Pizzeria Al Pacino – O surpriză plăcută

Pizzeria Al Pacino
Timișoara

Încă de când ne-am mutat în Calea Aradului, acum vreo 3 ani, am observat clădirea care acum adăposteşte Pizzeria Al Pacino. De afară, localul nu-ţi spune nimic, sau mai sincer spus, nu te atrage să intri şi să le încerci preparatele. Într-un weekend cu soare, am decis însă că e cazul să trăim periculos şi să mergem la o pizza în apropierea casei. 😀

Intrarea este cumva pe lateralul clădirii aşa că probabil 90% dintre clienți ar rata-o cu succes. Odată intraţi, accesul se face pe o scară clasică de bloc. La primul etaj e bucătăria, sau cel puţin aşa am perceput-o eu datorită aluatului de pizza plasat în mai multe recipiente de tip malaxor, a parfumului de blat copt şi a bucătarului / pizzerului care activa acolo.

La etajul doi se află localul cu aspect de cantină. Sala principală este medie ca dimensiune, dotată cu mese şi scaune tapiţate, comode, cu aspect de piele.  Şi totuşi parcă ceva lipseşte din decor. Poate ceva plante sau decoraţiuni care să facă atmosfera mai primitoare. Din sala respectivă există o ieşire în balconul care e fix pe colţul clădirii, ceea ce face aerisirea destul de bună în zilele în care fumul clienţilor împânzeşte localul.

Pizzeria Al Pacino Timisoara

Prețuri la Pizzeria Al Pacino

Meniul conţine, pe lângă aproximativ 30 sortimente de pizza, salate, paste şi deserturi. Preţurile sunt decente, fără excese. Noi am ales:

  • o pizza Fiore – 18 lei
  • o pizza Quattro Stagioni – 17 lei
  • un sos de smântână cu usturoi – 3 lei
  • 2 Ursus – 4,5 lei berea
  • 1 Fanta – 4 lei
  • 2 îngheţate cu 3 cupe fiecare – 9 lei

Pentru că tot vorbim de preţuri, totalul pentru tot ce am comandat a fost 75 lei cu tot cu bacşiş şi asta pentru că ne-am făcut de cap şi cu desertul.

Nu se serveşte niciun fel de ketchup sau sos de roşii din partea casei. Prin urmare, dacă vrei ceva din categoria sosuri trebuie să comanzi separat. Pizza a venit destul de repede şi, după cum se poate vedea și în poze, a fost foarte apetisantă.

Pizza Fiore

Ingrediente: sos de roşii, mozarella, bacon, salam picant, ceapă şi oregano.

Pizza Fiore Pizzeria Al Pacino Timisoara

Pizza Quattro Stagioni

Ingrediente: sos de roşii, mozarella, şuncă, salam, ciuperci, ardei şi oregano.

Ingredientele excelente, proaspete, foarte bine proporționate între ele, așternute pe un blat subţire şi aromat. Singura mea critică este că aş fi preferat o Quattro Stagioni compartimentată. Oricum, cred că se putea rezolva dacă aș fi atenţionat chelneriţa atunci când ne-a luat comanda.

Pizza Quatro Stagioni Pizzeria Al Pacino Timisoara

Sosul de smântână cu usturoi a fost exact aşa: smântână grasă, pufoasă, cu bucăţele de usturoi şi fără prafuri sau alte prostii.

Îngheţata a fost foarte bună, dar  în stilul clasic, din lăzile frigorifice care apar peste tot pe timpul verii, ornată cu frişcă şi un baton tip Finetti Sticks.

Inghetata asortata Pizzeria Al Pacino Timisoara

Despre servicii pot să spun că au fost ok, fără întârzieri inutile, chiar dacă era o singură chelneriţă pe sală atunci când am mers noi. Totuşi, e posibil ca asta să se datoreze şi faptului că era duminica după-amiază, iar localul era destul de gol.

Curăţenie ok cu menţiunea că nu am fost la baie. Spre binele lor sper totuşi, să nu descoperiți că au probleme majore în acest “departament”.

Per total, mâncarea mi-a lăsat o impresie foarte plăcută din punct de vedere gustativ şi olfactiv!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:31:"Str. Linistei, nr 22, Timisoara";s:3:"lat";s:17:"45.77403899999999";s:3:"lng";s:17:"21.22774000000004";}

Pizzeria Al Pacino

Adresă:
Str. Liniștei, nr. 22, Timișoara
Telefon:

[…] că eram în Roma am optat pentru pizza şi spaghetti. De fapt, în afară de felurile de mâncare tipic italiene, acest restaurant oferă […]

[…] La anul cu siguranţă ne vom mai întoarce să mai savurăm încă o pizza delicioasă! […]

Comentarii

Claudiu

3 June 2012 at 2:47

La pizza incearca si MamaMia (de fapt Nouva Mamamia) din Traian. Eu am fost tot timpul multumit de pizza, inainte de a renunta la pizza. Localul lasa de dorit, dar de pizza am fost foarte multumit

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul