Spiritul culinar al Greciei în Timișoara

Suvlaki GR
Timișoara

Gerul iernii ne face să tânjim tot mai mult după anotimpul cald, iar când ploaia și vremea urâtă vin peste noi, gândul aleargă la plaje singuratice, apă cristalină, soare blând și locuințe albe, imaculate, ridicate frumos de mâna omului la malul mării. Când ni se face dor de vară, neavând posibilitatea de a evada în tărâmul zeilor, putem da o fugă până la singurul restaurant grecesc din oraș. Situat chiar în buricul târgului, la food court în Iulius Mall, restaurantul Suvlaki aduce spritul culinar al Greciei aproape de noi.

Din numărul mare de opțiuni disponibile în meniu vă recomandăm trei mâncăruri grecești (salate, gyros și suvlaki), lăsându-vă plăcerea de a descoperi mai multe chiar la fața locului.

Restaurantul se poate recunoaște ușor prin steagul atârnat alături de sigla cu numele localului.

O parte din personal este chiar din Grecia.

Salată grecească

Oriunde te-ai afla, dacă pui pe masă o bucată de brânză feta,  aduci odată cu ea toata aroma Greciei. Suvlaki se mândrește cu singura salată grecească autentică din oraș, realizată cu brânză feta adusă direct din patria mamă. Pe lângă acest ingredient cheie, salata cuprinde ardei, roșii, castravete, ceapă, măsline și oregano.

De altfel, salatele sunt prezente în abundență în meniul restaurantului, pentru toate gusturile și cu oferte de preț avantajoase.

Salata de toamnă

Salata cu ton

Gyros

Un alt preparat tradițional grecesc este gyros, care la prima vedere se aseamănă izbitor cu shaorma. Probabil vă întrebați care e diferența. Gyros este o mâncare grecească pe bază de carne de porc. Pe de cealaltă parte, shaorma a apărut în Orientul Mijlociu. Carnea folosită cu predilecție este cea de vită. Aromele și sosurile sunt și ele destul de diferite. Ca atare, dacă nu ați încercat gyros până acum gândindu-vă că e tot una cu shaorma, merită să îi acordați o șansă.

La restaurantul Suvlaki găsiți gyros cu carne de porc și de pui, alături de roșii, ceapă, cartofi, sos tzatziki și pita proaspătă.

Suvlaki

Numele restaurantului, Suvlaki, vine de la celebrele frigărui greceşti din carne de porc, vită, miel sau pui. Acestea sunt printre cele mai cunoscute frigărui din lume! Carnea este friptă pe jar, stropită cu ulei de măsline şi parfumată cu oregano. În farfurie veţi mai avea şi cartofi prăjiţi şi celebrul sos tzatziki. Vă recomandăm să gustați acest suvlaki măcar o dată, pentru a înţelege cu adevărat spiritul culinar grecesc.

Meniul este extrem de variat iar prețurile variază în funcție de preparat și de dimensiunea porției.

Așadar, dacă vă tentează o escapadă culinară în aromele Greciei, Restaurant Suvlaki vă așteaptă în incinta Iulius Mall.

Suvlaki GR

Adresă:
Iulius Mall Timișoara
Telefon:
Website:

[…] mult nu mai cǎlcasem pe pǎmânt grecesc, gastronomiceşte vorbind, şi (destul de) recent deschisul Meze a fost o surprizǎ simpaticǎ […]

[…] Salata grecească a conținut bucăți de roșii, castraveți, rondele de ceapă, măsline, salată verde, bucăți de feta și nelipsitul ulei de măsline. Gustul a fost bun, răcoritor, clasic, cum te aștepți să fie o salată grecească în general. La capitolul aromă a predominat gustul de ceapă și savoarea discretă de oregano. Cel mai mult m-a surprins cantitatea care, pentru mine, a fost mai mult decât suficientă, fiind nevoită să iau la pachet mâncarea rămasă, mai mult de jumătate de porție. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul