Mai este Bio Fresh cum era înainte?

Bio Fresh
Timișoara

Sincer, din punctul meu de vedere nu.

Există unele restaurante care atunci când sunt la început mai au și zile mai puțin bune. Există acel gen de restaurante care își recunosc greșeala, își dau seama de importanța ei, iau în calcul părerea clienților și fac ce fac,iar greșelile sunt tot mai rare.

Cu aceste gânduri am mers de multe ori la Biofresh, eram pur și simplu fascinată de mâncarea de acolo. În același timp de fiecare dată eram foarte dezamăgită de serviciile lor. Nu am pretenții foarte mari, dar care le am sunt de bun simț și mi se pare normal să le întâlnesc acolo.

Ca de exemplu, mi se pare normal să existe meniul pe masă, sau să îți fie pus la îndemână, asta într-un restaurant (la fast food e cu totul altceva), nu să ți se spună că e la trei mese mai departe. Mi se pare normal să ai răbdare până clientul îți dă comanda, nu să dai ochii peste cap de trei ori sau mai mult. Aș mai putea continua cu exemplele, dar să revenim la motivul pentru care am ajuns iar la Biofresh și, anume, mâncarea.

Am ajuns cam după ora prânzului și am găsit cu ușurință o masă liberă pe terasă. Am avut noroc fiindcă meniul era pe masă și am început să-l studiez. M-am decis repede și am ales o supă cremă de ardei și o salată de sparanghel. Păcat că a mai durat până am putut și comanda, dar iarăși intră la capitolul servire.

Nu a durat foarte mult și a sosit supa.

Supă cremă de ardei

Dacă până acum ceva vreme veneau toate preparatele foarte calzi, mai nou vin tot mai reci (era a treia oară într-o lună). Am mai mâncat și alte supe creme care mi-au plăcut mult mai mult. Știu sigur că nu voi mai încerca această supă. În descriere scria o combinație de ardei, morcov, roșii, ghimbir și curry. Personal nu a fost pe gustul meu, mi s-a părut că era făcută doar din gogoșari, cu un gust prea intens și destul de lichidă.

Am apreciat, totuși, prezența pătrunjelului proaspăt.

Supa ardei

IMG_9152

Salată de sparanghel

Tot încerc să îmi dau seama de ce îi spune așa, deoarece prezența sparanghelului este destul de slabă. Îmi plac salatele de la Biofresh și îmi plac combinațiile care există. Aceasta a avut sparanghel, un amestec de salată verde, praz, roşii, tofu,  și măsline. Totul a sunat bine și a fost și bun, dar nu chiar așa fresh.

Am și aici ceva obiecții de făcut. Mi se pare că pentru perioada de vară, pentru genul acesta de restaurant, ar trebui să se facă mai mult aprovizionarea din piață. Cel puțin pentru salată, roșii, praz, mi-ar plăcea să nu mai simt același gust ca și iarna. De asemenea aș sugera să se folosească și măsline verzi.

IMG_9163

IMG_9165

IMG_9161

Prețuri și servire

Prețurile pentru ce am comandat eu mi se par relativ în regulă. Însă dacă stau să mă gândesc, pe perioadă de vară m-aș aștepta la ceva promoții din partea celor de la Biofresh.

  • Supă cremă ardei (300 ml): 8 Ron;
  • Salată sparanghel (350 g): 10 Ron.

Despre servire, în continuare nu am cuvinte de laudă. Aceeași servire rece și nepăsătoare.

Personal, în urma mai multor experiențe cu servire proastă și mâncare nu chiar așa fresh, sunt cam dezamăgită de Bio Fresh.

Faptul că e singurul restaurant din oraș cu meniu vegetarian exclusiv, nu înseamnă că are dreptul să uite de minimul de respect pentru clienți care se cere peste tot.

Oare e doar părerea mea și experiențele mele?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bio Fresh

Adresă:
Strada Francesco Griselini 2, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] servire, deja fiind de atâtea ori pe acolo, pot spune că depinde pe cine nimerești. De cele mai multe ori e o servire rapidă și atentă, dar se mai întâmplă și când trebuie […]

[…] a fost gustoasă şi, conform cerinţelor mele exprimate anterior, nu a conţinut aşa multă carne, în schimb am simţit un amestec plăcut de condimente-verdeaţă. Am asezonat-o cu smântână […]

[…] alte experiențe de-ale mele cu Lucas, servirea nu m-a încântat niciodată. Toată lumea acolo e groaznic de posomorâtă și, parcă, nervoasă că e deranjată. Nu îmi […]

[…] sinceră să fiu mă așteptam la puțin mai mult de la conceptul ăsta de cofetărie raw-vegan. Produsele sunt bune, ideea e faină dar poate că, per total, conceptul ar putea fi […]

Comentarii

Alexandra

30 August 2013 at 14:38

Da, servirea este sub orice critica. Eram intr-ons eara pe terasa, serveam cina. Asta dupa ce a trebuit sa ne rugam pentru un meniu si ni s-a spus “Dupa cum vedeti am mainile ocupate si nu pot acum”. Eram ultimele persoane ramase pe terasa la 9:40pm. Pe langa faptul ca au adunat terasa si au ridicat scaunele (da, stiu ca la 10 se inchide, dar noi inca mestecam pentru ca abia de 10minute primiseram mancarea), ospatarul iesea din 2 in 2 minute, se uita insistent, dadea ochii peste cap, pleca. La 10 fara 10, cand terminaseram, ne-a pus bonul fiscal pe masa si a plecat (acasa). Nu a asteptat sa platim. Eu am ales sa nu le mai trec pragul, pentru ca a fost doar experienta care a pus capac.

Victor

30 August 2013 at 17:35

Am citit cu interes review-ul nu pentru ca sunt vegetarian ci pentru ca sunt gurmand si ma intereseaza mult mai mult mancarea decat faptul ca are sau nu carne. Vreau sa fac o mentiune, in primul rand, la partea cu marfa din piata. Teoretic, nu ai cum sa cumperi marfa din piata si sa gatesti cu ea la restaurant pentru ca risti sa platesti mii de euro amenzi de la controale, marfa in bucatarie trebuie sa aibe acte de provenienta, declaratii de comformitate, acte de insotire, termene de valabilitate, certificate de producator si de calitate etc etc etc etc. Practic, eu prefer sa folosesc produse de calitate, unele chiar ECO (cele Bio sunt stropite si tratate cu chimicale etichetate drept biologice si biodegradabile, dar tot droguri sunt) crescute de mine personal. Despre cei de la BioFresh nu am decat vorbe de incurajare dar parerea mea, la noi lipseste in primul rand clientul care sa plateasca un produs de calitate (uita-te oriunde in europa la preturi in restaurante si en-gros) si un serviciu de calitate, iar aici, din pacate e problema cea mai mare. Nu mai exista profesionisti, si mai rau, sunt pe cale de disparitie mentorii de calitate. Cu timpi de asteptare si lipsa de profesionalism m-am obisnuit, ce ma dezamageste totusi este lipsa de calitate in farfurie, maestrie, arta si cunistinte, pe care nu numai la BioFresh dar nu o poti gasi nici cu lupa. Pana atunci, mergem de la Budapesta spre vest sa mancam la un restaurant cum trebe 🙂

ana

30 August 2013 at 18:02

La BioFresh servirea intr-adevar lasa de dorit. Am experimentat exact problema cu meniul si cu lipsa de rabdare in preluarea comenzii. Am ajuns acolo, pe masa nu era niciun meniu. Cand am cerut unul, chelnerita s-a aratat nemultumita. Cand am inceput sa comand eram putin nehotarata, am observat ca nu mai are rabdare. Am comandat supa, paste si cand am ajuns la desert, ea mi-a luat meniul din mana si a plecat. Dupa ce am cerut o lipie, pe care nu mi-a mai adus-o, cand am ajuns la casa era inclusa in nota de plata.

Dani

30 August 2013 at 21:19

la bani astia nu poti avea pretentii!

    Migdala Sarata

    4 September 2013 at 15:12

    Mancarea vegetariana si orice derivat de genul este considerata mult mai ieftina fata de mancarea clasica. Intr-un studiu recent s-a ajuns la concluzia cum ca bucatarii de mari restaurante sunt foart bucurosi cand se comanda preparate fara carne. Pretul final e mare, dar pretul de productie e super ok.
    In aceasta ordine de idei, preturile sunt bune pentru genul de mancare oferit de Bio Fresh si iti permit sa ai pretentii.

Daciana

7 October 2013 at 20:00

Comparativ cu Radha Cusine, la Bio Fresh putine persoane sunt in regula la servire si e din ce in ce mai scump. Ceea ce ofera in plus Bio Fresh este o mare diversitate la mancare, dar la Radha Cusine imi place ca deja isi stiu clientii si produsele si sunt eficienti, calmi si de treaba si de ani de zile asta nu s-a schimbat.

Horeca

21 October 2013 at 10:36

Da, intr-adevar…stau cam prost cu servirea si din vara pana acum preturile au mai crescut.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul