Dacă e Cluj și Iulius Mall, atunci e Marty

Marty
Cluj Napoca

Iată că un nou drum m-a purtat la Clujul cel plin de restaurante cu mâncare gustoasă. Aflându-mă acolo, am zis să mai fac o vizită restaurantului Marty City (cel din Iulius Mall), despre care vă mai povestisem mai demult. Dacă atunci nu am fost din cale-afară de încântată de mâncare, acum treaba a stat altfel.

Pentru această vizită de la Marty am ales o supă cremă de roşii, Penne Chicken Alfredo cu extra sos pesto şi desertul vestit, Cheesecake cu fructe de pădure a la Marty, plus o limonadă Blackberry Lemonade (cred că v-am mai povestit că limonadele aromate de la Marty sunt foarte deosebite şi gustoase).

Masa a fost o încântare pentru papilele gustative. Abia acum îmi dau seama că am ales un meniu cu specific preponderent italian (supa de roşii şi penne), cu o uşoară influenţă americană. Supa cremă de roşii a fost delicioasă, fiind însoţită de nişte feliuţe de baghetă integrală prăjită şi cu gorgonzola topită deasupra. Consistenţa supei a fost perfectă, la fel şi gustul de roşii – nu prea acru, nici prea dulce – şi aroma subtilă de usturoi.

supa crema de rosii cu bagheta

supa crema de rosii

Pentru felul doi am ales nişte penne care sunau foarte bine. Fiind fierte al dente, aşa cum se cuvine, erau acompaniate de un sos alb cu vin şi carne de pui la grătar. Pentru că sunt mare fan pesto, am comandat alături şi o porţie de sos, deşi pastele nu ar mai fi avut neapărat nevoie de sos. M-a surprins faptul că pastele au fost foarte bune şi deloc grele din cauza sosului pe bază de smântână şi a cărnii. La sosul pesto am apreciat că era făcut proaspăt, lucru ce se putea vedea şi din verdele aprins al busuiocului.

penne chicken alfredo

penne alfredo cu pui

sos pesto

paste

Porţiile la Marty sunt, după părerea mea, suficient de mari încât să simţi că nu mai poţi mânca tot felul doi, după ce ai mâncat deja o supă cremă. Dar pentru că prima dată când am fost la Marty am ratat ocazia de a gusta din Cheesecake-ul cu fructe de pădure, pe care mi-l lăuda toată lumea, a trebuit să mă sacrific de data aceasta.

cheesecake

cheesecake fructe de padure

Deşi abia am reuşit să mănânc şi din desert, nu am regretat că l-am luat, pentru că era păcat să nu gust din el. Cheesecake-ul cu sos de fructe de pădure s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor impuse de fratele american. Blatul specific, crema de brânză şi sosul acrişor din fructe de pădure s-au combinat foarte bine şi aproape că pot spune că a fost un desert uşor. Am gustat şi din Cheesecake-ul cu caramel Snickers, dar şi din cel cu Apple Cinnamon, însă cel original (cu fructe de pădure) mi s-a părut cel mai uşor şi potrivit după o masă copioasă cu supă cremă şi paste cu carne.

Servirea a fost bună, chelneriţa responsabilă de masa noastră a fost atentă şi draguţă. Deşi am stat la separeu, unde am nimerit din cauză că aveam nevoie de o masă de 8 persoane, nu ne-am simţit ignoraţi şi nu a trebuit să aşteptăm mult după ceea ce am cerut.
Despre preţuri, pe care le puteţi vedea şi mai jos, nu pot spune neapărat că sunt mici, dar nici excesiv de mari. Undeva pe la mijlocul drumului, rămânând ca fiecare să le judece în funcţie de standardele proprii.

  • Blackberry Lemonade: 12,9 Ron;
  • Supă cremă de roşii cu baghetă cu gorgonzola: 15,9 Ron;
  • Penne Chicken Alfredo: 24,5 Ron;
  • Sos pesto: 4 Ron;
  • Cheesecake original: 14,9 Ron.

Despre atmosferă nu pot spune prea multe de bine, pentru că mall-ul tot mall rămâne – gălăgie, zumzet, forfotă. Având mesele pentru nefumători practic pe holul mall-ului, tot zgomotul de interior al centrului comercial răsună în jurul tău când stai la masă. Deci la partea aceasta – nimic nou faţă de data trecută. Dar vestea bună este că puteţi alege una din celelalte locaţii Marty şi atunci scăpaţi de problema asta, dacă vă deranjează.

Ca să trag o concluzie, cea de-a doua experienţă la Marty City mi-a plăcut categoric mai mult decât prima, deoarece mâncarea mi s-a părut mult mai gustoasă. Aşadar, pot să spun liniştită că Marty rămâne pe lista locaţiilor de recomandat pentru luat masa în Cluj.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Marty

Adresă:
str. Horea, nr. 5, Cluj-Napoca
Telefon:

[…] continuat seara cu o supă fierbinte și aburindă. Eu am ales o supă cremă de roșii, iar soțul meu supa mexicană picantă. Supa crema de roșii a fost exact e gustul meu. Cremoasă, […]

Comentarii

Andrei

6 March 2014 at 21:40

Te rog frumos sa ne mai recomanzi ceva in Cluj . Sunt curios care sunt restul preferintelor tale !

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul