Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect: Restaurant Casa Yanka

Casa Yanka
Timișoara

Deoarece vara începe să se instaleze,  destul de timid, dar sigur şi fiindcă vremea teraselor a început, am pornit în căutare de terase frumoase şi atrăgătoare pe la restaurantele din Timişoara şi din împrejurimi. De data aceasta am ales împrejurimile şi foarte bine am făcut.

Tot am auzit de Restaurant Casa Yanka din Dumbrăviţa, dar nu am oprit niciodată să văd despre ce este vorba. Cum însă curiozitatea este mereu prezentă, în una din zilele frumoase cu soare, în care vroiam să încercăm ceva nou, am stabilit cu Ratatoullia să încercăm Restaurant Casa Yanka.

Situat pe strada principală din Dumbrăviţa, Restaurant Casa Yanka (restaurant cu specific mediteranean) este imposibil de ratat. Are la intrare o parcare suficientă pentru maşini, care se continuă şi în interiorul curţii restaurantului, deci problema cu parcarea este rezolvată.

De cum ajungi în curtea restaurantului, parcă eşti în cu totul altă lume. Terasa este foarte frumos amenajată. Sunt mulţi copaci, care asigură umbra plăcută şi răcoarea necesară. De asemenea este şi un mic lac amenajat cu pietre care mai de care mai drăguţe. Mesele sunt frumos aşezate, destul de răsfirat, astfel încât să te asiguri că nu aude nimeni ce discuţi. Dacă nu vrei să stai la umbra copacilor, nicio problemă. Există şi varianta de terasă acoperită, mai ales pentru zilele mai răcoroase, dar în care totuşi doreşti să te bucuri de aerul de afară. Chiar şi pentru copii există mult îndrăgitul loc de joacă. Şi să mai spunem că nu s-au gândit la toate.

intrare casa yanka

Salcie Casa Yanka

Lacusor Casa Yanka

Terasa Casa Yanka

Loc de joaca

Ajunse la ora prânzului, ne-am aşezat la o masă destul de aproape de apă şi cu ideea de a ne bucura de umbra copacilor. A fost bine că ne-am decis repede asupra mesei, deoarece cât de curând terasa a început să fie populată.

De cum ne-am aşezat a venit repede chelnerul cu o ofertă ce greu putea fi refuzată în alte condiţii şi anume, o pălincă din partea casei, deci mai ales pentru băieţi e bine de ştiut. Deoarece nu a avut trecere cu pălinca nu s-a lăsat descurajat şi a venit cu a doua surpriză, de data aceasta acceptată. Tot din partea casei, o porţie mai mult decât maaaaare de chips-uri, făcute în casă, însoţite de un sos răcoritor, puţin iute. De minune se potriveau şi foarte bine s-au nimerit. Aşa chiar poţi admira şi mai bine restaurantul şi, clar, nu eşti nervos sau agitat dacă întârzie mâncarea. Cât priveşte Restaurant Casa Yanka, mâncarea nu a întârziat să apară.

Antreu Casa Yanka

După ce am studiat meniul, care era destul de bogat şi amplu, astfel încât fiecare să-şi găsească ceva, ne-am hotărât pentru început pe un mix de bruschete (al prosciutto, cremoso, somon afumat, al tonno), variantă propusă şi acceptată, deşi nu era în meniu. Am continuat apoi cu o porţie de şalău meuniere, asezonat cu legume la grătar. Deoarece atmosfera era una chiar plăcută, am ales şi desertul casei, şi anume, Desert Casa Yanka.

Despre bruschete pot spune doar de bine. Varianta care ne-a atras cel mai mult a fost cea cu somon şi piure de mango. Cu totul specială, cu un gust fin şi rafinat de mango. Nici celelalte feluri nu au fost mai prejos. Cremoso avea un gust fin de cremă de brânză combinat cu busuioc proaspăt şi alte ierburi aromatice. Oricare din variante le-aş mai încerca cu proxima ocazie!

Alte bruschete Casa Yanka

Brurschete Casa Yanka

Bruschete direct Casa Yanka

Bruschete prim plan Casa Yanka

 

În aşteptarea peştelui, m-am răcorit cu o limonadă bună, bună, care m-a dus cu gândul la limonada făcută de mama.

Limonada Casa Yanka

Nu a durat mult şi m-am trezit în faţa mea cu o farfurie frumos aranjată care parcă te poftea şi îţi ura Poftă Bună! Mi-a plăcut că într-un recipient mic a fsot adus şi extra sos, în cazul în care nu era suficient ce aveam. Chiar nu s-au zgârcit de loc la sos, precum nici la restul ingredientelor, după cum vorbesc şi pozele. Şalăul era foarte bine făcut, cu precizarea că era şalău de Dunăre, deci pentru cunoscători, încă un punct în plus la restaurant. Sosul era puţin acrişor-dulce, iar legumele completau totul foarte bine. Nici la legume nu s-au zgârcit, erau de toate felurile, de la morcovi, ţelină, până la ardei şi roşii.

Salau bun Casa Yanka

Legume salau Casa Yanka

Salau Casa Yanka

Salau prim plan Casa Yanka

Sos Casa Yanka

Eram chiar foarte sătulă, dar gândul la blatul de vanilie completat cu cremă de ciocolată cu nuci şi stafide şi glazură de ciocolată, m-a făcut să încerc şi desertul. Porţia a fost chiar mare şi foarte gustoasă, vă recomand să nu rataţi dacă ajungeţi acolo.

Super bun desert Casa Yanka

Desert Casa Yanka

Desert prim plan Casa Yanka

Fiind aşa vrăjită de loc să nu uit să va spun despre preţuri, care sunt chiar decente:

  • Bruschete Al tonno (100 g): 7,5 RON;
  • Bruschete Al prosciutto (100 g): 11 RON;
  • Bruschete Cremoso (100 g): 11 RON;
  • Bruschete Somon Afumat (100 g): 11 RON;
  • Şalău meuniere (200 g): 29 RON;
  • Desert Casa Yanka (150 g): 10 RON.

Dacă nu v-am convins până acum să mergeţi la Casa Yanka, atunci măcar pentru servire să mergeţi. E unul dintre foarte puţinele locuri unde chelnerii chiar ştiu să se poarte. Noi am avut parte de un chelner foarte amabil, săritor şi mereu cu o soluţie, un chelner de nota 10+.

E bine că am descoperit Restaurant Casa Yanka, cu siguranţă voi mai merge, mai ales că au şi meniul zilei atât în variantă clasică, cât şi fitness!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Yanka

Adresă:
str. Petofi Sandor 79, Dumbrăvița
Telefon:
Website:

[…] genul de restaurant la care dacă ai avut șansa să ajungi, vei face tot posibilul să mai ajungi cât de […]

[…] încercaţi. Celălalt fel principal de mâncare pe care l-a comandat soţul meu a fost un file de şalau în sos de smântână şi cognac cu parmezan, creveţi, ciuperci şi sos Worchester. O combinaţie […]

[…] plăcut că totul a mers destul de repede. Comanda am dat-o la cinci minute după ce am sosit și în 15 minute ne puteam bucura de […]

[…] comandat o porție și pot spune că e mult prea mare pentru o singură persoană. Pe cât e de mare, pe atât e de bună. Mi-a plăcut că era mult mac […]

Comentarii

EuCeMananc

2 March 2014 at 22:29

Acum puteti comanda online, cu livrare la domiciliu sau birou prin EuCeMananc.ro

Vlad

8 March 2015 at 17:52

Serviciu execrabil, am asteptat 2 ore pentru mancaruri banale. Nu recomand

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul