Dacă tot primăvara a început să se facă din ce în ce mai prezentă şi dacă tot sărbătoarea Paştelui e chiar la uşă, cum am putea să le celebrăm mai bine decât cu ceva dulce?
Cei care şi-au făcut vreodată drum prin zona Bălcescu sau au tangenţe cu această zonă cu siguranţă cunosc cofetăria Verona. Câţi dintre ei n-au încercat delicioasele şi renumitele merdenele de Verona? De când eram copil erau celebre. Gustul lor s-a schimbat prea puţin în ultimii 20-25 de ani. Iar batonul de ciocolată, ciocolata de casă după cum i se mai spune… nici n-am cuvinte! O nebunie!
Şi dacă totuşi există persoane care încă nu s-au lăsat convinse de bunătăţile Veronei, poate acum e cazul să rişte, deoarece Verona ne aşteapta cu cozonaci şi pască. Pasca se poate cumpăra chiar jumătate doar pentru cei care nu au nevoie de una întreagă, lucru care nu-l prea întâlneşti prin alte locuri. Deasemenea în această perioadă preparatele de post sunt nelipsite din longeviva cofetărie.
Cu toate că spaţiul Veronei s-a micşorat între timp, calitatea produselor n-a dat înapoi. Pe lângă binecunoscutele prăjituri pe care le găsim în majoritatea cofetăriilor, găsim deasemenea şi multe produse de patiserie.
Ca să vă faceţi o idee, priviţi imaginile care urmează:
secţiune merdenea cu brânză
secţiune merdenea cu carne
pizza în foietaj
După cum vedeţi, nu se zgârcesc la umplutură, ceea ce pe mine mă încântă. Când mânânc produse de patiserie îmi place să le simt gustul, nu doar să ghicesc cu ce sunt umplute.
O merdenea este acum 3,20 lei. Au scumpit totul zilele trecute. Până la scumpire era 3 lei. Acum atât este pizza în foietaj, care este umplută cu sos de roşii, şuncă, ciuperci şi gogoşari. Există şi varianta de post cu mazăre, porumb, ciuperci, gogoşari. Deasemenea ciocolata de casă costă 3 lei. Un preţ un pic nesimţit având în vedere că bucăţica e mică. Dar asta n-o face să nu fie cea mai bună din oraş.
Bineînţeles că nu pot să lipsească pateuţele la kilogram, fursecurile, crenvurştii în foietaj şi mai nou mini rol fromage. Kilogramul se apropie de 30 de lei în funcţie de produs.
cornuleţe cu caşcaval
crenvurşti în foietaj
mini rol fromage
paleuri cu gem
Nu pot să închei înainte de a vă prezenta şi câteva prăjituri savuroase.
ştrudel cu dovleac
ştrudel cu mere
tort Alcatraz
Diplomat
Savarină şi Indiană
Preferatele mele sunt acestea din urmă. Savarina era la 3 lei înainte de scumpire. Când am fost ultima oară am uitat să mă uit dacă şi ei i-a crescut preţul. Indiana costă 4 lei.
Ce nu mi-a plăcut până acum de la Verona este tortul Alcatraz care era tare, probabil din cauza preţului, 40 lei pe kg, nu se prea vinde şi nu era prea proaspăt. În general torturile la kilogram se vând mai greu. Nici Profiterolul nu este tocmai un deliciu. Conţine mult sos de ciocolată care este foarte amărui şi îi ia tot gustul. În rest, niciodată n-am fost nemulţumită. Poate doar de unele dintre angajate care sunt acolo de când ştiu eu că există Verona şi probabil sunt sictirite de atâtea prăjituri. 🙂
Bineînţeles că se găsesc şi Amandine, Ecleruri, Doboş, ştrudele cu brânză, patuţe cu ciuperci, brânză, carne, covrigei, plăcinte, Cremeş, tradiţonala prăjitură cu miere şi o grămadă de alte nebunii care nu te vor putea ţine departe de Verona pentru mult timp. E drept că preţurile nu sunt cele mai mici din oraş, dar din când în când ne putem răsfăţa în adevăratul sens.
De când scriu pe foodcrew nu m-au încercat atâtea pofte în timpul procesului de postare a unui text cum m-au încercat astăzi. 🙂
Aşa cum Verona are sloganul “Te servim dulce”, aşa şi noi vă dorim un Paşte dulce şi frumos, cu mult soare şi gânduri bune! 🙂
Mâncare indiană: meniul zilei pentru vegetarieni | FoodCrew
[…] Pe lângă preparatele cu specific indian, la Radha Cuisine se mai găsesc şi mai multe feluri de preparate de patiserie autohtonă, pe care nu le-am încercat […]
FoodCrew – Chiftele cu dulceaţă la IKEA
[…] După asta am mâncat o prăjitură cu caramel, destul de banală de felul ei, cam cum ai găsi la cea mai uzuală cofetărie. […]
FoodCrew – Arena à la Carte
[…] Ştrudelul cu mere şi îngheţată de vanilie au fost excelente! Foarte draguţă prezentarea, „design-ul” desertului şi aromele care mi-au invadat papilele gustative. […]
Comentarii
Veveriţa Mâncăcioasă
Vahaahahaiiiii Naiada, ce-mi faci tu mie. Arata super toate dar la merdeneaua cu branza chiar balosesc. N-am nicio tangenta cu zona respectiva, n-am fost niciodata p-acolo dar o sa-mi fac drum special. :-))))
Paste fericit daca nu mai vorbim! 🙂
Naiada
E renumită aici în zonă cofetăria. Cei care au făcut şcoala la 22 sau la Poli i-au trecut pragul negreşit. 🙂 Colegul Infidel poate să confirme. 🙂
E musai să vii! Cu ocazia asta poate testăm împreună câte ceva. Eu sunt la doi paşi, aşa că… 🙂
Paşte frumos şi vouă şi să vă bucuraţi de primăvară! 🙂
Infidel Gastro
Confirm, iar dacă treceți prin zonă, musai daţi un semn 😉
Cârtița Pofticioasă
Si eu ma declar fan al cofetariei. Imi place ca mai tot timpul preparatele sunt proaspete iar preturile, pana sa aflu ca le-au scumpit mi se pareau chiar ok.
Savarinele si merdenelele sunt geniale, dar si eclerul cu ciocolata e ff bun. 🙂
Naiada
Daaaa! Parcă toate au ceva din gustul de demult… Rar mai întâlneşti asta la cofetăriile moderne. Doar în Braşov am mai găsit o cofetărie care arată aproape la fel ca înainte de anii 90 şi unde gustul inconfundabil al dulciurilor n-a fost modernizat odată cu trecerea timpului…
Flora48
Vai ce de bunatati, la silueta se mai gandeste cineva ? minunate duciuri…
Naiada
Mai contează silueta, Flora? Când pofta e satisfăcută de atâtea delicii… Slăbim mai târziu! 😀
Nyna
Ma bucur sa aud ca merdenelele si batoanele facute de mama mea sunt asa bune si apreciate de majoritatea persoanelor care au trecut pragul cofetariei :*
Infidel Gastro
Dragă Nyna, salutări doamnei! Pentru merdenelele alea săream gardul de la Generală 22 în pauza mare 🙂
Naiada
Wow Nyna! Ce surpriză! Spune-i mamei tale că o ador! Poate face şi comenzi la domiciliu, fără legătură cu cofetăria. 🙂 Împreună cu colegii de aici sigur i-am da de lucru! 🙂
Nyna
Ma bucur sa aud asta :*:*. chiar si eu mananc zilnic cate o merdenea cu branza
Veronica
Multumesc de reclama:)) am dat un search intamplator si am ramas placut surprinsa de ce articol frumos am gasit:)
Naiada
Să înţelegem că eşti “sufletul” cofetăriei? 🙂 Ne bucurăm în acest caz şi poate revenim cât de curând cu un nou articol având în vedere că n-am prezentat atâtea produse pe care le-am încercat de-a lungul timpului. 🙂
Veronica
Da, se poate spune si asa:) la ce reclama mi-ai facut, o sa zica lumea ca te-am platit:) la urmatorul articol ne auzin, macar degustarea sa o facem gratis:)
Naiada
Cititorii noştri ştiu că nu suntem plătiţi pentru recenzii şi ne spunem părerea cu toată sinceritatea. 🙂
Cât despre degustare, nu refuzăm niciodată. 🙂
Gore Brânzescu
Fui doamne! Numa savarine oi visa la noapte… deja-mi plouă-n gură de nu-i adevărat, numai de la poză.
Naiada
Gore, să nu-mi spui că nu ştii cum sunt savarinele de la Verona…
Gore Brânzescu
@Naiada să știi că spre rușinea mea nici nu știam de Verona până acum. Da’ n-a fi bai, că le dau eu târcoale 🙂
Gore Brânzescu
HOPA, m-am uitat pe hartă și mi-am dat seama pe unde e. Am mâncat o plăcintă cu măr delicioasă acolo acu vreo doi trei ani 🙂
Naiada
Musai să încerci şi merdenelele şi batonul de cioco. Şi normal, savarinele, dacă tot le vei visa. 😛
Anca M. Dragan
Verona e una din cele trei cofetarii favorite ale mele in Timisoara. Am si locuit 30 de ani in zona, asa ca imi cumparam bunataturi de acolo aproape zilnic. Favoritele mele: batonul de ciocolata, merdenelele cu branza, varietatile de strudel (cu visine, dovleac, piersici, mere, branza), placinta cu branza, pogacelele, rulourile cu cascaval, foetajele cu branza, cele cu ciuperci si cele cu legume (acestea din urma numite “mini pizze”), mini-placintelele “poale-n brau” (cu branza dulce), savarinele (din toate tipurile de savarine pe care le-am incercat vreodata, acesta imi place cel mai mult), cremesul cu frisca, indienele, eclerurile cu frisca, corabioarele cu crema, prajiturelele cu crema si fructe (tot in genul corabioarelor: o cupa de aluat umpluta cu crema si avand deasupra fructe), fursecurile (asortate: includ paleuri cu gem, “limbile de pisica” si inca niste tipuri), checul (se vindea tot pe tava de carton acoperita cu celofan, ca si fursecurile). Vara cumparam de la ei inghetata mea favorita: Alpin 57 Lux – vanilie cu ciocolata (dupa ce in copilarie ma delectasem cu inghetata “Polar” si spuma de capsuni).
Naiada
Cu adevărat Anca, e una dintre cofetăriile cu produse excelente. Aş fi vrut totuşi să mai găsesc la Verona şi ştrudel şi îngheţată ca pe vremuri… 🙂 Ştrudelul avea alt foietaj înainte de anii ’90, iar îngheţata la cornet era divină. Sunt sigură că-ţi aminteşti. 🙂
Claudiu
Incercata inca din copilarie, continuata experienta la liceu iar acum, cum lucrez prin zona, mai opresc sa iau cate ceva pentru mine si colegi. Toate ar fi bune si frumoase, dar am vazut odata sau de 2 ori niste unghii indoliate la servire si de atunci am asa…o usoara retinere
Naiada
Da, în cazul ăsta şi eu aş avea. Tot timpul am spus că atâta timp cât nu văd ceva, n-am probleme, deşi îmi imaginez ce mânuţe ating mâncarea noastră când luăm ceva din oraş, dar parcă până nu vezi nu-i aşa grav. 🙂
Care-s produsele tale preferate de la ei?
Gavrea Veronica
I-am facut pagina de facebook cofetariei ( cofetaria verona), Va astept cu sugestii, comentarii si de ce nu, critici 🙂
Naiada
Veronica, vom veni negreşit. 🙂 Mai ales că mă pregătesc să scriu curând de câteva noutăţi de la voi, cum ar fi salamul de biscuiţi de care m-am îndrăgostit, deşi are prea multe stafide pentru gustul meu. 🙂
Poate de la anul facem o chestie comună organizată, aşa cum am făcut şi cu alte localuri, poate prăjiturim împreună sau ceva, să “furăm” din secretele voastre. 😀
Claudiu
pai tot luam placinta cu branza, cu mere, merdenele cu carne, cu branza; ca is cele mai usor de consumat la volan 😀 si le apreciau si restul colegilor; prajituri din cofetarie nu am mai mancat de mult de la ei
Naiada
Poate ar trebui să redresezi situaţia şi să mai încerci prăjituri de la ei. Eu nu pot sta departe… 🙂
Claudiu
Nu am mai avut timp in ultima vreme si am tot uitat 🙂 trec in viteza pe langa ei si nu e loc de parcare…:) apropo de placinte…ai mancat placinta de la patiseria care a fost la bega mica? acum s-a inchis, e nush ce banca parca acolo; aveau placinta d-aia la kg, cu carne sau cu branza dulce si stafide…placinta aia sarbeasca din complex e o copie foarta palida si nereusita a placintei aleia…si mai serveau la geam tot felul de patiserii: merdelene, placinte, branzoaice..o minunatie; iar pretul…era exceptional la placinta aia la kg 🙂
Naiada
Vai, nu-mi aminti că încă plâng după patiseria aia, aproape la fel de rău ca şi după cea din Sinaia spre Iosefin, vis-a-vis de liceul de construcţii, Stoica parcă îi zicea. Şi acolo se găsea plăcintă din aia cu brânză dulce.
Acum ştii unde se mai găseşte ceva asemănător? La staţia Cluj, e o cofetărie/patiserie micuţă chiar aproape de colţ, e nu ştiu ce restaurant pe colţ, fostul Bolero. Acolo seamănă tare cea cu brânză şi e la fel, la kg, nu la bucată ca şi cea din complex. Dacă n-ai încercat, eu zic că merită. 🙂
Claudiu
Aaa, daaaaaa; aia de la statia cluj; am uitat de patiseria aia; e nasol numai ca nu e loc de parcare in apropiere 😀 dar vad cum fac sa trec in “inspectie” 🙂 multam mult.
Naiada
Şi eu îmi promit de o lună că merg pe acolo, dar n-am ajuns. Poate la primăvară. 🙂
Claudiu
Primul care ajunge face cinste 😛
PS: urasc comentariile facebook 🙂 in alte parti le-am vazut integrate impreuna cu celealte comentarii, nu separat; nu se poate si la voi asa? Tot timpul cand dau sa ma uit la comentarii la un articol, apar comentariile facebook, trebuie sa dau click pe comentariile normale si sa derulez pagina in jos
Naiada
Perfect, Claudiu! Sper să ajungi tu. 😀
Cât despre comentarii ştiu ce zici, şi pentru mine e deranjant. O să vorbesc cu colegii mei şi poate se găseşte o soluţie.
Claudiu
io tre s-astept primavara 😛 am masina cu tractiune spate si de sambata am “abandonat-o” in fata blocului, ca nu o mai puteam misca 🙂 astept vremuri mai bune, sa pot sa ies dintre blocuri cu ea 🙂