Tortelloni cu esență de spanac de la Le Monelline

Le Monelline

De obicei Taglietella Țâfnoasă este pofticioasa numărul unu la paste, dar azi m-a lovit pofta de o porție, așa că am trișat și am comandat tortelloni de la Le Monelline. Am auzit multe laude despre ei, și întradevăr – au paste foarte gustoase. Or fi mai bune decât la Pomo d’oro?

Paste fancy, desert cremos, cola hipsteresc, branding bine definit și prețuri (destul de) mari.

Citiți despre toate acestea mai jos 

Porția de tortelloni

Italieni au o pasiune pentru taxonomia pastelor. Știați că există în jur de 350 de tipuri de paste? Nu se joacă. Dar nici Le Monelline nu se joaca când vine vorba de paste – chit că nu oferă 350 de tipuri, cele pe care le fac, le fac super bune.

Comanda mea de tortelloni de la Le Monelline a fost bazată pe culoarea din imagine. Paste verzi am mai văzut, dar acestea avea o descriere mult mai fancy:

tortelloni cu extract de spanac, umplutură de ricotta și spanac cu cremă de parmezan reggiano maturat 36 de luni”.

Nici nu comandasem încă și mă simțeam deja ca la un restaurant michelin.

Despre gust – nici un reproș. Pastele aveau culoare sănătoasă, semn că nu s-au zgârcit la ouă, iar textura nu era foarte moale (mă scuzați, erau “al dente”). Sosul de parmezan era senzația porției însă, chit că pe alături puțin cam sărat, dar așa e parmezanul.

Singurul reproș este legat de mărimea porției. Porția a fost perfectă pentru mine ca mărime…dar eu sunt operat la stomac (nu e mărimea standard). O persoană mai normală ca mine sigur nu s-ar fi săturat din atât. Tortelloni de la Le Monelline chiar respectă zicala lucrurile bune vin în porți mici. 

Pentru 220 de grame, am plătit 29 RON.

Crema de mascarpone & cola hipsteresc

Dacă tot am comandat tortelloni de la Le Monelline, o porție de desert pe lângă mergea perfect.

Nu am foarte multe de zis despre. A fost o porție mică, foarte spumoasă, dar ideală după paste. Deși la prețul de 15 RON, pot să zic că nu mai comand. Le Monelline au și alte opțiuni pentru desert, precum panna cotta, care este următoarea mea țintă pentru viitoarea comandă.

Pe modul totul merge mai bine cu o Cola, mi-a atras atenția că ofereau Curiosity Cola – nu mai încercasem până atunci, așa că adăugat o sticlă la final. Recomand să probezi dacă ești plictisit de Cola clasic.

Preț: 13 RON

O opțiune bună pentru când vrei paste delicioase

Le Monelline este o opțiune foarte bună pentru când te lovește pofta de paste ca la carte. Pot garanta pentru tortelloni de la Le Monelline în special.

Comanda aceasta m-a făcut curios să îi vizitez și live, când situația de afară v-a fi bună. M-a impresionat branding-ul lor – plasa cu numele și culoarea, tacâmurile și pastele în recipient personalizate. E clar că pun preț pe experiență, așa că așteptarea mea este ca și în local să fie frumos.

Dacă dorești să încerci o porție zilele astea, foloseste voucherul foodcrew15 pe foodpanda și primești 15 lei reducere la orice comandă de peste 30 de lei.

Poftă bună!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Le Monelline

Adresă:
Strada Episcop Augustin Pacha Nr. 5, Timișoara 300254
Telefon:
Website:

[…] sushi? Există Raku. Vrei paste artizanale, hand-made? Există Le Monelline. Te tentează o porție de coaste sau burger delicios? Este Craft […]

[…] Pasta e zucca, o sărbătoare a dovleacului și a pastelor. Împreună cu cei de la Le Monelline, restaurantul italian din Timișoara cu paste homemade, ca la italieni acasă au creat un meniu combo, compus dintr-o porție de tortellini în supă și […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul