Un mic dejun demn de un oraș regal

Curtea Veche
Curtea de Argeș

Există locuri în țară unde te oprești cu drag atunci când ești pe drum. Locuri în care atmosfera, mâncarea bună și oamenii amabili te fac să te simți ca acasă. Unul dintre aceste locuri este Curtea de Argeș. Nu a existat dată să trecem Transfăgărășanul fără să nu ne oprim pe aici. Și pentru că mereu au fost foarte înfometați, nu ne-a lăsat stomacul să încercăm prea multe, așa că am mers acolo unde știam deja că mâncarea e foarte bună și vine repede, la Curtea Veche.

Declarat oraș regal în luna mai a acestui an, Curtea de Argeș are o atmosferă molipsitoare de liniște și căldură. Străduțe înguste, case vechi, parcuri, biserici și mănăstiri fac din acest loc o frumoasă atracție turistică. În spiritul orașului, și Curtea Veche păstrează specificul locului și te surprinde într-un spațiu în care modernul și tradiționalul se împletesc în armonie.

Micul dejun la Curtea Veche

Ne-am bucurat să găsim deschisă terasa, așa că am păstrat gegile și ne-am trezit în răcoarea dimineții. Date fiind temperaturile scăzute, poate fresh-urile de portocale comandate nu au fost cea mai inspirată alegere, însă erau mult prea potrivit pentru micul dejun copios pe care îl comandasem.

fresh de portocale

Și pentru că ne-am așezat la masă doi pofticioși, în scurt timp masa avea să se umple cu bunătăți. Pentru început am comandat două omlete:

  • una țărănească cu ouă, ceapă, ardei gras, roşii, mărar, telemea și bacon;
  • una cu șuncă și cașcaval.

Ca impresie, omleta e foarte mare și foarte sățioasă. Nu are nimic special, dar e delicioasă. Brânză din belșug, bine făcută, e un deliciu pentru cei obișnuiți să mănânce bine la prima masă a zilei. Aș fi vrut să comand focaccia lângă, dar era mult prea dimineață și mi-au spus ca le ia prea mult să încălzească cuptorul, nu erau obișnuiți să primească comezi de pizza la ora aia. (era 8 dimineața)

omleta cu cascaval

Și pentru că eram convinși că omleta va fi mică, am luat și o salată de roșii cu telemea. Am reușit cu greu să o împărțim pentru că la câtă brânză era deja în omletă, nu prea mai era loc și de salată.

salata de rosii

Și pentru că pofta de focaccia nu mi-a fost potolită, am comandat o porție de bruschete. O minunăție! Nu… nu seamană ele tocmai a bruschete, dar vă asigur că sunt grozave. Feliile de baghetă cu cuburi de roșii și usturoi sunt acoperite de o crustă de mozzarela rumenită. Aproape că le-ai fi putut numi mini-pizza. Tare, tare bune!

bruschete

Dacă treceți pe acolo, să vă așteptați la porții mari, să nu comandați, așa ca noi, toate bunătățiile în același timp. Noi am luat și o porție mare de unt cu gem, care deși au fost destul de bune, abia am reușit să le mai gustăm.

unt cu gem

Servicii

Având în vedere că am fost primii clienți, într-o zi de duminică dimineața, ne așteptam ca lucrurile să se miște mai greu, dar nu a fost așa. Am fost întâmpinați cu zâmbetul pe buze, am fost serviți cu multă amabilitate și comanda a fost adusă relativ repede. Mi-ar fi plăcut totuși ca bruschetele să vină în același timp cu omleta. Nu știu din ce considerente au fost aduse la final. Probabil a uitat omul de ele! 🙂

Ca să nu ziceți că mințim când spunem că au prețuri bune, uitați cât ne-a costat micul dejun:

  • fresh de portocale 2 x 9 lei;
  • omleta 2 x 8 lei;
  • bruschete 14 lei;
  • sata de roșii cu telemea 5,5 lei;
  • unt 4 x 1,5 lei;
  • gem 2 lei;
  • pâine prăjită 0,9 lei.

Un total de 62,4 lei pentru un mic dejun foarte sățios.Nouă ne place aici. Se mănâncă mult și bine, iar prețurile sunt decente.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:53:"B-dul Basarabilor, nr. 121, Curtea de Argeș, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.1438099";s:3:"lng";s:18:"24.676026099999945";}

Curtea Veche

Adresă:
B-dul Basarabilor, nr. 121, Curtea de Argeș
Telefon:

Comentarii

Eu

11 December 2014 at 19:58

Si pana satenii sunt peste Timisoara la capitol mancare.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul