Comandaţi şi devoraţi singuri – Hotel Meteor, Cluj

Hotel Meteor
Cluj Napoca

Uite-mă după o lungă pauză cum mă întorc la o poveste despre bunătățuri. Mie vara nu-mi prea place să mănânc, așa că pot vorbi despre mâncare numai dacă e răcoare afară. Azi, cadou de prima zi de toamnă, m-am gândit să vă fac poftă cu niște preparate ca la mama acasă.

Ca de obicei, am găsit un loc în Cluj. Pe Eroilor, în inima târgului, unde plătești cafeaua cu 5-6 lei vara pe terase și berea tot cam cu atât. Ei, în locul e un fel de restaurant cu autoservire, fix lângă Hotel Meteor. Posibil chiar să aparțină de el.

Când intri te izbește instant sentimentul de melancolie. Cine are mai mult de 24-25 de ani, își amintește cu siguranță de restaurantul din orașul de baștină unde tanti Lenuța lucra șefă de sală, chelnăriță și barman. Da’ era mândră că era șefă de sală, înainte de toate. Așa și aici. O tanti Lenuța, cam la 50 de ani puțin trecuți, cu păr roșcat și tapat, cu șorțuleț mândru la brâu. Puțin apatică, dar după două glume venite de la ai mei însoțitori (doi juni adorabili) i-a crescut și-un zâmbet pe buze. Șeful ei, la masă, singur cu niște hârtii și-o sticlă de ceva alcoolic, deși e abia prânz. Ne-a ignorat, l-am ignorat complet.

Mobilierul localului și atmosfera – clar comuniste. Probabil la fel de tinere ca tanti Lenuța. Dar o curățenie de nota 10. Ceea ce mi-a și plăcut. Poate să fie locul cât de vechi. Dacă e curat, parcă tot frumos e. Plus că, local de nefumători fiind, în aer nu simți decât mirosurile îmbietoare ale mâncărurilor.

Acum, că am ajuns la capitolul mâncare, luați aminte. Locul e cu autoservire, deci clar toți care se simt puțin loviți de o fiță, să stea acasă sau să meargă peste drum. Iei frumos tava și te servești: o supă de pui cu găluște, un orez cu ciuperci, niște chifteluțe de curcan, o salată de varză și-o apă plată. Meniu de fete zic. Mâncarea, ca la mama acasă. Pe lângă faptul că e delicioasă, caldă, proaspătă, aromată, mai e și multă. Da’ așa multă că eu nu am reușit să o dau gata, oricât am încercat. Săru-mâna pentru masă, tanti Lenuța.

Am sărit peste povestea cu prețul mâncării, că eram prea concentrată să povestesc cât de bună e. Ei bine, de plătit plătești înainte să mănânci, când îți iei tava cu preparatele la masă. Pe mine tot ce am descris mai sus m-a costat fix 10.5 lei. Da, în inima Clujului, în loc să beau o cafea și o Cola, am mâncat un prânz delicios. A trebuit doar să-mi trec puțin peste figurile de prințesă pe care le fac de obicei când aleg un local.

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Hotel Meteor

Adresă:
str. Bulevardul Eroilor, nr. 29, Cluj-Napoca
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul