Fiesta mexicană cu Taco Bell Timișoara

Taco Bell Timișoara

Timișoara a evoluat mult pe plan gastronomic. 

Dacă pe vremuri, acum 5-6 ani, era o provocare să găsești un burger mai decent decât la McDonald’s sau un restaurant cu mâncare asiatică diferit de Marele Zid Chinezessc, acum deja avem mai multe opțiuni. 

Vrei sushi? Există Raku. Vrei paste artizanale, hand-made? Există Le Monelline. Te tentează o porție de coaste sau burger delicios? Este Craft Rooftop.

Chit că au început să apară restaurante gourmet, delicioase, simt că Timișoara mai are de evoluat la capitolul de diversitate a bucătăriilor. De exemplu, încă nu există un restaurant indian sau franțuzesc! O mulțime de arome pe care timișorenii le-ar putea savura încă sunt pe tavă, dar nu pe tava noastră, din păcate.

Anul trecut am avut o surpiză foarte placută, însă – gustul din Mexic a apărut în Timișoara. Primul gringo cu sombrero este El Maguey, pe care nu am apucat să-l vizităm, dar am auzit laude despre ospitalitatea și mâncarea oferită.

Al doilea local Sud American este un “big player” – Taco Bell. Dacă nu știați, Taco Bell este un gigant lanț de fast-food din America, servind mâncare Mexicană. Pentru noi, la FoodCrew, fast-foodul nu este alegerea numărul unu, dar având în vedere că este un lanț mai exotic în aceste părți balcanice, am hotărât să-l testăm.

foodcrew-tacobell-crunchwrap

Crunchwrap și taco

Ca majoritatea lanțurilor de fast-food, numele produsului comandat nu este direct numele clasic, ci o variație catchy. Am comandat un crunchy box, care include – surpriză – un crunchwrap, taco și, la alegere, o porție de cartofi prăjiți cu boia sau nachos. 

Ce sunt toate? Nici eu nu știu exact. Crunchwrapul este un pseudo-burrito cu o formă de hexagon, umplut cu carne tocată de vită sau pui (la alegere) și legume, împletit cu cașcaval topit. Am ales carne de vită, fiindcă din puțina mea cultură latină, știu că aceasta este cea clasică. 

Al doilea produs este un taco. Pentru cei care nu au văzut destule filme sau desene americane, un taco este o bucată mare de nacho îndoită, umplută cu carne, cașcaval, varză și salsa. Pe scurt, este ca un crunchwrap de mai sus, doar cu înveliș diferit și crocant.

Cartofii prăjiți se laudă ca nu sunt clasicii cartofi franțuzești, ci sunt cartofi prăjiți mexicani. Care e diferența? Boiaua. Mind = blown, știu.

Preț = 29,50 RON

foodcrew-tacobell-burrito

Burrito, nachos și taco (din nou)

Ca să înțelegeți ce este un burrito, cel mai simplu este să vă imaginați o shawarma, dar având carne măcinată de vită, cașcaval și varză în loc de ce e clasic. Nu mă repet, într-adevăr este același amestec ca în crunchwrap… și ca în taco. Tind să cred că produsele Taco Bell sunt de fapt doar o reambalare în aluatul aceluiași amestec interior. 

Chit că pare mic, este însă destul de sățios. Luat în meniul de mai sus, numit Mix Box, este o masă completă.

Nachosurile au fost foarte bune, mai ales că erau calde și pline de boia, și cumva mai moi decât cele din pungă.

Preț = 29,50 RON

foodcrew-tacobell-churro

Churro cu sos de caramel 

Desertul cel mai des întâlnit la festivaluri și evenimente – Taco Bell oferă și churros. Nu am niciun reproș aici, cu o textură crocantă, dar moale pe interior, totul acoperit cu zahăr și scorțișoară. 

Cireașa de pe tort însă este sosul de caramel. Chit că nu a venit cald, a fost super delicios, cu un gust puternic de caramel combinat cu ciocolată și o consistență asemănătoare cu mierea. 

Produsul meu favorit din toată comanda.

Preț = 6,50 RON

foodcrew-tacobell-cinnamontwists

Cinnamon twist

Ați mâncat vreodată chipsuri Krax când erați mai mici? (făceau cronț când mușcai și de obicei aveau praf de pizza pe ele)

Well, cam așa sunt cinnamon twisturile. Persoanele cu care le-am testat nu le-au agreat deloc, dar mie mi s-au părut decente. Nu aș comanda din nou, însă.

Preț = 5,50 RON

foodcrew-tacobell-packaging

Sigur se poate mai bine

Părerea mea este că Taco Bell din Timișoara nu este ceva wow. Produsele cu carne sunt ok, dar par doar reînveliri ale aceluiași mix în mai multe aluaturi. Mixul în sine e bun însă, carnea are mirodenii super faine, am simțit gustul de chimion foarte intens, fapt care mi-a plăcut. Garniturile de nacho și cartofi nu sunt strălucite, dar nici rele. Ceea ce a fost cel mai bun în toată comanda a fost churroul și sosul acestuia.

Prețul nu este super ridicat, dar nici ieftin. Tot ce ați văzut mai sus a costat în jur de 110 RON în total.

Dacă doriți să experimentați aorme noi, Taco Bell este o opțiune ok, dar sunt convins că este loc de un reprezentat mai bun al mâncării mexicane în Timișoara.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Taco Bell Timișoara

Adresă:
Strada Aristide Demetriade 1, Timișoara 300088
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul