Meniul zilei pe terasă la Porto Arte

Porto Arte
Timișoara

Așa cum bine sublinia Veverița, vremea frumoasă ne-a scos din hibernare stârnindu-ne parcă mai mult decât niciodată pofta de mâncare și cheful de povestit. Dacă pe lângă terasa Timișoreana am survolat într-una dintre serile săptămânii trecute și am găsit-o exact așa cum a fost descrisă de către tovarășa V., adică plină ochi, duminica aceasta am căutat o terasă ceva mai retrasă și mai puțin aglomerată.

Variantele pe care le-am trecut în revistă alături de eternul aghiotant Gură Mare au fost terasa Casa Bunicii, terasa Fabricii de Bere și terasa Porto Arte. Câștig de cauză a avut în mod ironic cea din urmă. Și când spun ironic mă refer evident la promisiunea pe care ne-am făcut-o vara trecută, atunci când spuneam că la Porto Arte revenim pentru bere, nu pentru borș.

Ia să vedem cine ghicește ce propunere ne-a făcut terasa “de la vapor” la meniul zilei? Borș de pește la felul întâi și șnițel de porc cu cartofi la cuptor la felul doi. Inclus în prețul de 11.9 lei, un pahar de apă. Eu am ales întreg meniul, lui Gură Mare i-a făcut cu ochiul doar borșul de pește. Între noi fie vorba nu a făcut afacere prea bună, dat fiind că un borș de pește fix ca cel din meniu costă 9.3 lei. Trageți voi concluzia legată de politica de preț, eu vă voi ajuta cu detalii despre mâncare.

Pe lângă meniul zilei, am mai comandat o Timișoreana nefiltrată, de aceasta legându-se amintirea plăcută vis-a-vis de Porto Arte. Gură Mare și-a luat un suc de mere și o apă plată. Halba a ajuns cam așa:

Timisoreana nefiltrata la halba Porto Arte Timisoara

Sper să mă credeți când spun că nu am sorbit niciun strop din ea, lucru pe care nu-l pot spune fără dubii despre altcineva. În plus, de parcă surpriza asta n-ar fi fost de ajuns, băuturile ne-au venit după 10 minute în condițiile în care terasa nu era plină nici pe sfert. O bilă neagră la servire.

Ajunge și borșul meu și am parte de prima surpriză plăcută: am în farfurie pește din belșug, iar borșul este foarte consistent, în zeama acrișoară scăldându-se bucățele de țelină, morcovi, cartofi, ardei gras roșu și ceva urme de pulpă de roșie de la un bulion pe care-l bănuiesc foarte subțire. În plus, usturoiul mărunțit și boabele de piper i-au dat o iuțeală tare plăcută borșului. Ar fi fost un borș chiar excelent dacă peștele folosit era file și nu mi-aș fi înșirat câteva oase pe marginea farfuriei. Poate un moft având în vedere prețul meniului zilei, însă nu prea, având în vedere că prețul de meniu e de 9.3 lei porția.

Bors de peste la meniul zilei Porto Arte Timisoara

Pe când mie îmi ajungea șnițelul de porc cu cartofi la cuptor de la felul doi, lui Gură Mare îi sosea ceremonios bolul cu borș. Să punem puțin sub lupă și felul doi.

Privită de sus, farfuria arată excelent, șnițelul acoperind-o pe mai bine de jumătate, iar cromatica este una plăcută deși nu e cea mai “lucrată”. La o privire din lateral, devine evidentă utilitatea lupei. Șnițelul pare să fi suferit destul sub ciocanul de bucătărie până s-a lăsat înduplecat să se întindă într-atât. Faptul că a ajuns aproape rece și că a fost pregătit în pesmet nu l-a făcut deloc mai apetisant.

Snitel de porc cu cartofi la cuptor la meniul zilei Porto Arte Timisoara

Cartofii au salvarea felului doi, care altfel chiar “s-ar fi ridicat” la statutul dictat de diferența de preț dintre primul fel și al doilea, anume de 2 lei. Ca paranteză nu pot să nu remarc asemănarea dintre cartofii țărănești care au însoțit ceafa Veveriței la Terasa Timișoreana și cartofii la cuptor serviți ca garnitură la meniul meu de la Porto Arte. Cartofii pregătiți cu boia dulce și ceapă, puțin fierți înainte de a fi dați la cuptor au avut un gust cu adevărat plăcut.

Altfel, în completarea celor înșiruite mai sus, coșul de pâine s-a prezentat auster, cele două felii nefiind neapărat insuficiente, ci mai degrabă neinspirat așezate pe fundul unui coșuleț destul de încăpător.

Dacă în urma vizitei precedente spuneam că ne întoarcem pentru bere, nu pentru borș, acum nu ne vine în gând vreun motiv pentru care să revenim la Porto Arte, exceptând poate plăcerea de a sta pe o terasă pe malul Begăi. Poate ne convingeți voi însă cu motivele pentru care vizitați localul.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Porto Arte

Adresă:
Pod Maria, Lânga Catedrală
Telefon:
Website:

[…] total a fost unul dintre cele mai bune opțiuni de meniul zilei dintre câte am întâlnit în restaurantele pe care le-am vizitat în ultima vreme. Mai ales […]

Comentarii

Veveriţa Mâncăcioasă

8 May 2012 at 20:05

Eu zic ca au acelasi bucatar, cartofii arata identic. Doar ca snitelele mele au fost mai groase. :)))

    Infidel Gastro

    11 May 2012 at 18:17

    O fi fost mai nervos duminică 🙂

P

29 April 2013 at 15:51

Meniul zilei era trecut ca fiind 12 lei pe internet dar acolo am constatat ca era 15 lei, iar apa nu era inclusa in pret. A durat foarte mult comanda iar servirea lasa de dorit!!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul