Fiind nu demult în concediu pentru vreo două săpătămâni, am avut ocazia de a face un mic tur al restaurantelor, şi mai fancy, dar şi mai puţin fancy de prin Timişoara. Bineînţeles, voi vorbi despre fiecare-n parte, aici.
După Tenpizza şi Papa Sam, mi-am zis mie că nu pot rata şi de această data unul din Restaurantele Casa Bunicii. Mai mult decât atât, fiindcă aveam in vizită un veritabil cetăţean american la mine, Casa Bunicii părea locul ideal pentru a-i arăta concret cum se mănâncă la noi prin Banat. 😉
Dintre cele două restaurante Casa Bunicii, noi am ales Casa Bunicii 2, care este exact vis-a-vis de Biserica din Sinaia, chiar lângă clădirea Iosefin Residence Apart Hotel. Noi am ajuns acolo chiar la ora 12, ora la care restaurantul îşi deschide porţile în fiecare zi şi de cum am intrat, am fost trataţi aşa cum se cuvinte într-un restaurant care se respectă.
Fiindcă vremea era la acea dată frumoasă, am decis să ieşim pe terasă, care terasă este tare frumoasa, plină cu plante frumos întreţinute şi o linişte incredibilă pentru un local situat în centrul oraşului. De cum ne-am aşezat, tot mai mulţi oameni au început să apară, oameni care par clienţi fideli ai localului şi care comandau, în marea lor majoritate, meniul zilei.
Meniu
Meniul variat îţi cam dă bătăi de cap şi nu ne-a fost deloc uşor să ne alegem ceva, iar eu atentă la cele mai mici detalii, am fost cucerită de modul în care este descris aproape fiecare produs, în aşa fel încât te face să-ţi imaginezi exact cum va arăta în farfurie. Ca să vă exemplific, eu am ales:
- Piept de pui cu sos de mere – 220 de grame, a cărui descriere suna cam aşa: Daca vă gătea aşa ceva bunica când eraţi mici, atunci ştiţi deja că alături de pieptul de pui vine un sos delicios din mere dinstuite în unt şi asezonate cu scorţişoară. Mai ca-n Banat de atât nu se poate! 😀
- Orez cu ciuperci şi caşcaval – 250 de grame
Ca să fiu sinceră, aveam aşteptări mari faţă de acel sos de mere care speam eu să aibe un gust ca la buni acasă, lucru care din păcate nu s-a întâmplat. Nu zic că nu a fost bun, puiul a fost fraged şi tare bun, dar i-a lipsit acel ceva şi am avut senzaţia că nu era deloc condimentată mâncarea.
Orezul, pe de cealaltă parte, a fost delicios, proaspăt cu bucăţi mici de ciuperci şi caşcaval care să echilibreze puţin dulceaţa din sos.
Prietenul american a avut şi el ceva dificultăţi în a se decide, neştiind dacă să meargă pentru Frigărui de pui ca-n Basarabia sau Steak de pui pomodori.
Până la urmă s-a decis şi a ales:
- Steak de pui pomodori – 250 de grame. Facem întâi un piept de pui pane şi-l prăjim pe grătar. Adăugăm sos de roşii, bucăţi de mozzarella şi gratinăm în cuptor câteva minute.
- Cartofi bănăţeni cu praz – 290 de grame. Cartofii îi tăiem în lungime şi-i prăjim până devin aurii. Separat, tragem prazul la tigaie doar cât să-şi lase dulceaţa apoi amestecăm cu cartofii, asezonăm cu sare şi piper şi legăm cu puţină smântână.
Nu am auzit nici un fel de plângere din partea asta, pe semne că mâncarea a fost pe gustul lui. Eu personal am degustat puiul cu sos şi mozzarella şi îi dau dreptate, a fost delicios!
Şi pentru că nu puteam pleca de acolo fără să vedem ce deserturi are Bunica de oferit, am comandat:
- un cheesecake (prăjitură cu blat de biscuiţi şi cremă fină de brânză ricotta) pentru mine, că doar v-am povestit eu mai demult cât de mare fană sunt.
Iar pentru americanul venit în vizită:
- Gateau au chocolat – 200 de grame – Facem un aluat fin din ciocolată, unt si făină pe care îl coacem în formă specială. Vi-l servim fierbinte cu îngheţată de casă în coşuleţ de zahăr ars pe pat de portocală şi cu puţin sos de vanilie.
Legat de deserturi numa’ cuvinte de laudă. Cheesecake-ul m-a dat pe spate, iar eu, care nu sunt fană îngheţată am gustat din desertul partenerului şi m-am îndrăgostit. Nu de el, ci de îngheţată! 😀
Ca băuturi am servit suc natural de mere şi Fanta de portocale.
Preţuri
Preţurile pentru o astfel de masă sunt cam la modul următor:
- Piept de pui cu sos de mere – 16,99 RON
- Orez cu ciuperci şi caşcaval – 5,99 RON
- Steak de pui pomodori – 16,99 RON
- Cartofi bănăţeni cu praz – 7,99 RON
- Cheesecake – 9,99 RON
- Gateau au chocolat – 12,99 RON
- Suc de mere – 6,9 RON
- Fanta – 4,9 RON
Nici prea mici, nici prea mari aş completa eu, dacă luăm în calcul întreagul context! 🙂
Concluzie
Deşi mă aşteptam ca mâncarea să fie o ţâră mai savuroasă, per total experienţa la Casa Bunicii a fost una tare frumoasă la care un rol important au avut servirea ireproşabilă şi ambianţa plăcută. Eu cu siguranţă mai trec pe acolo să văd ce alte bunătăţuri are Bunica de oferit.
Zilele senine si fericire la Nora | FoodCrew
[…] îngheţată asortată -6,30 lei […]
Casa Don - elegant dar putin cam scump | FoodCrew
[…] și farfuria la mine, mi-am dat seama că a meritat așteptarea. Pentru felul principal am ales piept de pui cu roșii aromate și legume sote. Bună alegere, […]
Mancare ca la bunica acasa | FoodCrew
[…] prima mea experiență la bunica acasă v-am povestit acum ceva timp, cam prin octombrie dacă bine îmi aduc bine aminte. Bine, atunci era […]
Rafinament la bunica banateana | FoodCrew
[…] mă gândesc cu poftă să trec din nou pe la Bunica, de data aceasta la numărul 2! Voi ați fost acolo? Tweet !function(d,s,id){var […]
The Cheesecake Factory-definitia rasfatului | FoodCrew
[…] până acuma măcar una din recenziile mele știu că ador prăjitura de tip cheesecake și că în puține locuri am găsit unul chiar pe gustul meu. După cum vă spune și titlu este clar că am popsit în […]
Piept de rata facut de bunica | FoodCrew
[…] trecută am trecut pragul celor de la Casa Bunicii 2 pentru a doua oară. Dacă prima dată a fost undeva prin septembrie anul trecut când vremea era încă superbă și ne-am putut bucura […]
Ziua de nastere la Casa Bunicii 2 | FoodCrew
[…] a fost garnitura perfectă pentru o masă sățioasă și sănătoasă. La desert i-am tentat cu cheesecake-ul despre care v-am tot povestit și toată lumea a fost […]
FoodCrew – Cină fancy la Belvedere
[…] că la un aşa nivel, servirea e pe măsura banilor pe care îi laşi acolo, adică foarte bună. Meniul nu este unul foarte […]
FoodCrew – Bunătăți fără carne la Casa Bunicii 2
[…] Cu toate că aveam deja stomacul plin, am poftit și un desert, foarte lăudat în prealabil de colega Nuți, care l-a încercat mai demult și i-a plăcut foarte tare. […]
Comentarii
Claudiu
Dar cu locurile de parcare cum stau? Nu stiam ca au deschis si in Sinaia; mai mergeam la Casa Bunicii cand aveam treaba la Romcapital. dar imi era groaza tot timpul de parcare
Nuți Foame
Este acolo o străduţă, Ady Endre cred că îi spune care are parcare pe lateral amenajată. Noi am mers cu taxi şi sincer nu am fost atentă cât de aglomerată e strada, dar din ce-mi amintesc eu de zona aia, e cam plin toată ziua.
Oricum, cred că e o idee mai bine decât la Romcapital. 🙂
Claudiu
Azi a fost a doua oara cand am mers la Casa Bunicii 2. De fiecare data am gasit loc de parcare (prima oara am fost cu 2 masini), dar am fost in jur de ora 12. De fiecare data am luat meniul zilei si de fiecare data a fost bun. Prima oara am avut…parca ciorba taraneasca, cu spanac si ceva rol de sunca cu piept de pui, o ceva salata, dar nu mai retin de care si o prajiturica la desert, iar astazi am avut la masa o supa de rata, cu ceva cartofi taranesti, un snitel de piept de pui, castraveti murati (fooooarte buni, dar putini, drept pentru care am mai comandat o portie; mi-a placut cand au venit ca erau reci si inca cu zeama in ei, ca si cand atunci ar fi fost scosi din butoiul din pivnita) si o galusca cu pruna, la desert. Totul bun, nimic de zis, nimic de reprosat. Daca chiar as vrea sa fiu carcotas as putea sa le reprosez faptul ca nu ma pot conecta la wireless-ul lor 🙂 dar asta cred ca e ceva cretinatate intre telefonul meu si echipamentul lor, pentru ca am mai vazut oameni care stateau pe tableta, pe net. Ce e un plus si un minus, depinde cum vrei sa privesti lucrurile, e ca jos in beci nu prea ai semnal, asa ca daca nu vrei sa fi deranjat, e locul potrivit. Ce mi-a placut astazi si a fost o surpriza placuta, e ca odata cu nota am primit si 2 cupoane de reducere de cate 5 lei bucata. Cupoanele astea pot fi folosite la o plata ulterioara, cu exceptia meniului zilei si nu pot depasi 50% din valoarea notei de plata. E un mod interesant de a-ti atrage noi clienti. Per ansamblu, totul a fost bine (poate prea bine 😀 restaurantul era gol, iar chelnerii erau liberi, drept pentru care imediat cum dadeai deoparte farfuria, aparea un chelner care si elibera masa, fara sa-ti lase timp sa iti faci siesta privind in farfuria goala 🙂 ). A fost o experienta placuta si o voi mai repeta (mai ales ca din ce am mai incercat pe la meniul zilei, au mancarea cea mai buna; pe locul doi ar veni Stradivarius, cred). Iar ca preturi….meniul zilei e 20 de lei; 2 meniuri + un cappuccino cu lapte si miere si o portie de castraveti murati (foarte mare; cred ca e cea mai mare portie de castraveti murati care am primit-o pe undeva) a fost 52.5 lei (daca bine-mi aduc aminte), ceea ce e rezonabil. Asa ca daca aveti timp 30 de minute, intrati la Casa Bunicii 2 si luati ceva de mancare. Pofta mare 🙂
Nuți Foame
Salut din nou,
Ne bucurăm i-ai vizitat pe cei de la Casa Bunicii. Şi eu pot confirma toate cele spuse mai sus de tine, inclusiv partea cu semnalul. Ce-i drept, au un sistem de marketing foarte bine pus la punct şi asta se pare că le aduce clienţi noi, care ulterior rămân fideli. 😀
Adriana orasan
Mancatea delicioasa,servirea jos palaria si locatia la fel,o sa revenim cu siguranta. Alba iulia