Pizza Hawaii, fără briză, la San Marzano Cetății

San Marzano Cetății
Timișoara

Întâmplarea despre care scriu astăzi e de pe vremea când încă mai puteai sta la terasă în Timișoara și nu îți era rece. Da, este de acum vreo săptămână jumate.  Într-o după-masă călduroasă ne-am întâlnit cu niște prieteni dragi și aveam planul să mergem la Pizzeria La Maria. Ei bine, era închis la ora la care am ajuns noi și uite așa, schimbare de plan. Nu știu vouă dacă vi se întâmplă, dar eu, când trebuie să mă reorientez foarte repede, parcă scap din vedere unele variante. Și pentru că am vrut un loc cu terasă, am tăiat de pe listă deja câteva pizzerii (pe unele le vizitasem recent, altele nu ne-au lăsat o impresie prea plăcută, iar altele erau prea departe) și am ajuns într-un final la Pizzeria San Marzano din zona Cetății.

Mai cochetasem cu San Marzano din Complex (de mult apuse vremuri, la fel și locația), cu locația din Mall (cochetă și încadrată numai bine în tot ceea ce înseamnă Mall), iar acum , am ajuns la Pizzeria din Cetății.

Prima impresie a fost cam așa: ”Phoai ce cald e pe terasă aici!” Am căutat din priviri o masă și ni s-a sugerat să ne așezăm la o masă de 6 persoane pentru a nu ne înghesui la una de 4. Am apreciat acest aspect. Am luat loc și, fiind destul de flămânzi, am pornit la studiat meniul. Fiecare dintre noi și-a ales câte o pizza, iar eu voi povesti astăzi despre Pizza Hawaii ( le-am încercat și pe celelate de la masă și mă declar foarte mulțumită).

Pizza Hawai

A sosit destul de repede, iar la prima impresie arăta bine. Mi s-a părut cam mare și blatul puțin cam gros, dar am zis să gust și apoi să-mi formez părerea finală.
Pizza avea așa: mozzarela, sos de roșii, ananas, șuncă și oregano. Din punctul meu de vedere o pizza nu trebuie să conțină prea multe ingrediente. Cu cât e mai simplă cu atât e mai bună. Da, nu mi-a dezamăgit așteptările. A fost o pizza foarte bună, cu un blat subțire și numai bine copt ( s-a confirmat că nu e bine să te lași păcălit de imaginea exterioară), cu multă, multă mozzarella și cu ananas suficient. Pizza a avut ingrediente proaspete, combinate în proporții echilibrate, astfel încât experiența să fie una chiar plăcută.

Pizza Haway Terasa San Marzano

Pizza Hawai San Marzano

Pizza San Marzano

Prețuri și servire

Încep cu servirea care mi s-a părut surprinzător de bună. Am avut parte de un ospătar foarte calm, care nu ne-a zorit nici cu comanda, nici cu nota de plată (nu a dat niciun semn cum că ar fi indicat să mâncăm repede și să plecăm), totul decurgând în ritmul normal. A știut ce are de făcut și mi-a plăcut.
Despre prețuri, pot spune că am fost puțin surprinsă. Eu una mă așteptam, ca fiind o pizzerie de cartier, prețurile să fie mai normale. Dar cred că ideea de San Marzano e la fel de scumpă indiferent unde e amplasat restaurantul.
Pizza Hawaii a costat 20, 90 lei și a avut un gramaj de 500 g. E mult sau e puțin, rămâne la latitudinea fiecăruia.

Per ansamblu, am fost mulțumită atât de pizza cât și de servire. Locația nu avea nimic special, sau poate nu am observat eu. Ca o sugestie, poate niște scaune mai comode ar fi indicate.

Da, în continuare e bună pizza de la San Marzano! Voi ce alte locații ați recomanda în Timișoara, unde să fie și terasă?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

San Marzano Cetății

Adresă:
B-dul Cetății nr.79, Timișoara
Website:

[…] pizza am ales o pizza Hawaii, cu șuncă și ananas și o Prosciutto Funghi. Au venit pe farfuri mari albe, deși ne așteptam […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul