Paste, vin şi relaxare La Pizzaccia

La Pizzaccia
Timișoara

Vineri seara, ca urmare a unei datorii mai vechi, am mers cu o prietenă la localul La Pizzaccia despre care am mai povestit la mine pe blog. Am ajuns în jur de ora 21 la restaurant şi ne uitam cu invidie la cei care prinseseră loc la mese 🙂

Toate mesele erau pline și ne întrebam dacă nu am făcut drumul degeaba. Pe lângă clienții de la mese, mai era un client ce venise să ia 2 pizza la pachet, așa că începusem să ne gândim la o revenire într-o altă dată. Proprietarul ne-a rugat să mai așteptăm cam 15 minute până se eliberează o masă, așa că am ieșit să facem o plimbare și să mai schimbăm două-trei vorbe până se eliberează masa.

La Pizzaccia

Când am revenit, o masa era liberă şi ne aștepta. Și de aici a început greul 🙂 Cu meniurile în față, nu reușeam sa ne hotărâm ce să comandăm. Cum am venit special pentru paste, am ales să comand şi eu o porţie paste. Am comandat carbonara, iar comeseana a comandat gnocchetti sardi. Dar pentru că era aglomerat localul și erau multe comenzi, mi s-a spus că va dura mai mult până va veni comanda mea de carbonara, așa că am ales să comand și eu ghocchetti sardi, datorită timpului mai scurt de preparare și servire.

Alături de paste am mai comandat o carafă de vin de 0.25l, să le facă mai ușor să alunece pe gât in jos. Prepararea a durat sub 20 de minute, cred, nu de alta, dar nu am stat chiar cu ochii pe ceas, dar cred că mai mult a durat până ne-am decis ce comandăm.

Vin carafa

Despre paste, numai bine. Ușor picante, gustoase, cred că le pot caracteriza drept cea mai bună experiență din oraș, în domeniul de paste, dar opinia mea nu e un punct de reper deoarece nu prea am consumat paste prin oraș. Partenera de supliciu a fost foarte încântată și mi-a spus ca asemenea paste a mai mâncăt numai in Italia, ea fiind mai mare consumatoare de paste, așa că tind ea o cred mai ușor decât pe mine.

Paste La Pizzaccia

Gnocchetti sardi

Vinul a fost ok, dupa spusele ei, dar nu foarte pe gustul meu, eu fiind un consumator înrăit de apă plată 🙂 Parmezanul era la discreție, nu ca în alte localuri unde nici măcar nu se știe când au avut ultima oară așa ceva, condimentele, pentru cine dorea, deosebite după cum se pot vedea în poze: oțet balsamic, sos picant făcut în casă (pentru că nu au ketchup) şi sare de mare.

Parmezan

După paste, partenera a primit din partea casei o porție de tiramisu, asta pentru că a laudat atât mâncarea, inclusiv data trecută când am fost :). Că tot vorbim de tiramisu, acesta este foarte bun, nu de alta, dar am furat şi eu un pic din el. Eu m-am mai prostit puţin cu aparatul foto și am făcut niște poze prin local (care între timp se mai degajase, mai era doar o masă ocupată, în afară de a noastră).

Tiramisu

Per general, experiența a fost foarte placută, singurul lucru ce se poate reproșa este locul mic, dar după cum am stat la povești cu proprietarul localului, am aflat că după sarbători se va începe extinderea localului. Eu, cârcotaș de felul meu, nu sunt mulțumit cu o extindere, ci aș vrea și o mutare într-o zona mai ușor accesibilă, dar asta poate la o viitoare extindere a afacerii 🙂

Ca preţuri, nu mai rețin exact, dar pastele erau în jur de 20 lei porția, vinul la 0.25l 11 lei și apa plata la 0.5l 5 lei. Alte impresii – mergeți acolo mai mulți, pe burta goală și comandați cât mai multe, să vă puteți bucura de gustul fiecărui produs 🙂

Poftă mare!

Recenzie trimisă de Claudiu. Dacă doriţi şi voi să ne povestiţi mai pe larg despre experienţele voastre mai mult sau mai puţin plăcute de la restaurante, trimiteţi-ne un articol cu poze la adresa posta@foodcrew.ro. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Pizzaccia

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul