Paste delicioase și servire impecabila la Pomo D’oro

Pomo d'Oro
Timișoara

Restaurantul Pomo D’oro e de foarte multă vreme de lista noastră și voiam să vă povestim despre el. Nuți Foame ne recomanda mereu să-i trecem pragul când aveam poftă de paste. Nu foarte departe de centrul Timișoarei, în zona Bălcescu acest local puțin ascuns este o adevărată surpriză și merită drumul în plus. Noi ne-am dus într-o zi la prânz și am fost surprinse să vedem că restaurantul era gol, dar s-a mai animat cât timp am stat la masă.  Decorat în stil clasic, cu multe rafturi cu vin, culori calde și un bar mare în fundal, creează un ambient plăcut pentru oaspeții casei.

Interior Pomo d'Oro

Restaurantul se bucură de suficientă lumină naturală și are mesele expuse pe două nivele. De cum intri ești întâmplinat călduros de personal, condus la masă și în cel mai scurt timp primești și meniurile. Am început să ne uităm peste rețetele prezentate, pentru că nu servesc meniul zilei în nicio zi a săptămânii. Până ne-am decis ce să comandăm am fost răsfățate cu câte un pahar de prosecco (să nu credeți că e băutura mea preferată, sub nicio formă).

Masa interior Pomo d'Oro

După ce ne-am pierdut puțin printre preparate care mai de care, toate parcă rupte din cărți de bucate italienești, am reușit să dăm comanda.  Am fost plăcut surprinși că servesc și carne de cal în mai multe variante. Dar având în vedere că ne-am dus special pentru paste asta am și comandat. Am luat o porție de ravioli cu brânză de bivoliță și busuioc și una de orechiete cu broccoli și somon. Până să vină mâncarea comandată am primit tot din partea casei niște bruschete cu roșii, simple dar gustoase.

Bruschete cu rosii Pomo d'Oro

Paste cu gust de Italia

Îmi pare rău că nu pot să vă pun o mostră de miros. Ravioli pe care eu îi comandasem miroseau atâât de tare a busuioc încât nici nu simțeam că pe partea cealaltă de masă se servea somon. O nebunie curată! Brânza gustoasă combinată cu busuioc proaspăt și roșii cherry dulci, peste care am presărat un strat generos de parmezan au făcut din acest preparat un adevărat spectacol. Pe cât de simplu pe atât de bogat ca și arome. Un caz concret în care calitatea ingredientelor face diferența.

Ravioli Bufala Pomo d'Oro

Deși nu voiam să mă despart de farfuria mea, exclamațiile care veneau de la farfuria alăturată m-au convins să încerc și eu porția de orechiete cu somon și broccoli. Și i-am dat dreptate, chiar erau foarte bune. Legumele erau suficent de fierte , fără a-și pierde consistența și aspectul. Somonul era fin și într-o cantitate suficient de mare. Pastele mai deosebite atât ca formă cât și ca gust au legat foarte bine preparatul.

Orechiete cu somon Pomo d'Oro

Chelnerița a fost deosebit de amabilă și atentă, am avut parte de o servire ireproșabilă. A avut grijă să ne ofere intimitate, să nu ne obosească cu întrebări și a avut un răspuns mereu pregătit dacă aveam curiozități legate de meniu. A zâmbit amabil de fiecare dată când a venit la masă și s-a retras imediat după ce a lăsat farfuria.  Ne place!

Legat de prețuri, într-adevăr sunt mai mari decât în alte părți, dar dacă e să comparăm și cât de bune au fost aș zice că merită sacrificiul. Nota noastră de plată a fost:

  • Ravioli Bufala – 38 lei
  • Orechiete Broccoli Salmone -39 lei
  • apă plată 0,75 – 13 lei

Știm că depășește bugetul alocat pentru prânz în mod normal, dar dacă sunteți fani al specificului italienesc, trebuie să găsiți o ocazie potrivită să le treceți pragul.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pomo d'Oro

Adresă:
Strada Evlia Celebi 16, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] De obicei Taglietella Țâfnoasă este pofticioasa numărul unu la paste, dar azi m-a lovit pofta de o porție, așa că am trișat și am comandat tortelloni de la Le Monelline. Am auzit multe laude despre ei, și întradevăr – au paste foarte gustoase. Or fi mai bune decât la Pomo d’oro? […]

Comentarii

Marcel

24 August 2015 at 22:55

Ma bucur ca ti-a placut, Brioso! :*

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul