Vega Bega – meniuri vegane pe gusturile fiecăruia

Vega Bega

Înainte de sărbători, fiind prinsă cu pregătirile și ultimele deadline-uri din an, obișnuiam să comand cina sau prânzul. Fiind și în perioadă de post, dar și suprasaturată de pizza și hamburgerii tradiționali, căutam variante mai sănătoase. Așa se întâmpla să comand meniuri vegetariene sau chiar vegane. Ultima experiență despre care merită să povestesc este Vega Bega. Este un concept nou, de care nu mai auzisem până să-i văd listați pe platformele de food delivery. Coincidența face că Vega Bega este o inițiativă a celor de la Meat Busters Timișoara. Am povestit într-un articol anterior despre alternativele lor vegetariene, în primvără când le-au lansat, iar papilele mele gustative au fost suprinse de burgerii lor cu Beyond Meat.

Așa am ajuns să încerc mai multe preparate din meniul lor, toate vegane, care sunt foarte variate și se pliază și pentru cei care au programe nutriționale speciale sau cei care optează pentru alimente prietenoase cu mediul.

Vega Bega – Burgeri cu Beyond Meat

Sunt o fană înrăită a burgerilor, dar a burgerilor pregătiți ca la carte. Nu sunt vegană, nici vegetariană, însă aleg produsele vegane și vegetariene ori de câte ori am ocazia, deoarece sunt alternative mai sănătoase și mai sustenabile pentru mediu. Desigur, și vegetarienii au demonii lor, și cu siguranță sunt ademeniți de aromele și gusturile unor burgeri sau wrapi. Iar burgerii de la Vega Bega sunt de departe cei mai buni burgeri vegani pe care i-am încercat în oraș.

Carnea Beyond Meat este o sursă excelentă de proteină de calitate pentru cei care nu consumă produse de origine animală, având la bază o combinație de mazăre, orez și de fasole mung. Aceasta nu conține organisme modificate genetic, nici gluten, iar gustul este cât se poate de savuros. Textura este foarte apropiată de carnea de vită, fiind suculentă și numai bună pentru burgeri.

Vega Bega Beyond Meat

Pe lângă chifteaua gustoasă, burgerul Vega Bega conține un mix generos de salată, ketchup făcut în casă, roșii, maioneză vegană, cheddar vegan și ceapă caramelizată. Dacă știți care sunt ingredientele principale într-un burger perfect, vă dați seama că după acest principiu a fost făcut și burgerul Vega Bega. Deși este puțin picant (perfect pentru gustul meu), burgerul este foarte suculent și delicios – poate fi chiar mai bun decât unii burgeri cu angus sau alte tipuri de carne.

O mică critică, dar foarte importantă, la acest burger este chifla. Chiar dacă burgerul a ajuns la noi aburind, chifla era deja înmuiată (se vede în poza de mai jos). Sunt convinsă că dacă aș mânca acest burger imediat după ce este gătit, nu ar fi o problemă, dar pentru livrare, consider că ar trebui să fie mai consistentă.

Burger Vegan Timisoara

Wrap vegan cu guacamole – mai bun și mai sănătos?

Avocado e nelipsit la noi în bucătărie, de aceea, la capitolul wraps, m-am ales cu un wrap cu guacamole. Pe lângă guacamole, evident era nevoie de carne, ca să merite numele de wrap. Fâșiile de carne chiar aveau gust de carne pe bune – mă simțeam ca în studenție când mâncam shaorma, dar acum – no more guilty.

Carnea este pe bază de mazăre, nu știu dacă e aceeași carne de la Beyond Meat, dar e gustoasă, la fel și gouda vegană. M-am bucurat când am văzut că sosul de roșii folosit este făcut în casă (îmi inspiră mai multă încredere în ingredientele folosite decât cele din comerț). Roșiile și salata îi oferă un gust fresh, iar cartofii dulci sunt întotdeauna o variantă mai sănătoasă a cartofilor tradiționali.

Vega Bega wrap

Paste cu pesto și salată de quinoa – sănătate la pachet

Să zicem că wrapul și burgerii nu sunt considerați întotdeauna o opțiune complet sănătoasă, dar la Vega Bega se găsesc alegeri perfect sănătoase pentru cei care nu vor să facă abateri sau pur și simplu preferă un stil de viață complet echilibrat. Popeye’s nuts Pasta sunt perfecte pentru un prânz care să îți ofere energie: conțin doar pesto, roșii cherry, nuci, spanac și mozzarela vegană. Personal, aș înlocui pastele fusilli cu paste integrale sau aș fi preferat să existe ambele variante, la alegere.

Restaurant Vegan Timisoara

Dar supriza pentru mine au fost totuși variantele de bowls, unde am optat pentru Vegilante. O salată foarte sănătoasă, cu quinoa, avocado, rucola, roșii cherry, ceapă verde și ardei copt. A fost foarte gustoasă și aromată, mai ales după ce am adăugat și un sos făcut de mine cu ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă și suc de lămâie. Îl recomand cu încredere, fiind mereu la îndemână să comanzi la birou sau acasă, când nu reușești să gătești sau să mergi la cumpărături.

Vegilante Bowl Vega Bega

Ce nu mi-a plăcut, sau nu a fost pe gustul meu, sunt chifteluțele din mazăre și legume. Nu îmi plac în general – mi se par uscate și înecăcioase. Am încercat să le combin și cu sosuri diverse și totuși nu le prefer.

Să mănânci vegan și sănătos e mai scump?

Un burger la Vega Bega începe de la 30 de lei, aceleași prețuri pe care le au și burgerii cu diferite tipuri de carne în alte localuri, dar și wrapurile. Pastele și bolurile vegane sunt aproximativ la fel, în jur de 30 de lei. Concluzia este că prețurile nu diferă mult, dar alegerile ne aparțin.

Merită să ne gândim puțin la stilul nostru alimentar, să îi găsim un echilibru, să alegem uneori variante mai sănătoase și mai sustenabile. Mă bucur de inițiativa celor de la Vega Bega, mă bucură și faptul că sloganul lor este „Fantastic fără plastic”, iar comenzile sunt livrate în recipiente biodegradabile. Dacă încercați și alte produse Vega Bega, sunt tare curioasă de părerea voastră, eu cu siguranță voi reveni la ei și pentru alte preparate.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Salut lume! – Vega Bega

7 January 2021 at 16:58

[…] Vega Bega – meniuri vegane pe gusturile fiecăruia […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul