Fiesta mexicană la El Torito

El Torito
București

Ȋmi plac restaurantele cu specific- sunt unele (nu le cunosc pe toate) care te atrag de la început pânǎ la sfârşit cu un întreg „arsenal”, toate pentru o experienţǎ cât mai autenticǎ. Despre bucǎtǎria mexicanǎ aveam nişte amintiri prea vagi dintr-o vacanţǎ praghezǎ acum mulţi ani, aşa cǎ am intrat la El Torito aşa cum intru de ceva vreme în restaurantele de la noi: dorind sǎ fiu surprinsǎ.

Primul lucru care m-a frapat a fost coloritul încǎperilor şi muzica, care deşi tare, a fost perfectǎ aşa cum era, totul ducând cu gândul la mesele sociale, specifice unor popoare ca cel grec sau cel indian. Ȋmi închipuiam mexicani joviali cu metri de tequila pe masǎ, discutând înfierbântaţi şi totuşi cordial despre sport sau politicǎ, cântând, mâncând şi bucurându-se. E greu sǎ nu te bucuri când te afunzi în minunatele culori de la El Torito, când faci poze cu sombrero-ul greu sau când eşti frǎmântat de o pisicǎ leneşǎ (şi neaoşǎ, de data asta) care dupǎ ce a tors puţin, te pǎrǎseşte pentru lucruri pisiceşti de maximǎ importanţǎ- ca dormitul, evident, pe un scaun de la o masǎ alǎturatǎ.

Interior El Torito

Binedispuse deja, eu şi prietena însoţitoare am început sǎ rǎsfoim meniul, cu un pahar de Margarita Purple (22 lei) în faţǎ şi ciugulind dintr-o porţie de nachos din partea casei, necondimentaţi şi cu un sos de roşii simplu alǎturi, perfect pentru deschidere.

Nachos

Margarita noastrǎ era dulce şi drǎguţ coloratǎ, aşa cǎ alcoolul din ea a trecut neobservat. Câteva bǎuturi ne-au atras atenţia în meniu, deşi eram perfect mulţumite de alegerea noastrǎ: existǎ, se pare, o Tequila Bum-Bum (19 lei) despre care nu vrem sǎ ne închipuim prea multe şi un shot de tequila numit mezcal cu vierme de agave (14 lei) pe care, evident, ni l-am închipuit în toate felurile. Nu am întrebat despre el, unele lucruri meritǎ sǎ rǎmânǎ neelucidate.

Purple Margarita

Era timpul pentru quesadilla (16 lei), cel mai bun lucru pe care l-am mâncat în ultima vreme. Noi am cerut o porţie împreunǎ şi, având în vedere cǎ e compusǎ din patru bucǎţi, a fost suficient. Deşi simplu (chiar am de gând sǎ îmi fac acasǎ cândva), gustul e genial, brânza topitǎ e delicioasǎ în combinaţia de legume- ceapǎ şi mǎsline, din tortilla crocantǎ.

Quesadilla

Quesadilla El Torito

Alǎturi, pe farfurie, am primit acelaşi sos simplu ca la nachos şi smântânǎ, care au rǎmas aproape neatinse, atât de bun era şi fǎrǎ ele. Pentru cǎ totul conteazǎ, am admirat farfuria verde şi ne-am adus aminte un dicton care spune cǎ, dacǎ vrei sǎ mǎnânci sǎnǎtos, sau bucuros, zicem noi, fǎ-o din farfurii frumos colorate.

Quesedilla la El Torito

La felul principal, eu am primit fajitas de legume (29 de lei), care a venit, sfârâind, într-o tigaie încinsǎ şi cu mǎnuşǎ pe mâner, cu patru rulouri de tortilla într-un recipient special, menit sǎ le pǎstreze calde.

Legumele erau trase la tigaie şi mi-au plǎcut cu deosebire ciupercile şi ceapa. Sosurile însoţitoare au fost cel de roşii, smântâna şi salsa verde, puţin picant. Pentru cǎ totuşi gustul de picant nu era cel pe care ni l-am fi dorit, am cerut şi un habanero (4 lei), listat ca unul dintre cele mai iuţi şi l-am devorat cu urechile şi obrajii arzând. Porţia de fajitas a fost prea mare ca sǎ o pot termina, dar sunt sigurǎ cǎ nicio ciupercǎ de acolo n-a scǎpat neronţǎitǎ.

Tortilla

Habanero

Prietena Daniela s-a înfruptat dintr-un tacos cu vitǎ la grǎtar (30 de lei), într-o porţie la fel de mare, acompaniatǎ de orez cu roşii şi fasole boabe.

Taco cu vita la gratar

Vita la grǎtar a fost lǎudatǎ în nenumǎrate rânduri, e drept, mirosea foarte bine chiar şi pentru mine. Carnea era bine fǎcutǎ şi suculentǎ, iar coriandrul proaspǎt de deasupra a fost o notǎ apreciatǎ.

Vita la gratar

La El Torito, meniul este stufos şi mai conţine: chili con carne (22 lei), pollo loco (22 lei), supǎ cremǎ de porumb (11 lei), tacos de somon (36 lei), creveţi în sos picant (45 lei), sau pizza mexicanǎ (21 lei). Deşi preţurile par la prima vedere cam mari, porţiile primite şi faptul cǎ sunt delicioase le justificǎ întru totul.

Dupǎ douǎ ore, pisica se întindea leneşǎ, miorlǎia ca o reginǎ şi se întorcea pe partea cealaltǎ, iar noi plecam cu zâmbetul pe buze de la restaurant. Decretam în sinea noastrǎ cǎ am avut parte de o masǎ excelentǎ şi un serviciu discret, dar eficient, şi cǎ vom vorbi cu plǎcere despre mâncarea şi culorile de fiestǎ de la El Torito.

Photo credit (Pozele 7, 10, 11)- Daniela David.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

El Torito

Adresă:
Str. Iancu Capitanu nr.30, Sector 2, București
Telefon:
Website:

[…] savurat fiecare o bucăţică de quesedilla cu şuncă fragedă, ciuperci proaspete şi brânză Mozzarella, bună nimc de zis, însă parcă […]

Pranz pa Lipscani | FoodCrew

17 December 2012 at 16:13

[…] Quesedilla – 23 de lei; […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul