!

    Naiada

    Naiada

    25 April 2016 at 8:56

    Oh, super, Daniel! Mă bucur că lucrurile n-au stagnat. Poate ai chef într-o zi şi ne povesteşti mai pe larg într-o recenzie despre experienţa ta.

Vlad

24 April 2016 at 23:51

Hey !!
Am mancat de la Minh cand inca nu avea Little hanoi, ci facea catering de acasa, vreau sa evidentiez in mod special rulourile care merg excelent cu sosul de alune.
O sa ajung curand si la little hanoi
Multa bafta!

    Naiada

    Naiada

    25 April 2016 at 11:57

    Nu ştiam despre catering, poate ne dai detalii despre mâncăruri.
    Iar după ce mergi la Little Hanoi, să ne povesteşti cum ţi s-a părut. 🙂

Anita Nan

9 May 2016 at 9:29

E groaznic, pe langa ca nu te intelegi cu aia – mancarea e semi-preparata si in spate o dezordine cumplita !

Ivan

29 August 2016 at 13:39

nu mi se pare corect sa apreciezi un restaurant dintr-un mall din prima zi de deschidere. mall-ul nu reprezinta stil, clasa sau calitate. prin urmare restaurantele dintr-un mall nu vor fi nicio data de calitate. impresia mea este ca in articolele tale ai pretentii prea mari. te invit sa faci o recenzie la un restaurant serios, nu mancatorii dintr-un mall. is tare curios ce iese.
intretimp pot sa-ti zic little hanoi este foarte bun. cel putin mie imi place. in special aspectul ca mancarea se face pe loc si poti sa si vezi asta.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul