Încă de când ne-am mutat în Calea Aradului, acum vreo 3 ani, am observat clădirea care acum adăposteşte Pizzeria Al Pacino. De afară, localul nu-ţi spune nimic, sau mai sincer spus, nu te atrage să intri şi să le încerci preparatele. Într-un weekend cu soare, am decis însă că e cazul să trăim periculos şi să mergem la o pizza în apropierea casei. 😀
Intrarea este cumva pe lateralul clădirii aşa că probabil 90% dintre clienți ar rata-o cu succes. Odată intraţi, accesul se face pe o scară clasică de bloc. La primul etaj e bucătăria, sau cel puţin aşa am perceput-o eu datorită aluatului de pizza plasat în mai multe recipiente de tip malaxor, a parfumului de blat copt şi a bucătarului / pizzerului care activa acolo.
La etajul doi se află localul cu aspect de cantină. Sala principală este medie ca dimensiune, dotată cu mese şi scaune tapiţate, comode, cu aspect de piele. Şi totuşi parcă ceva lipseşte din decor. Poate ceva plante sau decoraţiuni care să facă atmosfera mai primitoare. Din sala respectivă există o ieşire în balconul care e fix pe colţul clădirii, ceea ce face aerisirea destul de bună în zilele în care fumul clienţilor împânzeşte localul.
Prețuri la Pizzeria Al Pacino
Meniul conţine, pe lângă aproximativ 30 sortimente de pizza, salate, paste şi deserturi. Preţurile sunt decente, fără excese. Noi am ales:
- o pizza Fiore – 18 lei
- o pizza Quattro Stagioni – 17 lei
- un sos de smântână cu usturoi – 3 lei
- 2 Ursus – 4,5 lei berea
- 1 Fanta – 4 lei
- 2 îngheţate cu 3 cupe fiecare – 9 lei
Pentru că tot vorbim de preţuri, totalul pentru tot ce am comandat a fost 75 lei cu tot cu bacşiş şi asta pentru că ne-am făcut de cap şi cu desertul.
Nu se serveşte niciun fel de ketchup sau sos de roşii din partea casei. Prin urmare, dacă vrei ceva din categoria sosuri trebuie să comanzi separat. Pizza a venit destul de repede şi, după cum se poate vedea și în poze, a fost foarte apetisantă.
Pizza Fiore
Ingrediente: sos de roşii, mozarella, bacon, salam picant, ceapă şi oregano.
Pizza Quattro Stagioni
Ingrediente: sos de roşii, mozarella, şuncă, salam, ciuperci, ardei şi oregano.
Ingredientele excelente, proaspete, foarte bine proporționate între ele, așternute pe un blat subţire şi aromat. Singura mea critică este că aş fi preferat o Quattro Stagioni compartimentată. Oricum, cred că se putea rezolva dacă aș fi atenţionat chelneriţa atunci când ne-a luat comanda.
Sosul de smântână cu usturoi a fost exact aşa: smântână grasă, pufoasă, cu bucăţele de usturoi şi fără prafuri sau alte prostii.
Îngheţata a fost foarte bună, dar în stilul clasic, din lăzile frigorifice care apar peste tot pe timpul verii, ornată cu frişcă şi un baton tip Finetti Sticks.
Despre servicii pot să spun că au fost ok, fără întârzieri inutile, chiar dacă era o singură chelneriţă pe sală atunci când am mers noi. Totuşi, e posibil ca asta să se datoreze şi faptului că era duminica după-amiază, iar localul era destul de gol.
Curăţenie ok cu menţiunea că nu am fost la baie. Spre binele lor sper totuşi, să nu descoperiți că au probleme majore în acest “departament”.
Per total, mâncarea mi-a lăsat o impresie foarte plăcută din punct de vedere gustativ şi olfactiv!
Pasta, pizza si tiramisu la Roma | FoodCrew
[…] că eram în Roma am optat pentru pizza şi spaghetti. De fapt, în afară de felurile de mâncare tipic italiene, acest restaurant oferă […]
FoodCrew – Pizza Italiano davvero
[…] La anul cu siguranţă ne vom mai întoarce să mai savurăm încă o pizza delicioasă! […]
Comentarii
Claudiu
La pizza incearca si MamaMia (de fapt Nouva Mamamia) din Traian. Eu am fost tot timpul multumit de pizza, inainte de a renunta la pizza. Localul lasa de dorit, dar de pizza am fost foarte multumit