Cina la terasa Restaurantului Tinecz

Restaurant Tinecz
Timișoara

Dacă e vară, sau mai bine zis dacă a fost, să mai testăm o terasă. Şi, pentru că locuim în apropiere, într-o seară am poposit la Restaurantul Tinecz din Calea Aradului, în căutarea unei oaze de linişte şi de mâncare bună.

Dintotdeauna am avut impresia că terasa localului e situată prea aproape de stradă şi că e destul de prăfuită şi zgomotoasă. Nimic mai departe de adevăr. De cum am ajuns, am fost surprinşi de atmosfera liniştită care, la un moment dat, s-a transformat în întrebarea “Da’ aici nu au muzică?”. Deci da, nu se pune muzică ca în alte locuri, dar e mai bine aşa. După o zi agitată, e locul perfect de luat masa.

Terasa Restaurantului Tinecz

Să vă spun şi de ce. În primul rând acest lucru se datorează grădinii din apropiere. În al doilea rând curăţeniei impecabile, pornind de la mese şi scaune cu periniţe comode şi până la feţele de masă impecabile la fel ca şi vesela în care e servită mâncarea. Nu în ultimul rând, doamnele care servesc aici, deşi mai de modă veche aşa, sunt foarte binevoitoare, corecte, prompte şi profesioniste, cum rar se mai întâlnesc în vremurile noastre. Bineînţeles, ţinuta standard cu şervet pe mână nu lipseşte din peisaj.

Meniul e destul de bogat şi cu preţuri foarte ok în sectorul gustări calde, reci, salate, carne de pui, deserturi, bere, sucuri. Un pic mai mari când vine vorba de carne de vită şi peşte deci, ca de obicei. Totuşi, vinurile mi s-au părut scumpe (minim 40 lei, parcă), deci trag nădejde că sunt și bune.

Pentru că eram în căutarea unei cine uşoare, am comandat următoarele:

  • o porţie de salată de vinete – 4 lei
  • o supă de găină cu tăiţei – 6 lei
  • o porţie de mămăliguţă cu telemea şi smântână  – 11 lei
  • o porţie de clătite cu ciuperci şi sos brun  – 8 lei
  • 1  Bergenbier nefiltrată – 5 lei şi 2 Peroni – 7 lei fiecare

Un total de aproximativ 50 lei pentru 2 persoane.

Salata de vinete comandată de mine a  venit foarte frumos aranjată în farfurie. Am apreciat ceapa măruntă servită alături de vinete precum şi roşia inclusă, cu toate că nu o comandasem.

Salată de vinete, Restaurant Tinecz

Supa de tăiţei pentru domnul V. a fost, din relatări, excelentă, fierbinte, cu fidea subţire şi bucăţele de carne fără piele sau alte chestii nedorite.

Supa de găină cu tăiţei, Restaurant Tinecz

Mămăliguţa cu telemea şi smântână au fost toate foarte, foarte bune cu accent pe smântână, porţia chiar mai mare decât mă aşteptam şi deci, nu am reuşit s-o termin.

Mămăliguţă cu telemea şi smântână, Restaurant Tinecz

 Porţia de clătite cu ciuperci şi sos brun au fost de altfel preferatele domnului şi considerate excelente.

Clătite cu ciuperci şi sos brun, Restaurant Tinecz

Ne-am potolit setea cu o bere Bergenbier nefiltrată şi două Peroni.

Beri şi peisaj, Restaurant Tinecz

În restaurant nu am intrat, dar după cum ştiu de anul trecut şi aici se simte aceeaşi grijă pentru detalii şi pentru mulţumirea clienţilor, chiar dacă localul dă o uşoară senzaţie de vechi, fără a fi, şi de rigid. E adevărat, nu e pizzeria clasică, relaxată, unde se mănâncă cu mâna. De fapt, pizza nici nu se serveşte. Totuşi, Tinecz rămâne un restaurant elegant, pentru ocazii deosebite sau, de ce nu, pentru a ieşi din rutina zilnică.

În concluzie, o atmosferă foarte plăcută din toate punctele de vedere şi mâncare foarte bună. Cu siguranţă, vom reveni!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Tinecz

Adresă:
Calea Aradului nr 51, Timișoara
Telefon:

[…] să recunosc că niciunul dintre noi nu mâncase anterior la ei, așa că am mers la risc ( aici găsiți o recenzie mai veche despre experiența colegilor noștri). Am comandat burger Junior […]

Comentarii

Claudiu

3 June 2012 at 2:39

Mhm…Clatite cu ciuperci…trebuie sa le incerc 🙂

Claudiu

3 June 2012 at 2:50

Daca tot stati in apropiere de Tinecz, ia intrati si La Tavi si spuneti-va parerea si voi, ca a mea e foarte buna 🙂

Veveriţa Mâncăcioasă

4 June 2012 at 9:32

De obicei, nu merg nicaieri la propunerea altcuiva (patron de local?). In concluzie, poate o sa ajung si La Tavi, poate nu.

Claudiu

9 June 2012 at 0:35

Veverito: de unde patron de local?:)) Poti sa-mi vezi si restul de comentarii; nu am nici o treaba cu localul, decat faptul ca e singurul in care am fost si am fost de fiecare data multumit de tot, atata

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul