Cum a fost la Jazz on the river în Timișoara?

În urmă cu puțin vă dădeam de veste că urmează Jazz on the river în Timișoara. Și fiindcă știam deja ce energie bună au evenimentele marca SLjazzing, încă de anul trecut de la Jazz on the tram ne-am salvat data în calendare încă de la primele informații despre eveniment.

Astfel, sâmbătă seara am plecat spre zona D’arc de la Podul Mitropolit Andrei Șaguna, locul unde ne aștepta vaporașul Pelican gata pregătit de drum, cât și toate lucrurile de care ne-am bucurat pe parcursul serii.

Seara a fost deschisă de către Stephanie, omul din spatele SLjazzing fără de care aceste evenimente nu s-ar întâmpla, dar și de către un invitat special de la Apa Aura și Cramele Recaș, care ne-au făcut o mică introducere a băuturilor pe care urma să le servim pe parcursul serii. În tot acest timp noi ne-am bucurat de un cocktail pregătit din spumant, gin și suc de lămâie, care a deschis perfect seara și linia bunătăților de care urma să ne bucurăm.

Un lucru pe care am vrea să îl împărtășim cu voi înainte de a trece mai departe este legată de Apa Aura, fiindcă credem că nu foarte multă lume cunoaște acest aspect. Apa provine chiar de la noi din Banat, din Munții Dognecei și este o apă de izvor ce conține natural coloizi de aur, argint și minerale. Ea este îmbuteliată în sticle direct în forma sa naturală și sunt folosite sticle de sticlă pentru păstrarea calității și proprietății acestora. Noi am aflat aceste informații la ediția Jazz in the tram și am rămas iubitori ai acestui producător.

 

Deliciile de la Jazz on the river

Fiindcă suntem gurmanzi din fire, nu putem să treacă foarte mult timp fără să vă povestim despre bunătățile servite în cadrul evenimentului, care ne-au încântat papilele gustative.

Am început seara cu un aperitiv, unde am servit pate de fazan cu dulceață de ceapă, unt aromatizat și bruschete pregătite de către cei de la Restaurantul Zaza și alături de care am servit Muse White, un vin alb, aromat din gama Muse de la Cramele Recaș. Cu Muse am făcut cunoștiință la Jazz in the tram și cum vă spuneam și atunci ne-am îndrăgostit iremediabil de parfumul și aroma acestui vin. Acesta este preferatul nostru și îl recomandăm ori de câte ori avem ocazia și altor pofticioși și iubitori de vinuri.

Rămânem la bunătăți fiindcă seara a continuat cu încă două preparate, respectiv rață umplută cu prune și nuci, servită alături de o budincă de conopidă și cartofi, dar și alături de un vin roșu Cabernet Sauvignon, din gama Selene, de la Cramele Recaș.

Nu puteam masa fără un desert, iar aici papilele gustative ne-au fost răsfățate cu un ganache fin de fistic cu jeleu de zmeură și coulis de litchi, alături de care am servit un vin de desert Conacul Ambrozy.

Impresii și gânduri de la Jazz on the river

Unul din motivele pentru care am vrut să revenim la eveniment și pentru care o vom face de fiecare dată când acesta va fi prezent (dar nu numai) este prezența lui Jack Randle. Interpretul de origine engleză are o voce foarte asemănătoare cu a lui Frank Sinatra și reușește să creeze o poveste muzicală și o atmosferă de neuitat de fiecare dată.

Dovada faptului că atmosfera a fost una de poveste este finalul serii, când petrecerea a continuat pe barcă chiar și după încheierea oficială a evenimentului, dar și în reacția participanților atât de pe barcă, cât și a celor de pe malul apei cu care ne-a întâlnit pe parcursul serii.

Următoarele evenimente SLazzing

Iar dacă sunteți pasionați de jazz sau impresiile noastre v-au făcut curioși de o seară specială, vă lăsăm mai jos datele următoarelor evenimente anunțate de SLazzing și contul lor de Instagram unde puteți să aflați detalii când vor fi puse biletele în vânzare.

  • 13th of July – Jazz in the Tram (București)
  • 7th of September- Jazz in the castle (Cluj)
  • 7th of December – Jazz in Tram (Timișoara)

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul