Restaurant Berlin, un prânz deasupra Sibiului

Berlin
Sibiu

Am ajuns în Sibiu într-o zi de vineri, în august și spre surpriza noastră, foarte multe restaurante erau rezervate pentru botez sau alte evenimente. Singurul noroc este că Sibiul nu duce lipsă de restaurante frumoase și mâncare bună. Așa că pașii noștri s-au întreptat spre un restaurant cu terasă… și ce terasă… Restaurantul Berlin se află la etajul superior al unei clădiri cu cinci niveluri și se bucură de priveliște de vis asupra orașului și a munților din fundal.
terasa berlin

Terasa este mare si spațioasă, iar umbrelele iti ofera adăpost sub soare. Totuși nu cred că e foarte plăcut să mănânci într-o zi toridă de vară. Problema se rezolvă dacă alegi o masă în interiorul restaurantului care e destul de spațios și frumos amenajat.

terasa restaurant berlin

Meniul german

Restaurantul este cu specific german, drept urmare cârnăciorii picanți sunt la loc de cinste în meniu. Nu veți avea foarte multe opțiuni pentru pânz dar cu siguranță veți găsi ceva care să vă placă, de la cârnați nemțești cu salată de cartofi, la cârnați în sos curry până la antricot de vită sau șnițele în diferite variante. Ofertele sunt prezentate în meniu complet, fiecare preparat din carne are lângă o garnitură predefinită și eventual o salată sau murături. Noi l-am parcurs rapid și am optat pentru început să ne răcorim cu două limonade de fructe de pădure cu 12 lei una.

limonada de zmeura berlin

După care, eu am decis să comand un Șnițel ”Lady” cu salată de vară, la prețul de 22 lei. A fost gustos tare, chiar dacă șnițelul era puțin îmbibat cu ulei, era de așteptat până la urmă. Cât despre salată… o divinitate. Niciodată  nu am mâncat o salată atât de simplă și de gustoasă. Are un dressing foarte fresh și ușor, salată verde, roccola și mărar proaspăt. Tare mi-a mai plăcut!

snitel lady

De celălalt capăt al mesei, cu 29 de lei, s-a comandat frigărui de piept de pui cu ciuperci, ceapă și ardei gras, cu garnitură de cartofi prăjiți. Am înțeles că ciupercile au fost tare gustoase, eu nu prea le suport așa că am zis pas la gustat. Cartofii au fost tăiați în bucăți mari și cu condimente din belșug.

frigarui de pui berlin

Ca idee generală, mi-ar fi plăcut să existe mai multe opțiuni în meniu, spre exemplu la supe erau doar două feluri de supă cremă și la desert, din nou, foarte puține. Locația e frumoasă și liniștită, curățenia e la ea acasă, inclusiv la baie, iar 75 de lei pentru un pânz e decent.

Ca fapt divers, vă spun că înaintea noastră a urcat cu liftul un distribuitor și cred că a scăpat ceva pe jos că mirosea tare rău a pește. Dar, o oră mai târziu când am plecat, liftul era curat și mirosea a dezinfectant. Deci, tind să cred că iau în serios treaba asta.

Cât despre servicii, au un personal amabil care te întâmpină frumos de cum se deschide ușa liftului. Ne place! Nu ezitați să le treceți pragul, noi tare am vrea să gustăm și cârnăciorii nemțești.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:34:"Str. Dorului, nr. 20, et. 5, Sibiu";s:3:"lat";s:17:"45.78383669999999";s:3:"lng";s:18:"24.152274300000045";}

Berlin

Adresă:
Str. Dorului, nr. 20, et. 5, Sibiu
Telefon:

Comentarii

Paul

19 September 2014 at 14:07

Incercati si restaurantul MAX din Sibiu, pentru o cina. Mie mi-a placut, atmosfera e placuta si mancarea buna. Chiar daca e un restaurant cu pretentii, preturile nu sunt naucitoare.

    Muffin Queen

    19 September 2014 at 14:33

    Mulțumim pentru sugestie, am primit mai multe recomandări pentru MAX, facem tot posibilul să ajungem și acolo. Sau poate primim o recenzie de la cei care au fost deja. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul