Benjamin Steakhouse: atmosferă primitoare și atenție la servire

Benjamin Steakhouse
Sibiu

Dacă ajungi înfometat prin Sibiu, poți să stai liniștit că ai multe locuri în care se mănâncă bine. Începând din Piața Mare și mergând ușor pe pietonală sau Piața Mică, întreg centrul vechi este împânzit de tot felul de localuri. Majoritatea arată drăguț, multe au un design mai deosebit și prețurile sunt acceptabile în cele mai multe locuri, având în vedere că vorbim de centrul unui oraș turistic.

Am zis să nu mai lăsăm lucrurile la voia întâmplării de data asta și am făcut un mic research să descoperim unde se mănâncă bine. Multe păreri împărțite, iar după cum aveam să ne convingem mai târziu – mâncarea bună e un lucru tare subiectiv.  După o zi de târg și multă plimbare, pe la ora prânzului am decis să luăm masa la Benjamin Steakhouse.

Restaurantul este foarte aproape de centru, pe strada Xenopol, în spate la Hotelul Împăratul Romanilor. Este un restaurant destul de mare, foarte primitor si cald.

Benjamin Steakhouse Intrare Craciun

Spațiul este bine compartimentat având loc de joacă pentru copii, separeu, camera pentru fumători și cameră pentru nefumători. Deși similare ca stil, fiecare compartiment are un design distinct, cu multe elemente de lemn și pete de culoare.

Benjamin Steakhouse Masa Interior

Benjamin Steakhouse Masa

Benjamin Steakhouse Interior Restaurant

Prânzul la Benjamin Steakhouse

Având în vedere că eram într-un steakhouse, vă puteți imagina că erau foarte multe preparate din carne de vită. Cu multe explicații și o chelneriță foarte amabilă, parcurgerea meniului a fost ușoară și deciziile au venit imediat. Prima opțiune a fost în trend: un Texas Cheeseburger.

Benjamin Steakhouse Texas Burger

În meniu descrierea era: carne tocată de vită, bacon și brânză Cedar. Bineînțeles că a avut și alte ingrediente pe lângă, lucru pe care nu îl apreciez niciodată. Descrierea produsului trebuie să fie exactă pentru că anumite ingrediente care vin extra s-ar putea să nu placă clientului. Nu a fost cazul aici, dar am mai pățit-o.  Burgerul a fost bun, mi-a plăcut cum a fost gătită carnea, chiar avea gustul specific de grătar. Pâinea putea să fie mai bună, iar cartofii nu mi-au plăcut. Deși au o formă foarte ingenioasă, do poți să iei sos mai ușor, sunt foarte uscați și s-au răcit în 2 minute.

La masă s-a comandat și o supă cremă de broccoli cu creveți. Supa a fost densă și gustoasă, iar creveții au venit separat, așezați pe farfurie. Un preparat bun, singura preferință personală ar fi fost să fie creveții mai crocanți. Benjamin Steakhouse Supa de broccoli

Data viitoare venim cu mai multă poftă de mâncare și încercăm o friptură de vită. Localul e de încercat. Atmosfera e frumoasă, mâncarea e destul de bună, servirea e impecabilă, iar curățenia la ea acasă.

Pentru prânz noi am plătit:

  • Texas Cheesburger – 26 lei
  • supă cremă de broccoli cu creveți – 14 lei

Prețurile sunt decente, inclusiv friptura de vită Angus e undeva la 70-80 lei. Per ansamblu a fost un prânz bun și un local în care vom mai reveni cu drag. Vă las cu un mesaj ”inspirațional” găsit la ei pe perete și vă invit să vă spuneți părerea despre local în rubrica de comentarii.

Benjamin Steakhouse citat vin

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Benjamin Steakhouse

Adresă:
Sibiu str. Xenopol 1, Sibiu
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul