Chiar e mâncare mișto la Misto

Misto
Timișoara

Da, știm că e mișto restaurantul, dar chiar de numește Misto (înseamnă amestec/combinație în limba italiană). Și vine de la meniul cu preparate atât cu specific italienesc cât și cu specific american, un amestec de tradiții și arome care te cucerește. Situat în centrul Timișorii, pe Eugeniu de Savoya, micul bistro este cochet, cu un aer urban și o notă personală. Atmosfera caldă, servirea amabilă și promptă ne-au întâmpinat de fiecare dată când le-am trecut pragul.

Meniul e scurt, ușor de parcurs, sună apetisant și abundă cu preparate deosebite. Aici veți găsi spre exemplu halloumi (care e destul de rară în Timișoara), carne de vită de calitate superioasă sau paste făcute în casă, de bucătarul lor. Poveștiile din spatele detaliilor și implicarea proprietariilor se vede și se resimte nu doar în mâncarea bună care îți este servită ci și în ambianța care se creează. Și merită un ”Jos pălăria!”, în restaurant nu se fumează.

Pentru început ne-am uitat la băuturi. Deși observasem că au o selecție destul de bună de vinuri autohtone, aveam un singur băutor de alcool la masă care s-a resemnat și și-a luat un pahar de rosé. Eu am luat un Red Apple, varianta mai dulce puțin a clasicului Green Apple, iar la masă s-au mai comandat două limonade cu ghimbir. Surpriza plăcută a fost că la comandă am fost întrebate dacă dorim să fie o aromă subtilă sau puternică, ceea ce e foarte de apreciat, având în vedere cât de puternic e ghimbirul.

Red Apple Misto

Una dintre prietenele mele ar fi vrut supă cremă și a fost încântată că de la bucătărie am primit vești bune. Deși meniul nu cuprinde supe creme, la meniul zilei serviseră supă cremă de roșii și le mai rămăseseră două porții. Una am devorat-o noi. Spumoasă, cu gust intens de busuioc, nu foarte acidă, suficient de acră dar o idee puțin cam sărată pentru gustul nostru, supa a fost o încântare pentru papilele gustative. Ce-i drept că ar fi mers niște crostinii cu gorgonzola lângă, dar deja intrăm la pretenții.

Supa cremă de roșii

După supă, a trebuit să încercăm faimoasele paste făcute după rețeta proprie a bucătarului, chiar acolo în bucătaria restaurantului. Nu ne-au dezamăgit deloc. Cu consistența specifică, pastele au fost dense și gustoase, fierte ca la carte. Am încercat o porție de parppadelle blognese care m-au cucerit. Bucățile mari de carne de vită, fără grăsime, cu un sos condimentat și gustos turnat din abundență peste paste, au fost un deliciu.

Parppadelle bolognese

Tot la masă s-a mai adus și o porție de tagliatelle forestale. Cu sos de smântână, cu ciuperci și suncă, au fost fine, intense ca aromă și sățioase.

Tagliatelle forestale

Am încheiat seara cu două porții de desert. La desert veți găsi specialitatea casei, adică în fiecare zi altceva. Am tras cu urechea și am auzit că ar avea tiramisu, lava cake, panna cotta și tort semifredo. În seara în care am fost noi serveau panna cotta cu fructe de pădure sau cu ciocolată. Am mers pe varianta clasică și am încercat-o pe cea cu fructe de pădure. Foarte bună! Personal, de cele mai multe ori evitam acest desert pentru că îmi părea mereu fad. De această dată panna cotta a fost cremoasă, fină și foarte gustoasă.

panna cotta misto

Deși face parte dintr-o întâmplare separată, trebuie să vă recomand și burgerii Misto. Cei cu carne de vită mi-au căzut cu tronc. Sunt fragezi, carnea e suculentă, dar bine gătită, chifla proaspătă, catofii serviți cu puțină coajă și foarte condimentați, lângă sosul de brânză pufoasă, au fost o adevărată experiență culinară. Singurul minus a fost salata, care posibil să nu fi fost foarte prospătă, unele frunze fiind puțin amare. Și prezentarea e foarte practică, pe lângă că arată bine.

Burger Misto

Vă spun fără reținere că în materie de mâncare a urcat în topul preferințelor mele, proprii… și personale. 😀 Cel mai mare dezavantaj pe care eu îl văd și care m-a incomodat destul de tare e ventilația proastă din restaurant, motiv pentru care a și primit din partea mea o penalizare la capitolul curățenie. Având în vedere că au bucătărie deschisă, tot mirosul se trage în restaurant. Și uneori e chiar foarte puternic. Seara în care am fost în vizită a fost foarte răcoroasă și s-a ținut ușa deschisă pentru a scoate mirosul, ceea ce a însemnat că înăuntru a fost destul de frig. Sper să rezolve problema, mâncarea și localul merită apreciate la adevărata valoare. Pe lângă asta e puțin ciudat că intrarea la bucătărie și cea de la baie sunt alăturate, mi-ar fi plăcut să fie altfel, dar spațiul probabil nu permitea.

Dincolo de aceste mici neajunsuri, vă zic neapărat să mergeți să încercați mâncarea celor de la Misto. Am văzut că au și o mică terasă.

Nu aș putea să vă spun foarte multe despre nota de plată, din păcate am rătăcit bonul fiscal. Supa cremă e undeva la 9 lei, pastele vreo 24 lei și burger-ul parcă era 25 lei. Știu că nu erau prețuri mici, dar eu zic că se regăsesc în calitatea produselor din farfurie.

Dacă ați fost deja, nu ezitați să ne spuneți ce impresie v-a lăsat . 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Misto

Adresă:
str. Eugeniu de Savoya, Timișoara
Telefon:

Comentarii

wooster

2 July 2015 at 17:45

Ma voi pronunta doar asupra burgerului care in opinia mea arata teribil in comparatie cu ce se gaseste in alte locuri din oras

Anonim

2 July 2015 at 18:30

Well, well, well… De unde sa incepem? Pai mancarea mi s-a parut necomestibila. Hamburgerii au o carne cu compozitie de mici, dar erau arsi, desi i-am cerut in sange. Painea hamburgerilor este EXECRABILA. Are gust de pandispan de tort. Cartofii…. Piure. N-aveau niciun Dumnezeu. Sosurile nu le comentez pentru ca orice prost stie sa amestece maioneza, ketchup si un pic de usturoi. Burgerii de la Wake-Up si de la La Strada sunt INCOMPARABILI mai buni decat astia. Ba chiar as indrazni sa zic ca si pastele la fel.

Pastele alea Bolognese le-am luat si noi. In primul rand ca ala nu e Ragu Bolognese, e altceva. Deci nu e ce am comandat. N-are o usoara dulceata si savoare, carnea de vita aproape inexistenta.

Eu, unul, m-am saturat sa citesc review-uri din astea de 10* si sa constat absolut contrariul… Dar na, depinde care-ti sunt standardele. Pentru mine, mancarea acolo este necomestibila. Honest to God.

Designul e Misto.

Eu zic ca, una peste alta, daca e sa judecam strict mancarea, sunt alte localuri MUUUUULT mai bune in Piata Unirii unde poti manca… Am zis MULT? MUUUUUUUULT.

No offense.

    Muffin Queen

    3 July 2015 at 10:27

    None taken! Nu contest că se poate mânca mai bine în oraș, dar de acolo până la mâncare necomestibilă e cale atât de lungă! Nu știu dacă e o chestie de noroc sau de percepție dar ceea ce tu descrii e complet din alt film față de ceea ce eu am văzut în restaurant. Aștept și alte opinii, să vedem la final cum înclină balanța.

    Misto

    8 July 2015 at 17:31

    Multumim pentru comentarii, pentru pareri si recenzii. Va asteptam in continuare (si AndreiS si Claudiu) pe toti cei care apreciati un preparat de calitate, facut cu pasiune pentru toti consumatorii.
    Nu zicem ca facem cei mai buni burgeri sau cele mai bune paste, dar garantam calitatea ridicata a acestora!
    E dezgustator ce se intampla pe un blog de recenzii culinare si ne pare rau ca pe pagina pe care aparem noi trebuie sa se scrie comment-uri de prost gust. Desigur, fiecare are libertate de exprimare dar nu fiecare are bun simt (cu atat mai mult in farfurie:) )
    Noi dorim numai bine tuturor locatiilor din zona Unirii (si nu numai) si clienti cat mai prietentiosi si sinceri!

Paul

5 July 2015 at 14:21

Am fost de 2 ori, am mancat 2 feluri de burgeri si de fiecare data au fost gustosi.
– Chiflele nu se sfarama in mana, lucru pe care l-am patit in alte locatii (nu ma intereseaza provenienta lor atat timp cat sunt pe placul meu). Sunt un pic prea pufoase pentru gustul meu dar nu deranjant.
– Sosul casei e bun, nu e gretos si nici prea sarat, am gustat doar din acest fel.
– Cartofii la fel, buni, au fost adusi la masa calzi si nu sunt deloc uleiosi.
– Carnea nu e nici prea grasa dar nici uscata si nu a fost nici prea prajita dar nici cruda, mi-a placut. Parea a amestec de vita cu porc, dar nu sunt sigur de asta.

Servirea este de nota 10 cu felicitari, localul arata foarte bine, primitor. Un MARE plus, este local de nefumatori. La fel ca in cazul vostru, pt mine a urcat in top 3 al localurilor din zona Unirii.

Ana

6 July 2015 at 15:50

Hai ca m-ati facut curioasa. Am mancat burger de la La Strada si puteam sa jur ca mai rau de atat nu se poate.

    Muffin Queen

    6 July 2015 at 15:53

    Așteptăm impresii după ce îl încerci.

AndreiS

6 July 2015 at 21:50

Am ajuns la concluzia ca nu ai unde manca un burger bun in oras. La Strada mi se pare umflat rau de tot si nu stiu de cine. Cel mai oribil burger pe care am incercat sa il mananc in viata asta si m-am si facut de rahat in fata unor cunostinte si prieteni cu burgeri lor.. Cheers la fel oribil, Wake Up cum ai noroc, mai bine mananci o pleskavita de Agil sau la MC daca ai pofta… Poate sa se supere toti de mai sus dar degeaba. Learn to do a burger !!

    Claudiu

    7 July 2015 at 17:04

    Te provoc sa incerci hamburgerii de la Delicious Times. Eu sunt mai mult decat multumit de acei burgeri.

    AndreiS

    7 July 2015 at 17:24

    Hmm nu am fost pe la Delicious Times asa ca am sa iti accept provocarea. Am inceput sa fiu reticient si sa imi fac eu acasa cand am timp burgeri. Merg pe mana ta Claudiu.

    Muffin Queen

    7 July 2015 at 17:26

    După ce îi încerci sperăm să revii să ne și spui cum ți s-au părut. Găsești mai multe informații despre ei aici: https://foodcrew.ro/2015/05/haine-noi-pentru-calitate-constanta-la-delicious-times/

    Cristi

    4 August 2015 at 15:26

    Eu nu stiu de ce zici ce zici de La Strada si Wake up. Absolut de fiecare data cand am mancat al ei (de peste 20 de ori) am mancat extraordinar de bine, atat burgeri cat si mancare a la carte.

    Daca zici “Learn to do a burger” de ce nu te duci tu sa-i inveti? Nu de alta dar din ce am discutat cu Victor, bucatarul de la La Strada, omu’ ala face asta de o viata si… din punctul meu de vedere… o face excelent.

Vlad

10 July 2015 at 20:31

Haha

Foarte tare, topic pentru Misto, si se termina la commenturi ca un fel de reclama la Delicious Times
– pentru domnul cu plescavita, decat sa iei de la Agil incearca pe cea de la Lera, vis a vis de Lucas ul de pe pietonala

Cat despre burgeri, imi plac, dar culmea nu prea am mancat in Timisoara nu i am incercat nici pe cei de la Delicious Times si nici de la Misto, doar de la Compromise, mi s-au parut decenti, parca un pic cam mici

Diana

7 August 2015 at 12:38

Ce am mancat la MISTO a fost fad sau necomestibil.
E drept ca am mers mai mult pe meniul zilei; dar si cand am comandat burger, nu m-a dat deloc pe spate.
Nu inteleg cum sunt unii care spun ca acolo e mancare de nota 10…

Poate nu am comandat eu ce trebuia; dar totusi sa fie diferente asa de mari intre preparate?

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul