Verdeţuri cu gust de la Bio Fresh

Bio Fresh
Timișoara

Nu ştiu cum se face că în ultima vreme ajung să mănânc fie mizerii, fie preparate atipice preferinţelor mele culinare. Să fie asta dovada că lupul îşi mai schimbă din când în când şi năravurile? Se prea poate, însă înainte de a mă adânci prea mult în filosofie voi trece la povestea de astăzi, în care vă voi povesti cum am înlocuit cina în chilă sau în lipie cu niscaiva verdeţuri aromate.

În căutarea unei alternative la restaurantul cu specific indian care spre ghinionul meu se închide la ora 17, am ajuns la un restaurant la fel de interesant – Bio Fresh, aflat pe strada Eugeniu de Savoya 7, colţ cu strada Mercy. Am mai văzut că unii îl numesc fast-food, însă după cum se prezintă servirea şi aspectul localului eu nu l-aş băga în aceeaşi oală.

Intru aşadar în local însoţit de o prietenă proaspăt întoarsă în Timişoara, care spre deosebire de mine este amatoare de mâncare pe care am putea-o numi în termeni generali sănătoasă. Ea cu siguranţă ajunsese în locul potrivit, eu încă mai aveam dubii. Localul era gol, iar după pult erau 3 domnişoare dintre care una ne-a întâmpinat cu meniurile.

Fiind deja ora 19 am trecut peste supele crude şi preparatele gătite şi am ajuns la salate. Mai exact eu am ales o salată verde de sezon cu spanac, rucola, măcriş, avocado, germeni de grâu şi salată verde, stropită cu ulei de măsline, iar domnişoara care mă însoţea a luat o salată de sparanghel cu tofu, roşii, lămâie, praz şi salată verde. În completarea celor două salate am mai luat şi o bruschetă cu roşii şi capere, iar de băut am ales o bere de ghimbir.

bere de ghimbir la Bio Fresh in Timisoara

Tacâmurile şi farfuriile-suport au ajuns de-ndată pe masă, la fel şi berea de ghimbir. Pentru salate şi bruschetă însă am aşteptat vreo 15 minute cu indulgenţă, deci nu mergeţi la Bio Fresh aşteptând timpi de servire de fast food. Şi după cum am precizat eram singurii clienţi la acea oră.

Când în sfârşit aşteptarea a luat sfârşit, am avut parte de două surprize. Prima a fost aceea că bruscheta erau de fapt două bruschete din pâine de secară unse cu ulei de măsline peste care erau presărate capere amestecate cu bucăţele de roşii tăiate cubuleţe.

bruschete din paine de secara cu rosii si capere la Bio Fresh in Timisoara

Cea de-a doua surpriză au fost salatele, mai exact ingredientele de o prospeţime impresionantă. Mai mult, verdeţurile aveau un gust excelent – măcrişul spre exemplu fiind precum cel pe care obişnuiam să-l mănânc crud copil fiind pe deal la ţară, cât despre spanac nu aş fi crezut că poate avea gust mâncat crud.

Salată de sezon cu spanac, salată verde, rucola, germeni de grâu, avocado, măcriş şi ulei de măsline la Bio Fresh

Bineînţeles, nu m-am putut abţine şi am încercat şi salata de sparanghel care mi s-a părut la fel de interesant aromată, prazul şi sparanghelul fiind o combinaţie pe care aş mai încerca-o cu plăcere. E posibil să fi fost eu prea încântat de măcriş pentru a mai aprecia zeama de lămâie, deoarece salata de sparanghel puţin prea acră.

Preţurile mi s-au părut potrivite pentru ce am primit:

  • salata verde de sezon – 8 lei
  • salata de sparanghel – 10 lei
  • bruschete – 6 lei
  • bere de ghimbir – 6 lei

Până acum despre Bio Fresh am auzit numai de bine, iar preparatele pe care le servesc vor face cu siguranţă deliciul celor care preferă o masă uşoară care cade bine la orice oră din zi. La următoarea vizită voi încerca o supă crudă. Ceva recomandări?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bio Fresh

Adresă:
Strada Francesco Griselini 2, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] favorabile ale lui Infidel despre verdețurile cu gust dar și curioși de cum se prezintă un restaurant vegetarian, am ales ca și destinație pentru un prânz de vară Bio Fresh. Unii numesc locul fast-food, […]

[…] Salata mai sus menţionată conţine: salată verde, roşii, castraveţi, ceapă, ardei , măsline negre şi, bineînţeles, bucăţele mici din piept de pui. Carnea de pui a fost foarte bine făcută şi a fost moale iar legumele proaspete. […]

[…] Să ne răsfățăm cu ceva bun pentru a mai uita ororile care ne-au încercat. Am fi încercat Bio Fresh, dar din păcate nu au terasă, așa că ne-am așezat pe terasa de la […]

[…] mea pentru bruschete şi de recomandările primite de la prieteni, am decis să încerc  şi eu verdeţurile cu gust de la BIOFresh. Nu sunt vegetariană şi mă cam ghidez în viaţă după zicala că cea mai bună […]

Comentarii

Dona Giovanna

17 June 2011 at 10:56

Vreau şi eeeu!! 😀
La pachet, până-n Oradea, oare se poate? 🙂

Cârtița Pofticioasă

17 June 2011 at 13:27

Infidelule, nu ma asteptam sa aflu de un asemenea restaurant tocmai de la tine. O sa trec pe acolo numaidecat pt ca suna extrem de bine. 🙂

linkyndy

17 June 2011 at 21:37

Supe? Toate am auzit ca sunt bune :)) Din proprie experienta, cea de ciuperci si cea de avocado merita incercate! Primesti si crutoane 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul