Paste mediocre la Pizza Hut

Pizza Hut
Timișoara

Sunt fan Pizza Hut de când au venit în România. Fan când vine vorba de salatele pe care ţi le prepari singur, paharele de sifon (mai ales pentru perioadele de deficit monetar), bruschetele cu aromă de usturoi şi, nu în ultimul rând, paste. Şi pizza e bună dar, mai ales în ultimii ani, s-a scumpit nejustificat şi s-a micşorat până a ajuns cât un langoş. Mă refer la pizza normală, de o persoană.

După ce nu i-am mai călcat pragul vreo 6 luni, am ajuns ieri după-amiază la noua locaţie din Mall, în locul magazinului Leonardo, etajul 1, pentru cei care nu le-au trecut încă pragul. Ce m-a frapat prima dată a fost că e un restaurant deschis, fără geamuri sau uşi la intrare şi totuşi, cu câteva mese ocupate de fumători care pufăiau de zor. Cireaşa de pe tort (sau, mai bine zis, bomboana de pe colivă) a fost marele anunţ cu “Interzis fumatul, amendă bla bla” din restaurant care tronează în apropierea intrării, pe un perete. Şi totuşi, angajaţii nu reuşesc sau nu vor (ca să nu-şi piardă clientela) să impună această regulă dată fiind şi inexistenţa unui spaţiu separat pentru nefumători. În sfârşit…

Am ochit o masă departe de fum şi am primit meniurile extrem de rapid. Ştiam că au o ofertă de pizza nouă dar, până la urmă, preţurile destul de mari şi gramajele mici (pizza normală între 270 şi 380 gr. la 20 lei) ne-au condus spre pagina cu paste. Unde, iar, am avut un şoc pentru că şi acestea erau scumpite. Până la urmă, ne-am decis la o porţie de paste cu somon şi roşii cherry (20 lei) şi una de paste cu sos de smântână, trufe şi hribi (19 lei), o cafea pentru mine şi o bere la halbă pentru Mr. V. După bunul obicei al restaurantelor din Mall, berea a venit caldă. Toată lumea face economie la curent, se pare. Deci, o bilă cam neagră. Cafeaua a fost ok.

Acum, despre porţiile de paste. La gramaj, maxim 300 gr. dar, puse într-o farfurie adâncă mare cam cât o găleată. Pe o masă de 2 persoane, abia au încăput. Numai eu nu înţeleg care e moda cu farfuria maaaareee şi mâncare micăăăă, în centru, ştiu, nu e nevoie să mă trageţi de mânecă. Porţia mea, bunicică, câteva bucăţele de somon făcut la abur din ce mi-am dat seama, şi vreo 3 roşii cherry tăiate jumătăţi plus ceva condimente. Bunuţ şi săţios pentru o cină. Totuşi, aş mai fi mâncat.

Paste cu somon şi rosii cherry la Pizza Hut în Timişoara

Porţia lui, în schimb, durere. Din trufe (da, îmi şi închipuiam că PH o să aibă bani de investit în trufe), hribi (hai, că ăştia se găsesc) şi smântână, s-a ajuns la paste mâzgălite cu un sos apos albicios şi cu unele urme minuscule negre care erau probabil ciupercile. Nu se ştie de care ciuperci, erau mult prea mici. Fără gust, nici măcar sare nu aveau.

Paste cu hribi şi smântână la Pizza Hut în Timişoara

Noroc cu cele două felii de bruschete la cuptor cu usturoi şi ce bănuiesc eu că a fost oregano care se dau gratis pentru fiecare porţie de paste şi au mai salvat situaţia.

Bruschete cu usturoi şi unt la Pizza Hut în Timişoara

Serviciile au fost ok, spaţiul este mult mai mic decât în fosta locaţie (Curtea de Onoare parcă se cheamă, sub Sprider) şi chelnerii ajung mult mai repede la orice masă. Toalete nu au, se folosesc cele ale Mall-ului.

În concluzie, preţuri mari pentru calitate aşa şi aşa. Nu cred că mai merg pe-acolo în curând şi din cauza mâncării, şi din cauza fumului. Păcat, îmi plăceau înainte…

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizza Hut

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:
Website:

[…] eu şi americanu’, am fost acolo de vreo 2 ori în ultima lună. Prima dată am luat cina la Pizza Hut că doar o pizza merge bine seara după 2 ore obositoare de […]

[…] alte cuvinte, fie că vom mânca la McDonald’s, Pizza Hut sau KFC nu vom prea avea de ales când vine vorba de băuturile răcoritoare. Destul de […]

Comentarii

Cârtiţoiu'

27 September 2011 at 8:11

Să ştii că şi la Mac berea-i caldă, aşa că io tind să cred că are legătură şi cu lanţurile de fast-food, nu numa’ cu locaţia.

    Veveriţa Mâncăcioasă

    27 September 2011 at 9:36

    Eu tind sa cred ca are legatura cu Mall-ul. Acum vreo 2-3 saptamani am fost la San Marzano si am primit tot o bere calda. :-)))
    La Mc n-am avut placerea sa gust bere.

Cârtiţoiu'

29 September 2011 at 12:04

Io am gustat bere la Mac în centru. Numa’ bere că la mâncare lor de carton nu mă bag… Şi 1. au adus-o undeva din spate… adică s-or uitat la noi ca la urs când le-am cerut bere, 2. era caldă, 3, cred că jucaseră fotbal cu dozele că am turnat un deget de bere în pahar şi restu’ de o palmă jumate era spumă.

Veveriţa Mâncăcioasă

30 September 2011 at 7:42

Daca zici tu, te cred. Or avea toti o problema cu frigiderele.:-)))

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul