O cină improvizată la (Craft) Rooftop cu burger și coaste pe jar

Craft Rooftop
Timișoara

Încă nu putem ieși la terasele preferate să ne bucurăm de cine romantice sau sărbători la înălțime. Dar cu siguranță putem improviza ceva acasă, la balcon sau în bucătărie, dacă avem pe masă preparatele preferate. Mi-am pus imaginația la încercare și am vizitat aplicația celor de la foodpanda pentru ajutor și inspirație. Fără prea multe negocieri în familie, am optat pentru Craft Rooftop, fără a fi hotărâți măcar ce vrem să mâncăm. Dar ne-am delectat cu tot ce se putea mai bun pentru o cină copioasă: coaste, burger și papanași. O cină nu e completă dacă nu e cu desert, așa că am avut meniul complet.

Coaste pe jar moi și crocante, marinate în bere neagră

Exact așa au fost coastele de la Craft Rooftop coapte pe jar, crocante pe exterior, iar interiorul fraged și savuros. Am simțit gustul intens al sosului în care au fost gătite datorită crustei crocante. Alegerea de condimente a fost una cât se poate de reușită, ce denotă clar iscusința bucătarului.

coaste în bere neagră

Nu vă așteptați să simțiți gustul de bere neagră, dar cu siguranță textura coastelor se datorează procesului de marinare. După cum se vede și în poză, acestea au un aspect rumen, dar și o aromă de afumat, datorită jarului, pe care nu o puteți decât simți. Nu am găsit deloc grăsime pe carnea care aproape pica singură de pe os. Coastele au ajuns la noi încă aburind – nimic de obiectat despre serviciile lor. Mai mult decât atât, le-am primit însoțite de o porție generoasă de cartofi wedges aurii și crocanți, nu moi, ca cei din comenzile anterioare.

cartofi wedges

Burger Craft cu bacon și brânză ceddar

Nu se putea o cină imporvizată la rooftop fără burger. Iar pentru că de cele mai multe ori m-am convins că burgerul casei este cel mai bun, am mers pe Burgerul Craft. Deși avea bacon și nu prefer această combinație, am mers la risc puțin, pentru că brânza ceddar e preferata mea.

burger craft rooftop

Burgerul a ajuns aproape intact, cum se vede și în poză, datorită ambalajului perfect pentru el. Chifla nu a reușit să se înmoaie decât foarte puțin de la sos, fiind astfel consistentă și cu o textură portivită. Pufoasă și crocantă pe exterior, mi-a dat impresia că o fac ei in house, sau chiar dacă nu, rezultatul e unul foarte reușit pentru burger.

Burger Craft Rooftop

Ingredientele din interior au fost alese cu bun gust, totuși eu aș fi preferat să fie fără roșii (doar o părere subiectivă). Spre surprinderea mea, baconul a fost chiar foarte bun, moale și savuros, având locul lui perfect în burger. Carnea, după cum puteți observa, este mediu făcută, asta fără ca eu să specific în comandă. Carnea a avut și un ușor iz de afumat. Deci avem un Bingo! pentru bucătar. Sosul și legumele i-au oferit burgerului o consistență foarte savuroasă și suculelentă, iar cartofii pe care i-am primit lângă au fost la fel de buni ca cei de la coaste.

Un desert pentru final fericit

Nu am încercat papanași de foarte multe ori sau în foarte multe locuri, dar știu sigur că pentru mine cei cu dulceață de afine sunt alegerea perfectă. Papanașii de la Craft Rooftop, într-o porție foarte savuroasă, au fost nu foarte dulci și deloc uleioși. Din experiențele anterioare, majoritatea erau îmbibați de-a dreptul în ulei, însă aceștia au fost perfecți. Textura a fost una pufoasă, proaspătă și puțin crocantă pe exterior.

papanasi cu dulceata

Prețuri și ambalaj

Probabil ați remarcat deja din poze că toate preparatele le-am primit în ambalaje de hârtie și fără tacâmuri din plastic. Este un aspect care merită lăudat și poate scuza chiar puțin și prețurile mai mari. După cum știți deja, Craft Rooftoop este un restaurant recunoscut pentru experiența rooftop și este unul dintre destinațiile turistice preferate din oraș. Astfel, nu ne putem aștepta la prețuri mici, dar calitatea și serviciile lor merită bugetul, m-am convins chiar comandând acasă. Pentru preparatele recenziate, pentru o cină la doi, am plătit astfel:

  • Burger Craft + cartofi : 34 RON
  • Coaste marinate în bere neagră + cartofi: 41 RON
  • Papanași cu dulceață: 16 RON

Pentru comandă am folosit aplicația de la foodpanda, unde recunosc că erau listate foarte multe localuri din zona centrală. Dacă sunteți și voi prin zonă și vreți să comandați de la localul vostru preferat, dar nu aveți încă un cont, beneficiați de 15 lei reducere. Folosiți voucherul de comunitate foodcrew15 pentru prima comandă minimă de 30 lei și vă provocăm să împărtășiți cu noi experiențele voastre.

Spor la căutat bun simț în farfurie și să ne vedem cu bine la terase!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

[…] o fană înrăită a burgerilor, dar a burgerilor pregătiți ca la carte. Nu sunt vegană, nici vegetariană, însă aleg produsele vegane și […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul