Sandwich la preţ de shaorma. O fi bine?

Lucas
Timișoara

Deşi foarte multă lume (să nu zic toată lumea) laudă sandwich-urile de la Lucas, n-am văzut niciunde câteva poze. Poate pare surprinzător, dar nu toţi timişorenii au mâncat deja de la Lucas. Mă număram printre ei până ieri. Asta doar pentru că nu mă omor după sandwich-uri. Sau cel puţin nu după cele pe care le cumpărăm din oraş.

Fiind o gurmandă înrăită, ştiu că 2-3 felii de şuncă într-un corn sau într-o chiflă nu-mi pot face papilele gustative să ajungă într-un rai al lor. Aşa că dacă mi-e poftă de mâncare de genul, prefer o salată sau un sandwich făcut de mine.

Cu toate astea, de curiozitate mai mult, împreună cu o colegă, am ajuns ieri la Lucas. Ştiam cum arată în interior pentru că am mai fost într-o seară cu două prietene, dar n-am fost tentată atunci să mănânc un sandwich. La fel ştiam cum arată pâinica şi nu datorită vizitei precedente, ci din imaginaţie. 🙂 Nu era greu de imaginat după atâtea descrieri citite şi auzite. Ba chiar am şi o reţetă a acestor pituci, care sunt într-adevăr o nebunie pentru cei care nu se omoară după pâinea pufoasă, crescută bine. Sunt mai degrabă lipii. Nu arăbeşti, desigur. 🙂

Bineînţeles că interiorul Lucasului e deosebit, curat, chiar pe gustul meu. E un loc unde îţi face plăcere să iei masa. Doamnele care serveau ne-au invitat politicos să ne uităm prin vitrină la mezeluri şi la pastele de brânză pentru că ne vedeau nehotărâte, iar colega mea n-a ezitat să le spună că ne aflăm pentru prima oară în “inspecţie” la ei. 🙂

Ni s-a explicat că putem să ne alegem altă pastă (sos cum îi mai spuneau, deşi nu e nicidecum sos) dacă gusturile noastre preferă alta decât cea care este folosită de obicei la prepararea acelui sandwich. Aşa am şi făcut la unul dintre sandwich-uri.

Colega mea a ales un sandwich cu muşchi ţigănesc şi pastă de brânză cu usturoi. Eu deasemenea, dar am spus că trebuie să încerc şi pasta de brânză cu mărar alături de şunculiţă ţărănească. Parcă mă tenta şi salamul de Sibiu în pituca aceea proaspăt scoasă din cuptor, dar am spus că dacă o să mă cucerească aceste 2 sandwich-uri, data viitoare va fi unul cu salam. Ce m-a surprins este faptul că mezelul se cântăreşte. Nu sunt totuşi zgârciţi, dar nici nu fac risipă. Cel puţin la sandwich-urile mici cum am luat noi. Tot la prima vedere au fost însă zgârciţi cu pastele pe care le ungeau doar pe o parte a pitucii. Apoi, gustând, am descoperit că acest lucru e chiar un minus pentru Lucas.

Primul sandwich pe care l-am mâncat a fost cel cu şunculiţă ţărănească şi pastă de brânză cu mărar.

Sandwich cu şunculiţă ţărănească şi pastă de brânză cu mărar

Ingrediente sandwich şunculiţă ţărănească la Lucas în Timişoara

Excelentă combinaţie! În meniu acest sandwich se prepară cu pastă de brânză cu hrean. Din păcate din cauza faptului că doar o parte e unsă, partea de sus a pitucii a rămas atinsă doar de puţină zeamă de la felia de roşie. Mi-ar fi plăcut să fie mai multă pastă. Poate doar la sandwich-ul picant e suficient cât se pune.

Acum mă gândeam că nu ştiu dacă e posibil să primeşti extra pastă sau e o regulă (pentru că mi se păreau puţin stricţi) să pună doar cât consideră. Poate ştie cineva să-mi spună.

Al doilea sandwich, cel cu muşchi ţigănesc a fost şi mai sec pentru că şi muşchiul era mai tare.

Sandwich cu muşchi ţigănesc şi pastă de usturoi

Ingrediente sandwich cu muşchi ţigănesc la Lucas în Timişoara

Dar n-a fost rău la gust. Usturoiul din pastă se simţea foarte tare. Colega mea n-a fost foarte încântată din acelaşi motiv, pastă puţină. Spre deosebire de mine, ei nu i-a plăcut nici pâinica.

Oferta lor nu este una extrem de variată, din câte îmi amintesc sunt în jur de 10 feluri de sandwich, poate nici atât dacă excludem partea de mic dejun. Poate ar fi bine să mai varieze tipurile de mezel. Până acum folosesc pentru prepararea sandwich-urilor:

 • muşchi ţigănesc
 • şunculiţă ţărănească
 • ceafă afumată
 • salam de Sibiu
 • salam Chorizo
 • salam paprika
 • somon
 • pastramă de pui

În afară de acestea există desigur şi sandwich-ul vegetarian. Din punctul meu de vedere gama de combinaţii e foarte restrânsă dacă ţinem cont de faptul că nu servesc altceva decât sandwich-uri. Şi iaurt, da! 🙂 Despre care am auzit că e super bun.

Preţurile mi se par un pic cam mari, iar scuza că e Unirii nu mai ţine având în vedere câte alte locuri cu mâncare sunt în zonă cu preţuri mai mici. 6 sau 7 lei costă un sandwich mic, iar între 8 şi 11 lei unul mare. Când mă gândesc că are preţul unui shaorme… Sandwich cu preţ de shaorma. O fi bine, o fi rău? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Lucas

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] cei care încă nu știu, Lucas este considerată cea mai cea locație în materie de sandwich-uri din Timișoara. Are în prezent două puncte de lucru, ambele situate […]

Comentarii

Veveritza mancacioasa

11 March 2011 at 13:36

Am mancat de vreo 10 ori la Lucas asta-vara, cand lucram foarte aproape de Unirii. Nu zic ca nu sunt bune sandvisurile pentru ca sunt. Si proaspete, si imi place si painea, si miroase totul apetisant. Dar totusi, 7 lei un sandvisel cu care nu te prea saturi…e prea mult pentru mine. Daca ma nimeresc in zona, prefer la orice ora Istanbulul.

  Infidel Gastro

  11 March 2011 at 17:51

  De aici şi ideea de snack. Dacă vreau să mă rostogolesc acasă sigur bag o shaorma 😀

  Naiada

  14 March 2011 at 14:45

  Şi eu prefer Istanbulul. 🙂
  Adevărul e că mie cel mai mult de la Lucas mi-a plăcut pituca. În schimb lui Infidel din câte ştiu tocmai pituca nu-i place. 🙂
  Dar vă chem într-o zi pe toţi la nişte pâinici făcute în casă şi le umplem cu ce vrem şi cât vrem. 😀

  Veveritza mancacioasa

  17 March 2011 at 9:22

  @Naiada
  Dap, si mie mi-au placut painicile si sosurile. 😀

Matilda

13 March 2011 at 21:25

Mai.. din ce vad in poze mi se pare mult. Adica apreciez initiativa lor de a coace painicile chiar acolo. Dar in final, nu e ceva bio, sa aiba o motivatie pt pretul ala. Iar un sandwish de tipul ala ti-l faci imediat acasa, cu o chifla si s-ar putea sa fie mai bun. Nici eu nu sunt fana sandwish-uri 🙂

  Naiada

  14 March 2011 at 14:48

  Aşa e Matilda. Preţul nu se justifică nici măcar datorită locaţiei centrale. Sau cel puţin nu la mărimea asta. Dacă unul mare ar fi 6-7 lei, atunci da, poate.

Veveritza mancacioasa

17 March 2011 at 9:25

Am observat sambata, pe cand ma plimbam agale in Victoriei cu Dnul. V si catzelul din dotare, ca s-a mai deschis un Lucas. Exact langa Timisoreana. Mai sa fie, deci le merge bine…. (Ma intreb daca te lasa aia de la Timisoareana sa mananci un sandvisache de la Lucas la ei pe terasa, langa o bere nefiltrata. :))) )

  Naiada

  18 March 2011 at 11:45

  Şi eu am trecut ieri prin centru şi am fost surprinsă de acest nou Lucas. N-am intrat, dar ca aşezare îmi place mai mult cum îi stă în Unirii. 🙂
  Facem o vizită la următoarea ieşire pe corso. 🙂 De curiozitate, nu de poftă. 😀

  Infidel Gastro

  18 March 2011 at 12:13

  Aşteptăm detalii 😉

Dani

8 April 2011 at 9:36

Dupa ce am citit titlul si am vazut si nota la “Mancare” … mi-am dat seama ca n-am de ce sa mai citesc articolul …
nah … spor la shaorma …

  Infidel Gastro

  8 April 2011 at 12:49

  Sa inteleg preferi oricand un sandwich unei shaorma. Musai de la Lucas sau ai si alte locuri de unde mananci?

lex

19 May 2011 at 23:05

cel vegetarian e fooooarte bun!!!!!!!!!!!!!! e zemos, are multe masline si unde mai pui ca se digera repede!!!!cel cu somon fume, imi face cu ochiul de ceva vreme, l-a incercat cineva?

  Naiada

  24 May 2011 at 13:44

  Am gustat şi eu din cel vegetarian. Nu-i rău şi are bucată maaaareee de mozzarella. 🙂
  Cât despre somon nu mă pot exprima. Nu mânânc peşte. Poate alţii de pe aici… Cineva? 🙂

Veveriţa Mâncăcioasă

12 July 2011 at 15:01

Ma ofer voluntar. Sunt mare amatoare de peste. 😀 Acum ramane de vazut cand ajung eu la Lucas…

  Naiada

  15 July 2011 at 12:08

  🙂 Nu cunosc pe nimeni care să-l fi încercat pe cel cu somon, aşa că aşteptăm o părere avizată. 🙂

  Dona Giovanna

  22 August 2011 at 14:33

  Fetelor, am mâncat eu sandviş cu somon şi rucola. A fost o nebunie! Mi-am luat sandviş mare, am mâncat de 2 ori din el… Vi-l recomand! 😉

  Veveriţa Mâncăcioasă

  23 August 2011 at 13:58

  @Dona Giovanna
  Pai acum clar o sa-l incerc si eu ca mi-ai facut pofta. Sunt maine in zona, deci da. 😀

  Naiada

  26 August 2011 at 12:59

  În sfârşit cineva care l-a încercat! 🙂 Mai că mă impulsionezi să încep să mănânc peşte… 😀

  Veveriţo, ai fost până la urmă?

jurgen

18 December 2011 at 19:18

Totul bun doar ca cele care fac sandwichurile nu retin ce le ceri. Si nu le cer mult, doar un sos schimbat si intotdeauna FARA ROSII si nu pot tine minte.

  Naiada

  26 January 2012 at 13:40

  Dacă au multe comenzi e poate normal… deşi cred că ar trebui să noteze pe comandă.

Cosmin

21 November 2013 at 0:15

Mananc aproape zilnic la ei, sunt sandwichurile mele preferate din toata Timisoara. Recomand!

flavia

2 June 2014 at 13:16

Foarte bune sandwich urile de la Lucas, cel mai mult imi place painea.
Scriai ca ai reteta de la chiflele lor, daca te rog mi o dai si mie ca tare as vrea sa o incerc. mersi.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul