Un pânz lejer în Mamaia pe Terasa Andreea

Terasa Andreea
Mamaia

Cum august e luna concediilor, iar Mamaia destinația favorită a românilor, am zis să vă povestesc câte puțin despre terasele drăguțe de pe faleză. Recunosc că nu mi-am făcut temele de acasă și nu am ales cele mai frumoase restaurante. Era o zi semi ploiasă, ne-am plimbat o bucată lungă de timp să admirăm marea agitată și ne-a luat foame pe nepregătite. Așadar am dat fuguța la prima terasă care mai avea locuri libere și am fost întâmpinați de aceeași ospătari extrem de serviabili, bănuiesc că îi știți deja dacă ați mai fost prin stațiune. Ne-au preluat de la ușă, ne-au condus la masă și ne-au oferit meniurile împreună cu recomandarea bucătarului pentru ziua respectivă.

Meniul e stufos și promite porții generoase, mâncarea e un fel de tradițională combinată cu fast-food. Adică găsiți de la ciorbe de toate felurile până la crispy cu sosuri. Gama de produse e foarte diversificată.

Prânz cu porții generoase

Am început prânzul cu o ciorbă de legume și una de pui. Porțiile foarte generoase, aduse calde cu un coș de pâine lângă, aproape că a fost prea mult pentru mine. De obicei nu fac față unor porții atât de mari și sfârșesc prin a mânca câte jumătate de porție să pot trece prin toate felurile de mâncare. Știu că e risipă, nu vă sfătuiesc să faceți la fel.

ciorba de legume

Ciorbele sunt consistente, nu sunt foarte unse iar legumele erau proaspete, nu congelate. Aveau un gust pronunțat și aveau acel iz de ciorbă făcută acasă.

ciorba de pui a la grec

Când a venit felul principal m-am simțit exact ca în restaurantele tip cantină din complexul studențesc din Timișoara (probabil sunt cam peste tot). O felie gigantică de carne, mult ulei și multe sosuri. Eu mi-am comandat platoul Andreea care conținea un snitzel de pui, un cartof la cuptor cu brânză și o salată de varză cu morcov. Nu mi-a plăcut că au adus cartoful în folie de aluminiu, dar dincolo de asta nu era nici foarte bine făcut iar brânza nu avea niciun gust.

platou andreea

Comeseanul alesese mai bine și a mers cu un piept de pui cu legume ratatouille. Foarte bune legumele, ușor dulci, nu foarte făcute. O combinație bogată de dovlecel,  ceapă roșie și verde, ardei, roșii și vinete. Gustos și sănătos. Meritau o farfurie mai frumos aranjată. 

ratatouille

Impresii generale

Servirea a fost impecabilă. Chelnerul a știut exact ce să vorbescă și când să vorbească, ne-a răspuns la toate întrebările, a zâmbit politicos și ne-a mulțumit la final. Ne așteptam ca amabilitatea să se oprească în momentul în care ne așezăm la masă, dar nu fost așa. Cu aceeași căldură cu care am fost întâmpinați ne-a servit tot prânzul.

La mâncare mai este de lucru, dar având în vedere câtă înghesuială era peste tot se pare că românilor le place genul acesta.

Pentru cele comandate, noi am plătit așa:

  • ciorba de pui – 9.5 lei
  • ciorba de legume – 8 lei
  • platou Andreea – 29 lei
  • ratatouille – 12 lei
  • piept de pui – 16.5 lei

Dacă stați puțin în concediu la mare, nu lăsați lucrurile în voia întâmplării. Aruncați un ochi peste restaurantele disponibile, citiți meniuri și cel mai important, vorbiți cu localnici. Un sejur în țară nu e cu nimic diferit față de unul în străinătate, în plus aici avem și avantajul că vorbim aceeași limbă. Ați fi surprinși cât de multe lucruri știu barmanii spre exemplu sau cât de prietenoase sunt fetele de la recepția hotelului.

Așteptăm povestea ta de vacanță, nu ezita să ne scrii să ne povestești unde ai mâncat bine în concediu.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Terasa Andreea

Adresă:
Zona Cazino, Mamaia
Telefon:

Comentarii

Florin

19 August 2015 at 23:18

Pare foarte organizat.

    Muffin Queen

    20 August 2015 at 10:42

    Da, la capitolul ăsta chiar stau foarte bine. Probabil fiind un mediu atât de competitiv încearcă să exceleze la capitolul servicii pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul